Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Szakrális kommunikáció

Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Szakrális kommunikáció

Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron
Címkék:
Lovász Irén
20%
2.200 Ft 1.760 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Horváth Csaba

Megtalált szavak

„Nem ​találunk szavakat” – ezzel kezdődött 1977-ben Esterházy Péter Termelési regénye. 
A Megtalált szavak azt a magyar irodalmi kontinuitást igyekszik felvázolni, amelynek a hagyományokat felforgató posztmodern maga is részévé, sőt, bizonyos perspektívából origójává vált. 

1.990 Ft 1.590 Ft
Gyártó: Falussy Lilla

Trendek a kortárs olasz drámában

Falussy Lilla 2004-ben debütált drámaíróként a Debreceni Csokonai Színházban, Metadolce című színdarabjával, mely elnyerte a Komédium Színház drámaírói díját, valamint részt vett a Pécsi Országos Színházi Találkozó keretében megrendezett Nyílt Fórumon. Az olasz színházi és irodalmi életben is bemutatkozott. 2007-ben részt vett az Autori di Roma elnevezésű fesztiválon, ahol olasz nyelven írt egyfelvonásosát a Teatro Eliseóban olvasták fel. Regénye, A nemek éve, romantikus utazás a ma Itáliájában.

1.990 Ft 1.590 Ft
Gyártó: Balogh Eszter

Túlélési stratégiák a magyar gazdaságban: Esettanulmányok a 2000-es évek elejéről

Ez a könyv a lehető legjobb történelmi pillanatban jelenik meg, ugyanis közismert, hogy a magyar vállalatok évtizedek óta különböző túlélési stratégiákat alkalmaznak. Miért nem tudnak fejlődni a kicsik, és miért növekszenek a különbségek a kisebb és a nagyobb vállalatok között?

1.990 Ft 1.590 Ft
Gyártó: Görözdi Zsolt

Protestáns egyházértelmezés a reformáció századában a jelentősebb egyházi rendtartásokban

Görözdi Zsolt monográfiája a reformáció századának legjelentősebb protestáns egyházi rendtartásait vizsgálja gyakorlati teológiai szempontból, válaszokat keresve arra a kérdésre, hogy a tanrendszer milyen formában jelent meg az egyes egyházak szervezetében, hivatalaiban, szolgálati területein, egyházfegyelmi tevékenységében.

1.990 Ft 1.590 Ft

Életútinterjú

Vendégkönyvünk tanúsága szerint Baráti estéket a 80-as évektől havonta tartottunk, egyrészt barátoknak, másrészt a teológus ifjúság egy-egy csoportjának Lenkeyék csütörtöki teája címmel. Vendégelőadóink voltak pl. a nyugalmazott teológiai tanáraink közül Török István és Varga Zsigmond J., a Kossuth Lajos Tudományegyetem tanárai közül Bajkó Mátyás, Bitskey István, Görömbei András, Ujváry Zoltán professzorok, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének PIREMON Kisvállalata igazgatója, Gere Kálmán, és sokan mások.

2.200 Ft 1.760 Ft
Gyártó: Kun Attila

A munkajogi megfelelés ösztönzésének újszerű jogi eszközei

A munkavállalói jogok kikényszerítése, a munkajogi szabályoknak való megfelelés biztosítása és a vállalatok szociálisan felelős működésre való ösztönzése napjainkban szinte sziszifuszi törekvésnek tűnik.

2.200 Ft 1.760 Ft

Leírás

A ​kötet témája és módszere a néprajz, a kulturális antropológia, a vallástudomány, a nyelvtudomány és kommunikációelmélet határán mozog. Arról az általános, emberi, de kultúránként és vallásonként különbözõ formában megmutatkozó jelenségrõl van szó, ahogy az ember kapcsolatot teremt a természetfölötti hatalommal vagy hatalmakkal, erõkkel. Ezt a jelenséget nevezi a szerzõ szakrális kommunikációnak. A kommunikációkutatás eddig nem fordított kellõ figyelmet arra, hogy az emberi kommunikáció osztályozásakor az embernek a szakrálissal való kapcsolatát sajátossága miatt külön kezelje, vagy egyáltalán tudomásul vegye. Pedig nyilvánvalónak tûnik, hogy a vallás … a par excellence antropológiai jelenség (P. Berger), és az emberi kommunikáció fajtái között fontos és indokolt a szakrális kommunikációnak nevezett jelenség feltüntetése. Mivel a szakrális kommunikációnak más tulajdonságai, körülményei, szabályai vannak, mint pl. a közvetlen emberi kommunikációnak vagy a tömegkommunikációnak, szükséges ennek a kommunikációelméleten belül saját elméletét kidolgozni. A kötet, népi imákról szóló A szerzõ a verbális szakrális kommunikáció egy sajátos csoportot alkotó formájával, a keresztény népi imádsággal, az úgynevezett magyar archaikus népi imádsággal részletesen foglalkozik., s ezzel hozzájárul a szakrális kommunikáció elméletéhez.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Lovász Irén
Kiadás éve 2011
Oldalak száma 168 oldal
ISBN 9789632364827
Sorozat Károli könyvek - Monográfia sorozat
Arrow Forward