Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyvesboltunk a héten (02.19. – 02. 22.) technikai okok miatt zárva tart. A webshopos rendelések átvételéről a későbbiekben értesítjük vásárlóinkat.

A néprajztudomány helyzete és jövője a 21. században

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Számvetés és tervezés

A néprajztudomány helyzete és jövője a 21. században

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Számvetés és tervezés

A néprajztudomány helyzete és jövője a 21. században

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
5.990 Ft 4.790 Ft
Menny.:db

A néprajztudomány helyzete és jövője a 21. században

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Antropogén ökológiai változások a Kárpát-medencében

A munka a jelenkori emberi beavatkozások történeti előzményeit illetve jövőbeli következményeit, várható hatásait, előnyeit és hátrányait kívánja társadalomtudományi és döntéshozói-politikai szinten egyaránt tudatosítani, egyúttal a jövőbeli beavatkozások tervezéséhez megbízható forrásanyagot, kiérlelt elemzéseket szolgáltatni - ezzel járulva hozzá, az egykor létezett, de mára elszegényített szerves tájak ökológiai rehabilitációjához.

4.800 Ft 3.840 Ft
Gyártó: Szilágyi Zsolt

Kéklő hegyek alatt lótuszok tava

Ezzel azünnepi kötettel magyar és külföldi indológusok és orientalisták szeretnék kifejezni tiszteletüket Bethlenfalvy Géza oktatói és tudományos munkássága előtt. A kötet első részében helyt kapó indológiai tárgyú írások elsősorban a szanszkrit irodalom tárházából merítve nyújtanak kiváló bepillantást az ind kultúra és vallás egy-egy izgalmas, eddig kevéssé ismert jelenségébe, bemutatva a legújabb kutatások eredményeit.

4.900 Ft 3.920 Ft
Gyártó: Lévai Csaba

A förtelmes kereskedelem

A rabszolga-kereskedelem és a rabszolga tartó rendszerek kialakulása az újkori Észak-Amerikában

A könyv két olyan szakterület történetének összefoglalását tartalmazza, amelyekről magyarul alig olvasható korszerű szakirodalom. Ezek a kora újkori atlanti-óceáni rabszolga-kereskedelem története, illetve annak bemutatása, hogy milyen jellegű rabszolgatartó rendszerek alakultak ki az észak-amerikai brit gyarmatokon a 17-18. században. A könyv fontosságát részben az adja, hogy e két tárgyalt szakterület újabb kutatási eredményeit közvetíti a magyar közönség felé. 

 

 

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Borbély Sándor

Informális gyakorlatok

Hétköznapi gazdasági és politikai cselekvések Kárpátalja határvidéki régiójában

 

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Vargyas Gábor

A megértés édes öröme

A szerző érdeklődése fókuszában egy délkelet-ázsiai hegyi törzs, a vietnámi brúk állnak. Az írások három téma köré csoportosulnak. Egy részükben etnohistóriai/történeti etnográfiai témákat tárgyal, a brúk és az őket körülvevő geopolitikai térség történelmét, az államalkotó népek és a perifériájukon élő törzsi kultúrák kapcsolatát, a brúk identitásának, történelmi emlékezetének kérdéseit, és  a globalizált világba való beilleszkedésének problémáit vizsgálja.

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Leonard Mars

Mi volt Ónán bűne?

A kötetben közölt írások szerzője brit antropológus, a Max Gluckman nevével fémjelzett manchesteri antropológiai iskola képviselője.

 

4.990 Ft 3.990 Ft

Leírás

A tudományos kutatás egyik legfontosabb ismérve a folytonos kételkedés, a számvetés igénye. Ez az igény nemcsak arra ad lehetőséget, hogy egy-egy korszakot lezárjon, értékeljen a tudományos közösség, hanem arra is, hogy újat nyisson, új kutatási irányok lehetőségeire mutasson rá. A hazai néprajzkutatás elmúlt negyedévszázadának kérdéseit, eredményeit és problémáit veszi számba a Néprajztudományi Intézet frissen megjelent összefoglaló kötete.

Fontos, hogy egy tudományág művelői időről-időre összegyűljenek és számvetést készítsenek a kutatás helyzetéről, saját állapotáról. Igaz ez a néprajztudományra is. Az elmúlt negyedévszázad sokféle változásai elengedhetetlenné tették azt, hogy megvizsgálja a szakma a néprajztudomány helyzetét itthon és nemzetközi színtéren, áttekintse a többi szaktudományhoz és a társadalomhoz fűződő kapcsolatait, valamint felmérje azt, hogy mit sikerült korábbi tervei közül megvalósítania. Az elmúlt évtizedek összetett változásai szinte minden szempontból átalakították a néprajztudomány közegét, lehetőségeit és pozícióját. A kutatói közösség – ahogy arról a kötet tanúskodik – egyes lehetőségeket megragadott másokat viszont elszalasztott az elmúlt időszakban.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Cseh Fruzsina, Mészáros Csaba, Borsos Balázs
Megjelenés 2021
Terjedelem 644 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 9789634147497
Sorozat Summa Ethnographica könyvek sorozat
Arrow Forward