Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Nyelvtörténet dióhéjban

Elérhetőség:
Nincs raktáron

Nyelvtörténet dióhéjban

Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
1.500 Ft 1.200 Ft
Menny.:db
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Balogh Judit

Leíró grammatikai ismeretek

Magyar mint idegen nyelv szakos hallgatók részére
1.500 Ft 1.200 Ft
Gyártó: H. Varga Márta

Magyar grammatika funkcionális megközelítésben

Elmélet és gyakorlat
1.500 Ft 1.200 Ft

Magyarnyelv-tanítás gyermekeknek

Jegyzetünkben az olvasó megismerkedhet a különböző tanulói csoportokkal és sajátosságaikkal. Bemutatjuk a nyelvtanítás–nyelvtanulás mint összetett folyamat komplex modelljét, amelyben kitérünk annak központi elemére, a motivációra is. A továbbiakban a kommunikatív kompetencia fogalmát járjuk körbe, majd a nyelvi készségek osztályozását vázoljuk fel. A kommunikatív kompetencia fejlesztésének lehetőségeként a dialógus alapú nyelvoktatásról olvashatunk bővebben. Végül a jelenleg elérhető tankönyveket és tananyaggyűjteményeket vesszük számba, és a hiányzó tankönyvtípusok azonosításával lehetséges jövőbeli kiadványok tervét villantjuk fel.

 

1.500 Ft 1.200 Ft
Gyártó: Hegedűs Rita

Élő magyar grammatika

1.500 Ft 1.200 Ft

Leírás

Ház – házak, kéz – kezek, ló – lovak. Miért ilyen sokfélék a többes számú alakok? Erre a kérdésre is megtalálható a válasz kötetünkben. Célunk a magyar nyelvtörténet azon részleteit áttekinteni, amelyek ismerete elengedhetetlen egy magyar mint idegen nyelv tanár számára ahhoz, hogy diákjainak magyarázatot tudjon adni az ilyen és hasonló kérdésekre. A tananyag elolvasása után a tanárjelölteknek nemcsak hang-, morféma- és grammatikatörténeti ismereteik bővülnek, a magyar szókészlet összetételéről és a helyesírás történetéről is pontosabb képet kapnak.
Egy nyelv történetével szoros kapcsolatban van beszélőinek kultúrtörténete is. Kihasználva a sorozat adta lehetőségeket arra törekedtünk, hogy ne csak a szigorúan vett nyelvi változásokat és azok mai nyelvünkben felismerhető nyomait mutassuk be, hanem a hozzájuk kapcsolódó területekre is kitekintettünk. A színes illusztrációk mellett gyakran hivatkozunk internetes oldalakra, amelyek egy kérdés kibontásának további lehetőségeit rejtik.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Oszkó Beatrix
megjelenés 2020
méret 148×210 mm
terjedelem 118 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward