Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

101 kérdés - 101 válasz a békediktátumról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Trianoni kiskáté

101 kérdés - 101 válasz a békediktátumról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Trianoni kiskáté

101 kérdés - 101 válasz a békediktátumról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
3.490 Ft 2.790 Ft
Menny.:db

101 kérdés - 101 válasz a békediktátumról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Palócul tanított imádkozni Anyám

Tőzsér Kapcsos Anna 1927-ben született a palócföld szívének számító, valódi palóc tudattal rendelkező Kazáron. Kazár faluközössége és kultúrája a palócság jellegzetes példája.

3.990 Ft 3.190 Ft
20%
Gyártó: Frenyó Zoltán

Konzervatív arcképek

Mi a konzervativizmus? Általános világszemlélet vagy meghatározott ideológia? Természetes mentalitás vagy politikai mozgalom? Örök emberi vagy újkori jelenség? Ellenforradalmi, forradalmi vagy forradalomellenes felfogás? A régi rend vagy a fennálló, vagy jövendő berendezkedés híve? S milyen társadalmi, erkölcsi és politikai tanok fűződnek a nevéhez? Ezek a kérdések minduntalan fölvetődnek, amikor a konzervativizmusról szó esik napjaink eszmecseréiben, szakmai vitáiban és közéleti harcaiban. 

 

4.990 Ft 3.990 Ft
20%

Leírás

Kevés olyan eseménye van a magyar történelemnek, amely oly gyökeresen változtatta volna meg hazánk történetét és nemzetünk sorsát, mint az 1920. június 4-i trianoni békediktátum. A százegy évvel ezelőtti tragikus momentumra sajátos módon emlékezik ez a kötet. A Trianoni kiskáté lapjairól ugyanis kérdés-felelet formában, rövid terjedelemben és közérthető módon, ugyanakkor szakmailag megalapozott, történetileg hiteles és minden tekintetben tárgyilagos információkat szerezhet a békediktátumról az olvasó.Valóban gróf Tisza István volt a felelőse a Nagy Háború kitörésének? Hogyan szállták meg a csehek a Felvidéket? Mi történt
1918. december 1-jén a gyulafehérvári román nemzetgyűlésen? Milyen szerepe volt Mária román királynénak Párizsban? Milyen kapcsolat volt a román békedelegáció és a francia szabadkőművesség között? Hogyan vonult be Horthy Miklós Budapestre? Milyen hatása volt Apponyi Albert párizsi beszédnek? Hogyan történt a békeszerződés aláírása? Mi lett a sorsa az Osztrák-Magyar Monarchia közös vagyonának? Meddig volt érvényben a trianoni békediktátum?
Ezekre a kérdésekre is választ talál az, aki elolvassa ezt a könyvet. A Gulyás László - a Szegedi Tudományegyetem professzora, a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója - által szerkesztett és a Trianon Kutatóintézet által kiadott kötetben fölvetett, a trianoni békediktátumhoz kapcsolódó százegy kérdésre a rövid, közérthető, de tudományos alapokon nyugvó válaszokat huszonegy, a témában járatos és elismert szakember adja meg. A történelmi Magyarország megszűnésének és a trianoni békediktátum létrejöttének 101. évfordulójára megjelent kiadvány a történészszakma, a felsőoktatás és a köznevelés színterein tanuló diákok, valamint a magyar múlt iránt érdeklődő nagyközönség számára egyaránt hasznos és hiánypótló olvasmány.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Dr. Gulyás László
Megjelenés 2021
Terjedelem 142 oldal
Kötészet keménytáblás
ISBN 9786156253002
Arrow Forward