Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy mítosz születése

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

I. Erzsébet

Egy mítosz születése

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

I. Erzsébet

Egy mítosz születése

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.490 Ft 3.600 Ft
Menny.:db

Egy mítosz születése

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Kovács Zsolt

A Napkirály árnyoldala

Nicolas Fouquet bukása és a Vasálarcos rejtélye

 

3.990 Ft 3.200 Ft
Gyártó: Kökényesi Zsolt

Nemesi oktatás és elitképzés a kora újkori Magyar Királyságban

A 16. századtól kezdve az európai nemesség számos új politikai és kulturális változással - többek között a reformációval és az uralkodói hatalom megerősödésével - nézett szembe, amelyekhez, ha eredményesen alkalmazkodni kívánt, egyre kiterjedtebb elméleti és gyakorlati műveltséggel kellett rendelkeznie. 

 

 

3.490 Ft 2.800 Ft
Gyártó: Szilágyi István

Portugália története a huszadik században

A monográfia a területi kiterjedése, gazdasági fejlettsége, lakosainak lélekszáma, közigazgatási szerkezete és történelmének alakulása alapján Magyarországgal számos hasonlóságot mutató, homogén nemzetállamnak tekinthető Portugália huszadik századi fejlődésének mérföldköveit tekinti át.
A négy fejezetből álló mű történeti, kronológiai és geopolitikai elemzései 2014-ig ívelnek. Portugália elmúlt száz évének történelmét három köztársaság sorsának alakulása és az ország Európai Uniós tagsága keretében mutatja be.

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Szénási Éva

Az egységes Európa. Az európai integráció története

A könyv elsősorban a társadalomtudományi és bölcsész képzésben részt vevô hallgatók számára kíván alapismereteket nyújtani, de a hallgatói igények mellett a téma iránt érdeklődő nagyközönség számára is hasznos ismeretekkel szolgálhat. 

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Szénási Éva

Elméletek az Európai egységről I.

Az Európai Unióról és Magyarország uniós csatlakozásáról megjelenő információk, könyvek és kiadványok sokasága mellett talán méltatlanul szorul háttérbe az európai építés olyan fontos eleme, azt is mondhatnám alapköve, mint magának az európai gondolatnak, az európai eszme fejlődéstörténetének vizsgálata. Pedig Európa igen hosszú bölcseleti múltra tekint vissza.

1.850 Ft 1.480 Ft
Gyártó: Szénási Éva

Elméletek az Európai egységről II.

A válogatás az európai eszme fejlődéstörténetét, illetve annak főbb állomásait kíséri végig tematikus és történeti megközelítésben, a humanizmus és reneszánsz korától egészen napjainkig. A második kötet elsősorban spanyol filozófusok munkái alapján foglalkozik a nemzeti kultúra és az európai civilizáció összefüggéseivel, azzal a dilemmával, amely ma is sok embert foglalkoztat: hogyan őrizhetjük meg egyszerre nemzeti kultúránkat és lehetünk európaiak.

1.950 Ft 1.560 Ft

Leírás

Stróbl Erzsébet (1970–) a Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézetének docense. Kutatási területe a 16. század angol kultúrtörténet, I. Erzsébet királynő reprezentációja, a kora újkori női hatalomgyakorlás és az angol udvari kultúra. Számos külföldi és hazai kötetben és folyóiratban publikált, Erzsébet királynő 1575-ös woodstocki látogatásáról szóló tanulmánya a The Oxford Handbook of Tudor Drama című kézikönyvben jelent meg.
Tudor Erzsébet huszonöt évesen lépett Anglia trónjára. Egy vallásilag megosztott, gazdaságilag legyengült, háborúban vesztes országot örökölt. Negyvenöt évvel később, egy nagyobbrészt egységes identitású, virágzó kultúrájú, a spanyol világbirodalmat megfutamító hatalmat hagyott hátra. E sikertörténet méltán forrt össze a királynő nevével és gazdag táptalajt nyújtott az utókor által köréje font, máig tartó mítosznak, amely Shakespeare korának színpadát ugyanúgy megihlette, mint a 21. század filmrendezőit. I. Erzsébet alakja ma már nemcsak a szigetország vagy az egykori Brit Birodalom térségében jelentős, a róla szóló alkotások szerte a világon felkeltik a közönség érdeklődését. Minden újabb mű visszanyúlik a Szűz Királynő életében kialakult motívumokra, és azokból szővi tovább legendáját.
Jelen monográfia a mítosz megszületésének időszakát, a formálódó Erzsébet-kultusz kifejezéstárát és szimbolikáját kívánja az olvasóközönség elé tárni. Betekintést nyújt azokba a kortárs szövegekbe, irodalmi és művészeti ábrázolásokba, amelyek nagyrészt hiányoznak a hazai történelemkönyvekből, és így a kötet segíti a magyar közönség eligazodását a 16. századi angol kultúrában és a királynőről szóló művekben.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Stróbl Erzsébet
Megjelenés 2023
Terjedelem 344 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-940-8
Arrow Forward