Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elérhetőség:
Raktáron

A késõ modern vallásosság közösségi mintázatai

Elérhetőség:
Raktáron

A késõ modern vallásosság közösségi mintázatai

Elérhetőség:
Raktáron
20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Az emberáldozattól az istennév kimondhatatlanságáig

Az Ószövetség gondolatvilágának kétféle megközelítése, a vallástörténeti és a teológiai, igen közel áll egymáshoz, mégsem azonos. A vallástörténeti a vallási gondolatok kialakulását, azok hátterét és a gyakorlatban való megjelenését, a vallásgyakorlatot vizsgálja, míg a teológiai magukra a gondolatokra, azok tartalmára és összefüggésrendszerére koncentrál.

 

3.290 Ft 2.630 Ft
Gyártó: Karasszon István

Az Ószövetség teológiai üzenete

Az Ószövetség vagy Héber Biblia magyarázatának számtalan megközelítési módja lehetséges, és valóban, számtalan magyarázat született: irodalmi és ikonográfiai, régiségtani és történeti, geográfiai és botanikai - és még ezernyi egyéb szempont szerint történt és történik a szövegek újracsoportosítása és (át)értelmezése. 

 

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Zila Gábor

Hitetek mellé tudományt

Az alábbi kötet a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok V. Nemzetközi Teológus Konferenciáján résztvevõ elõadások publikálásra érdemesnek talált felszólalásainak írott anyagait tartalmazza. Az angol és magyar nyelven megjelent mûvek a teológia szinte minden területét érintik, de nem csupán a szûken vett hittudomány kérdéseit vizsgálják.

 

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Siba Balázs

Pasztorálteológia

A lelkészi hivatás nagyban különbözik más hivatásoktól - a lelkésznek hivatásos hívőként az élete a hivatása, a többiek elé éli és tanítja is, hogy mit jelent Krisztust követni a világban.

2.990 Ft 2.390 Ft

Hitben növekedni

ÕSI GYÖKEREK ÉS ÚJ HAJTÁSOK

Tanulmányok Németh Dávid hatvanötödik születésnapjára

3.990 Ft 3.190 Ft

Vallási kommunikáció és vallási diskurzus

A vallástudomány számára a társadalmi nyilvánosság kortárs folyamatai és tartalmai azt a feladatot adják, hogy ebben szellemi és politikai közegben fogalmazza meg és helyezze a vallást, a vallási jellegzetességeket. Máté-Tóth András kötete erre a feladatra vállalkozik.

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Karl Rahner

A Szentháromság

Az üdvtörténet eredendő, transzcendens alapja

 

1.800 Ft 1.440 Ft

Leírás

A vallási élet sokszínű. Megélése történhet egyházon kívül (a „vallásos vagyok a magam módján” kategóriába tartozók vallási élete ilyen), de történhet egy egyházhoz – felekezethez – tartozóan is (a „vallásos vagyok az egyház tanítása szerint” kategóriába tartozók vallási élete ilyen). Minden egyház sajátos szervezet, amelyet különböző, egyházon belül és egyházon kívül is megjelenő aktivitások jellemeznek. Ezeket a különböző aktivitásokat nevezhetjük akár mintázatoknak is, amelyek kirajzolják az érdeklődők számára egy adott vallás, a vallást képviselő egyház, felekezet, közösség arcvonásait. Ezek a mintázatok izgalmasak, változatosak, és társadalmi szempontú vizsgálatuk megmutatja a vallási jelenség, a vallási vagy egyházi csoport, közösség társadalmi hasznát, fontosságát, jelentőségét.
A közösségek átalakultak, magukon viselik a társadalmi változás számos jelét, éppen ezért kutatásuk is igényli az újabb nézőpontok beemelését. Ez a könyv egy ilyen új nézőpontot mutat be: a kommunikációkutatás nézőpontját, és bizonyítja azt is, hogy a kommunikációelméleti megközelítés releváns a közösségek kutatásában.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Korpics Márta
Megjelenés 2020
Méret 158×226 mm
Terjedelem 220 oldal
Kötés ragasztókötött
Sorozat Károli könyvek - Monográfia sorozat
Arrow Forward