Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Nicolas Fouquet bukása és a Vasálarcos rejtélye

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A Napkirály árnyoldala

Gyártó:

Nicolas Fouquet bukása és a Vasálarcos rejtélye

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A Napkirály árnyoldala

Gyártó:

Nicolas Fouquet bukása és a Vasálarcos rejtélye

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Kovács Zsolt
20%
3.990 Ft 3.200 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Nicolas Fouquet bukása és a Vasálarcos rejtélye

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Takács Tibor

Döntéshozók

Városi elit és városi önkormányzat Nyíregyházán a XX. század első felében

 

„Nyíregyháza rohamos fejlődését három folytonosan munkáló erő tette lehetővé, sőt idézte elő: a föld, helyesebben a településre kiválóan alkalmas geográfiai viszonyok, a lakosság, pontosabban a települők kitűnő egyéni és faji tulajdonságai és végül a város vehető férfiainak a bölcsessége. A termékeny föld, a szorgalmas nép és kiváló vezetőinek szellemi ereje együttesen munkálkodva alakította ki Nyíregyháza mai kultúráját, anyagi és szellemi művelődését." 

 

 

3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Glósz József

Gabonakereskedelem Magyarországon a 19. század első felében

A 19. század második fele látványos magyarországi modernizációja archimédeszi pontjának a század első felében kiépülő üzemszerű mezőgazdaság és a rá épülő terménykereskedelem bizonyult. Ezen belül is kiemelkedő szerepet játszott a gabona, amely az agrárium legfontosabb produktuma volt. Jelentőségével történészek generációi is tisztában voltak, mint azt az exportjáról és az árak alakulásáról szóló munkák is tanúsítják.

3.200 Ft 2.560 Ft

1956 - a szabadság narratívái

A ​kötet, melyet a kedves Olvasó kezében tart, olyan tanulmányok gyűjteménye, melyek az 1956-os forradalom és szabadságharc modern és forrásokon alapuló értelmezéséhez igyekeznek új szempontokkal hozzájárulni. A könyv lapjain két 2016 őszén megrendezett székesfehérvári konferencia anyagát örökítették meg a szerzők.

3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Csepregi Klára

A történelem peremén

Jelen kötet tanulmányai egy olyan kísérlet részei, amelynek célja, hogy új formában ugyan, de mégis visszanyúljon a magyar történetírás 19. századi gyökereihez, amikor az nem pusztán szakma vagy tudomány, hanem – a maga formálódó módszereivel és technikáival együtt – kedvtelés is volt. Sokoldalúságának köszönhetően megfér ebben a könyvben a művelődéstörténeti, búvárrégészeti, életmódtörténeti kutatás, vagy éppen a szintézisteremtő igényű esszé, tanulmány is.

3.100 Ft 2.480 Ft
Gyártó: Krahulcsán Zsolt

A Párt belügye

A politikai rendőrség és az MSZMP a korai Kádár-korszakban (1956–1962)

A könyv egy eddig szinte még teljesen feltáratlan területet, az MSZMP és a politikai rendőrség kapcsolatát szabályozó formális viszonyrendszert dolgozza fel az 1956-os forradalom leverését követő időszaktól 1962-ig. A politikai rendőrség és az állampárt sajátos kapcsolatának eddig nem szentelt a történetírás különös figyelmet, a szocialista berendezkedés hatalmi rendszerének vizsgálata, különös tekintettel a politikai rendőrség és az állampárt kapcsolatára, eleddig kevéssé gyarapította a korszak szakirodalmát.

3.100 Ft 2.480 Ft
Gyártó: Perényi Roland

A bűn nyomában

A budapesti bűnözés társadalomtörténete 1896-1914

A könyv arra a kérdésre keresi a választ, hogy 1896 és 1914 között hogyan jelent meg a hivatalos jogi, rendőri, kriminológiai, valamint a társadalmi diskurzusban a modern nagyvárosi bűnözés kérdése. A statisztikusok már a 19–20. század fordulóján megkísérelték a bűnözés mutatóinak elemzését, s ekkor jött létre a bűnözéssel foglalkozó tudomány, a kriminológia is. A rendőrség bűnözőképét ugyanakkor egyértelműen a „rovott múltúak” koncepciója határozta meg.

 

3.100 Ft 2.480 Ft

Leírás

A Napkirályról, XIV. Lajosról elsősorban abszolutizmusa, hódító háborúinak sora, dicsőséges uralkodása és a máig milliók által megcsodált, lenyűgöző Versailles jut eszünkbe. Azonban két ügy kétségtelenül árnyékot vet a Napkirály dicsőséges uralkodására.

Az egyik a sikkasztással vádolt korábbi pénzügyi főintendáns, Nicolas Fouquet szabálytalanságoktól hemzsegő pere és nagyrészt igazságtalan elítélése, aki – miközben akkoriban a királyi kincstár kongott az ürességtől – fényűző életmódjával váltotta ki az ifjú uralkodó ellenszenvét.

A másikról, a francia történelem egyik legnagyobb és máig megfejthetetlen rejtélyéről, a Vasálarcos embertelen és kegyetlen körülmények közötti bebörtönzéséről ugyan ki ne hallott volna már?! De vajon ki lehetett ez a valóban létező személy, aki ifjúkorában több mint 30 évet töltött a király utasítására különböző börtönökben? Miért börtönözték be? És főleg, miért kellett álarc mögé rejteni? Az, hogy a kötetben ismertetett korabeli dokumentumok, a számos legújabb kutatás és elmélet ellenére a Vasálarcos rejtélyét mindmáig nem sikerült egyértelműen és vitathatatlanul megfejteni, az egyúttal óhatatlanul továbbgondolásra és saját álláspont kialakítására készteti az olvasót, mintegy bevonva őt is a kutatásba, és ezáltal még érdekesebb és izgalmasabb élménnyé téve számára az olvasást.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Kovács Zsolt
Megjelenés 2023
Terjedelem 256 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-959-0
Arrow Forward