Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A biztosítói kárfelelősség az európai és a magyar magánjogban Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A biztosítási szerzõdés

A biztosítói kárfelelősség az európai és a magyar magánjogban Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A biztosítási szerzõdés

A biztosítói kárfelelősség az európai és a magyar magánjogban Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
2.990 Ft 2.240 Ft
Menny.:db
A biztosítói kárfelelősség az európai és a magyar magánjogban Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Bagdy Emőke

Pszichofitness. Kacagás - kocogás - lazítás

Mi történik velünk életünk stresszeiben? Mi zajlik ilyenkor testi-lelki működéseinkben? Milyen hasznos megküzdési lehetőségeink vannak, és melyek a veszélyes kiútkeresések? Mi tesz bennünket erőssé, szívóssá, küzdőképessé? Mi tart egészségben? A válaszokat praktikus gyakorlati útmutatóval együtt kaphatjuk meg ebben a könyvben. Aki szereti jól érezni magát a bőrében, szeret örülni az életnek, az tartson velünk: kacagjunk, kocogjunk, lazítsunk!"

 

2.200 Ft 1.650 Ft
Gyártó: Kodácsy Tamás

A homiletikai aptum

A homiletikai aptum az igehirdetés inkarnációs pontja.
A könyvben a következő kérdésekre keressük a választ: Miért nem maradunk inkább csöndben? Milyen kapcsolatban van a klasszikus retorikai aptum a homiletikai aptummal? Mi a kapcsolat az inkarnáció, az igehirdetés és a beszéd között? Mit jelent az a reformátori tanítás, hogy Isten Igéjének hirdetése Isten Igéje? A kalcedóni dogma tükrében hogyan elválaszthatatlan, oszthatatlan, elkülöníthetetlen az igehirdetésben az isteni és emberi? Miért lehet és kell őszinte, akár megválaszolatlan kérdéseket feltenni az igehirdetésben?

2.200 Ft 1.650 Ft

Életútinterjú

Vendégkönyvünk tanúsága szerint Baráti estéket a 80-as évektől havonta tartottunk, egyrészt barátoknak, másrészt a teológus ifjúság egy-egy csoportjának Lenkeyék csütörtöki teája címmel. Vendégelőadóink voltak pl. a nyugalmazott teológiai tanáraink közül Török István és Varga Zsigmond J., a Kossuth Lajos Tudományegyetem tanárai közül Bajkó Mátyás, Bitskey István, Görömbei András, Ujváry Zoltán professzorok, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének PIREMON Kisvállalata igazgatója, Gere Kálmán, és sokan mások.

2.200 Ft 1.650 Ft

Leírás

A biztosítási jog tekintetében Magyarországon viszonylag kevés átfogó, rendszerező, monografikus mű jelent meg, így jelen kötet hiánypótló munkának tekinthető. A biztosítás alapintézményei (biztosítási szerződés, kockázat, esemény, biztosítási összeg, önrész és biztosítási díj) mentén elemzi a hatályos magyar jogszabályokat, kitekintést nyújtva a külföldi szabályozásra. 
A szerző történeti perspektívát is kínál a téma tárgyalásakor, felhívja a figyelmet arra, hogy biztosítási jog a magyar jogban a XIX. század második felére nyúlik vissza, hiszen európai szintű előzményei voltak az 1875. évi Kereskedelmi törvénykönyvünkben, melyet nem csupán biztosítási jogunk kodifikációs jogtörténeti előzményeként, hanem az egyes biztosítási jogintézményekkel kapcsolatos megoldások mentén tárgyal.
A szerző mindemellett messzemenően figyelembe veszi a hazai és külföldi jogirodalmat és bírói gyakorlatot. Számos vitás jogi kérdést is taglal, mint a biztosítási szerződés megkötésének módja, a biztosítási szerződés általános biztosítási feltételekkel való kapcsolata, a biztosítási összeg korlátozásának eszközei, valamint a biztosító visszkereseti joga.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Szalma József
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 264 oldal
kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ajánljuk még

Arrow Forward