Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hírek

Kiemelt témák

Fejfrissülés - A filozófia klasszikusai
Fejfrissülés - A filozófia klasszikusai

Az elmúlt 20 év során a L’Harmattan Könyvkiadó a kortárs tudományos könyvkiadás meghatározó szereplőjévé vált. Ez a pozíció jelentős felelősséggel jár. Ennek jegyében kiadónk arra törekszik, hogy a tudós közösségek kéziratainak publikálása mellett, a filozófia klasszikus műveinek fordításait is az olvasók elé tárja.

Szépirodalom női szerzőktől
Szépirodalom női szerzőktől

Eljött végre az idő, hogy megkérdőjelezzük az irodalmi férfiuralom évezredes hegemóniáját. Ezért különös hangsúlyt fektetünk a kortárs szépirodalom világraszóló női mestereinek kiadására és bemutatására. Friss szemlélet, érzékenység, egyedi stílus, magukkal ragadó témák és sok más ínyencség folyamatosan bővülő kínálatunkban.

Környezeti problémák - tömegtermelés-globalizációkritika
Környezeti problémák - tömegtermelés-globalizációkritika

Vajon mit is fogyasztunk valójában? Ételeink átalakultak a nemzetközi szállítási láncok, és multinacionális konglomerátumok világában, használati tárgyaink pedig egyre gyengébb minőségűek, és egyre rövidebb ideig használhatjuk őket. A tömegtermelés életünk minden részében a silány és bóvli térnyerését segíti elő. Mindent eláraszt a jóléti szemét, a Föld értékes nyersanyagai és erőforrásai pedig áldozatul esnek a gazdasági növekedés kényszerének és a bőség illúziójának.

Fejfrissülés - a társadalomtudomány klasszikusai
Fejfrissülés - a társadalomtudomány klasszikusai

Elsősorban a szociálantropológia és a szociológia sokat hivatkozott alapműveit ajánljuk figyelmedbe: Durkheim, Weber, Halbwachs, Malinowski. Ők fektették le a modern társadalomtudományok alapjait, amelyek kétségbevonhatatlanul meghatározzák e tárgyak mai formáját. Rengeteg további könyvet találsz nálunk a témában az elmélyült olvasáshoz. A sorozat több könyve most először olvasható egészében magyarul, illetve új, kritikai kiadás alapján készült fordításban adjuk közre.

Éles elmék - bűnirodalom szépíróktól
Éles elmék - bűnirodalom szépíróktól

Az általunk “bűnirodalom” fantázianéven összegyűjtött szépirodalmi munkák cselekménye olyan magával ragadó, mintha egy krimit olvasnál. A világsikerű írónők és írók elképesztő érzékenységgel követik a bűnös lelkek rezdüléseit. A történetek irodalmi megformáltságuk és kifinomult stílusuk miatt rendkívüli olvasási élményt nyújtanak.

Környezeti problémák - fenntarthatóság
Környezeti problémák - fenntarthatóság

Ismerd meg a hősöket, akik nem hajlandók elfogadni, hogy a világ a pusztulás felé robog és először saját köreikben, majd egyre szélesebb nyilvánosságot megmozgatva harcba szállnak a mindannyiunk jövőjét fenyegető krízisek okozóival.

Arrow Forward