Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Vita az amerikai forradalom eszmetörténeti hátteréről

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A republikanizmus-vita

Gyártó:

Vita az amerikai forradalom eszmetörténeti hátteréről

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A republikanizmus-vita

Gyártó:

Vita az amerikai forradalom eszmetörténeti hátteréről

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.250 Ft 2.600 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Vita az amerikai forradalom eszmetörténeti hátteréről

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Rogers Brubaker

Nacionalizmus új keretek között

Bourdieu munkásságára és az „új institucionalista” szociológiára támaszkodva Brubaker összehasonlítja korunk és a két világháború közti időszak nacionalizmusait, és elméleti szempontból árnyalt, történelmi vonatkozásokban gazdag képet nyújt az „Új Európa” egyik legfontosabb problémájáról.

 

2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: Abbász-ogli Adile

Hazám, Abházia

Adile Abbász-ogli fiatalon kalandos körülmények között Nesztor Lakobának, az Abház Szovjet Szocialista Köztársaság vezetőjének sógornője lett, emiatt élete nagy részében ki volt téve a belügyi szervek üldöztetéseinek, börtönben és száműzetésben is volt.

2.600 Ft 2.080 Ft

A történetírás új tendenciái a rendszerváltás után Kelet-Európában

E könyvünkkel, "A történetírás új tendenciái a rendszerváltás után Kelet-Európában" egy új sorozatot indít útjára az ELTE-BTK Kelet Európa Története Tanszék a L'Harmattan könyvkiadó támogatásával.

2.600 Ft 2.080 Ft

Két korszak határán

Tanulmányok Kelet-Európa jelenkor történetéből
 
A tanulmányokat négy tematikus egységbe rendeztük, a jugoszláv és a nyugat-balkáni tárgyú dolgozatok mellett külön csoportosítva a föderalizmussal foglalkozó írásokat, s a Kelet-Közép-Európa című blokkba sorolva mindazokat, amelyek az előző három témakörtől tágabb vagy eltérő problémákkal foglalkoznak.
 
2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: Kerekes Dóra

Diplomaták és kémek Konstantinápolyban

A könyvnyomtatás feltalálását követő információrobbanás, az uralkodók és államok információéhsége, a köz érdeklődése mind abba az irányba hatottak, hogy Európa országai hatékony információszerző tevékenységet folytassanak a számukra politikailag vagy gazdaságilag fontos területeken. Ehhez a hivatalos formát, az állandó követségek ekkorra kiforró rendszerét, de az illegális megoldásokat, azaz a kémkedést is igénybe vették.

 

2.500 Ft 2.000 Ft
Gyártó: Xeravits Géza

Könyvtár a pusztában

Bevezetés a holt-tengeri tekercsek nem-bibliai irodalmába


Jelen kötetünk rendszerezetten haladva a qumráni könyvtár mindegyik fõ irodalmi mûfajának tárgyalja néhány olyan jellegzetességét, amely segít elhelyezni a Közösség gondolkodását a kor zsidóságának élénk szellemi erõterében.

 

2.500 Ft 2.000 Ft

Leírás

Az ​amerikai történetírás meghatározó iskolái egészen az 1960-as évekig John Locke, a szerzodéselmélet és természetjogi felfogás dönto hatását hangoztatták az amerikai forradalom eszmeiségére vonatkozóan. Az ezt követoen fellépo „republikánus történészek” – mindenekelott Bernard Bailyn, Gordon Wood, valamint John Pocock – viszont úgy vélték , hogy a forradalom vezetoinek politikai gondolkodására azok a 18. századi brit ellenzéki teoretikusok gyakorolták a legnagyobb befolyást, akik a 17. századi republikanizmus örököseinek tekintették magukat. A „republikánus szerzők” nem egyszerűen mérsékelték Locke hatásának jelentőségét, hanem helyébe egy olyan szellemi áramlatot állítottak, amelynek sok alaptétele nem csupán a „locke-i liberalizmusnak”, hanem az amerikai történelem későbbi fejlődési irányának és az erre épített „liberális amerikai krédónak” is ellentmondani látszott. Az eredmény egy, évtizedeken keresztül zajló, a történettudomány keretein túlmutató vita lett, mivel a „republikánus historikusok” az amerikai történelem, történetírás és kultúra fejlődésének számos alapproblémáját egyszerre és a legmegfelelőbb időpontban vetették fel. A könyv e vita történetének feltárására vállalkozik.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Lévai Csaba
Megjelenés 2003
Terjedelem 444 oldal
Kötészet ragasztott, puhatáblás
ISBN 9789639457263
Sorozat A múlt ösvényén sorozat
Arrow Forward