Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyvesboltunk a héten (02.19. – 02. 22.) technikai okok miatt zárva tart. A webshopos rendelések átvételéről a későbbiekben értesítjük vásárlóinkat.

101 kérdés - 101 válasz a békediktátumról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Trianoni kiskáté

101 kérdés - 101 válasz a békediktátumról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Trianoni kiskáté

101 kérdés - 101 válasz a békediktátumról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.490 Ft 2.790 Ft
Menny.:db

101 kérdés - 101 válasz a békediktátumról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Pánti Irén

Naplók és sorsok

Dr. Pintér László hadifogolynaplója 1945-1946

 

2.790 Ft 2.230 Ft

A valdensek nyomában

A valdensek - kicsiny létszámuk ellenére - egy napjainkban is aktív közösségi életet élő, 12. századi eredetű keresztyén vallási csoport. Rendkívül értékes, ősi kultúrát őriznek, hagyományaik, szellemi hagyatékuk páratlan a maga nemében.

 

2.790 Ft 2.230 Ft
Gyártó: Sándor Iván

A kő visszahull

Honnan indult el az ország huszonöt éve? Hová jutott 2014-re? Sándor Iván könyve történelmi-politikai-kulturális-irodalmi látlelet az elmúlt negyedszázadról.

2.800 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Völgyesi Zoltán

Harctértől a hátországig

A kötetben közreadott dokumentumokat és fotókat a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára őrzi, többségük kevéssé ismert, s nyomtatásban most jelenik meg először.

2.800 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Sándor Iván

A történelem gépangyala

Az irodalom történetében mindig voltak olyan regényírók, akik rajta tartva kezüket a korszak ütőerén, az esszé műfajában is követték a história eseményeit.

2.800 Ft 2.240 Ft

A titkosszolgálatok hálójában

Mindszenty József a lélekmentő bíboros, hercegprímás

A könyv áttekintést ad a Mindszenty József életéről, különösen Ausztriában, a bécsi Pázmáneumban eltöltött száműzetéséről, amit a titkosszolgálatok hálójában töltött el az élete végéig. Operatív módszerek, titkos kutatások, konspirált behatolások folyamata keserítette meg az utolsó éveit. 

2.700 Ft 2.160 Ft

Leírás

Kevés olyan eseménye van a magyar történelemnek, amely oly gyökeresen változtatta volna meg hazánk történetét és nemzetünk sorsát, mint az 1920. június 4-i trianoni békediktátum. A százegy évvel ezelőtti tragikus momentumra sajátos módon emlékezik ez a kötet. A Trianoni kiskáté lapjairól ugyanis kérdés-felelet formában, rövid terjedelemben és közérthető módon, ugyanakkor szakmailag megalapozott, történetileg hiteles és minden tekintetben tárgyilagos információkat szerezhet a békediktátumról az olvasó.Valóban gróf Tisza István volt a felelőse a Nagy Háború kitörésének? Hogyan szállták meg a csehek a Felvidéket? Mi történt
1918. december 1-jén a gyulafehérvári román nemzetgyűlésen? Milyen szerepe volt Mária román királynénak Párizsban? Milyen kapcsolat volt a román békedelegáció és a francia szabadkőművesség között? Hogyan vonult be Horthy Miklós Budapestre? Milyen hatása volt Apponyi Albert párizsi beszédnek? Hogyan történt a békeszerződés aláírása? Mi lett a sorsa az Osztrák-Magyar Monarchia közös vagyonának? Meddig volt érvényben a trianoni békediktátum?
Ezekre a kérdésekre is választ talál az, aki elolvassa ezt a könyvet. A Gulyás László - a Szegedi Tudományegyetem professzora, a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója - által szerkesztett és a Trianon Kutatóintézet által kiadott kötetben fölvetett, a trianoni békediktátumhoz kapcsolódó százegy kérdésre a rövid, közérthető, de tudományos alapokon nyugvó válaszokat huszonegy, a témában járatos és elismert szakember adja meg. A történelmi Magyarország megszűnésének és a trianoni békediktátum létrejöttének 101. évfordulójára megjelent kiadvány a történészszakma, a felsőoktatás és a köznevelés színterein tanuló diákok, valamint a magyar múlt iránt érdeklődő nagyközönség számára egyaránt hasznos és hiánypótló olvasmány.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Dr. Gulyás László
Megjelenés 2021
Terjedelem 142 oldal
Kötészet keménytáblás
ISBN 9786156253002
Arrow Forward