Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A magyar kiejtés tanítása

20%
1.500 Ft 1.200 Ft
Menny.:db

Hasonló termékek

Gyártó: Hegedűs Rita

Élő magyar grammatika

1.500 Ft 1.200 Ft
20%
Gyártó: Balogh Judit

Leíró grammatikai ismeretek

Magyar mint idegen nyelv szakos hallgatók részére
1.500 Ft 1.200 Ft
20%

Magyarnyelv-tanítás gyermekeknek

Jegyzetünkben az olvasó megismerkedhet a különböző tanulói csoportokkal és sajátosságaikkal. Bemutatjuk a nyelvtanítás–nyelvtanulás mint összetett folyamat komplex modelljét, amelyben kitérünk annak központi elemére, a motivációra is. A továbbiakban a kommunikatív kompetencia fogalmát járjuk körbe, majd a nyelvi készségek osztályozását vázoljuk fel. A kommunikatív kompetencia fejlesztésének lehetőségeként a dialógus alapú nyelvoktatásról olvashatunk bővebben. Végül a jelenleg elérhető tankönyveket és tananyaggyűjteményeket vesszük számba, és a hiányzó tankönyvtípusok azonosításával lehetséges jövőbeli kiadványok tervét villantjuk fel.

 

1.500 Ft 1.200 Ft
20%
Gyártó: Kovács Tünde

Nyelvi játékok

1.500 Ft 1.200 Ft
20%
Gyártó: H. Varga Márta

Magyar grammatika funkcionális megközelítésben

Elmélet és gyakorlat
1.500 Ft 1.200 Ft
20%

Leírás

Nyelvet tanulni nem egyszerű. Nyelvet tanítani még kevésbé az. A nyelvtanulás és nyelvoktatás számos részterülete közül kötetünkben a hangtannal kapcsolatos alapvető kérdéseket igyekeztünk körüljárni, és segítséget nyújtani a magyar mint idegen nyelvet tanulók és tanítók számára. A kötet ugyan (beszéd)hangokról szól, de nem „hangos”; vezetni próbál, de nem „vezér”. Olyan oktatási segédletként írtuk, amely a maga modernitásával és szemléletével áthidalja a régi és új közti űrt. Olyan segédkönyvet szerettünk volna írni, amely hatékonyan használható gyakorlati útmutatóként szolgál a nyelvoktatást tanuló hallgatók kezében, egyben rávilágít a hangtan nyelvoktatásban elfoglalt szerepére. 
Ugyanakkor azt is hangsúlyozzuk, hogy a kötet elméleti anyaga és gyakorlati példái a magyar standard nyelvváltozat adekvát kiejtését követik, annak elsajátításában nyújtanak segédkezet. A nyelv ennél bonyolultabb, de reméljük, hogy az írás–beszéd–hallás hármas kötődését, egymásra utaltságát sikerült megfelelően ábrázolnunk.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Gyöngyösi Lívia Kampó Ildikó M. Pintér Tibor
megjelenés 2020
méret 148×210 mm
terjedelem 116 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward