Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 A járási Gyerekesély programok fenntarthatóságának vizsgálata 2017-2022

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hogyan tovább?

 A járási Gyerekesély programok fenntarthatóságának vizsgálata 2017-2022

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hogyan tovább?

 A járási Gyerekesély programok fenntarthatóságának vizsgálata 2017-2022

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.390 Ft 2.700 Ft
Menny.:db

 A járási Gyerekesély programok fenntarthatóságának vizsgálata 2017-2022

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Sokféle modernitás

Merre ​haladnak a globális kulturális trendek? Milyen sajátosságokkal, milyen dinamikával jellemezhető az a történelmi kor, amelyben élünk?
A sokféle modernitás elmélete, kötetünk témája, miközben ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ,azoknak az eltérő kulturális, történeti és politikai környezetek a jelentőségét hangsúlyozza, amelyekben a modernizáció lezajlott és zajlik ma is.

2.700 Ft 2.160 Ft
Gyártó: Grüll Tibor

Mobility and Transfer

The series Ancient Near Eastern and Mediterranean Studies, issued by the Department of Ancient History, the University of Pécs, will be devoted to questions of social, economic and cultural connections between the Ancient Near East and the Mediterranean, from the beginnings of mankind down to the Islamic expansion. ANEMS will attempt to approach its subject matter from the most varied point of use, embracing historical, linguistic and archaeological disciplines alike, covering all the areas and historical periods of the Ancient Near East (including Ancient Eg ypt) and the Mediterranean.

 

 

2.700 Ft 2.160 Ft

Védelmező istenségek és démonok Mongóliában is Tibetben

Az 1996-ban indult sorozat negyedik kötetét tartja kezében az olvasó. Korábbi könyveinkhez hasonlóan, most is a már csaknem két évtizede zajló Magyar-mongol népi műveltség- és nyelvjáráskutató expedíció mongóliai terep- és archívumi kutatásaira épülő tanulmányokból adunk közre néhányat, melyek előadás változata elhangzott a címadó témának szentelt konferencián is. A harmadik kötet (Helyszellemek kultusza Mongóliában) megjelenése óta a terepkutatások során felkeresett területek közé erőteljesebben bevontuk a Mongol Köztársaság keleti és központi, halhák és burjátok lakta vidékeit is.

2.700 Ft 2.160 Ft
Gyártó: Juhász Katalin

Falu a városban: az angyalföldi OTI-telep Dokumentumok és néprajzi tanulmányok

„Angyalföld-kertváros ​története Trianontól kezdődik, és benne van a nagyhatalmi politika, a nemzetállami elképzelések és megvalósítások, Jalta, a kitelepítések, ’56, a földönfutók és a rendszerváltás históriája"- Ember Judit így összegezte az angyalföldi OTI-telepről készült ötórás dokumentumfilmjének lényegét. Ugyanezt mondhatjuk kötetünkről, amelyben egy kiterjedt kutatás eredményeit foglaltuk össze. 

 
 
2.700 Ft 2.160 Ft
Gyártó: Csikós Zsuzsanna

Diktátorok és diktatúrák a Karib térségben

Napjainkra számos toposz fonódott össze Latin-Amerika és a Karib térség fogalmával a közgondolkodásban. Sokan a karneválok, a latin szeretők, a "banánköztársaságok" és a diktatúrák fogalmával azonosítják a térséget. Távol áll tőlünk az a szándék, hogy kötetünkkel tovább erősítsük a közhelyek tárházát, éppen ellenkezőleg: azért választottuk könyvünk témájának a diktatúra problémáját és a diktátor alakját, mert szeretnénk, ha a behatóbb ismeretek segítségével megfoszthatnánk az egzotikum leplétől a témát.

2.790 Ft 2.230 Ft

Sirin Mama nyugati hadjárata

avagy egy istennő születésének csodás története

 

2.790 Ft 2.200 Ft

Leírás

A kötetben szereplő írások egy, a Magyarország 31 leghátrányosabb helyzetű járásában zajló Gyerekesély programok fenntarthatóságát vizsgáló kutatás terepmunka-tapasztalatairól szólnak. Hat járásban folytattunk mélyfúrást, melynek célja az volt, hogy a kezdetektől a zárásig végig kísérjük a programok megvalósulását, azt az építkezési folyamatot, amely során a menedzsmentek felállásától kezdve a programelemek intézményesülésén és kapacitásépítésén keresztül azok helyi közösségbe való beágyazódását is megismerjük. Koncepciónk szerint ugyanis ez a folyamat vezet el ahhoz az állapothoz, amikor a programok fenntarthatóvá válnak.  A megvalósítási időszak elején, közepén és végén végzett terepmunkák, interjúk és dokumentumelemzések lehetővé tették a folyamatok dinamikájának és az ok-okozati összefüggések jobb megértését.

Reményeink szerint a hat járási program részletgazdag, interjúkkal alátámasztott ismertetése, ahol a kutatói elemzések mellett megszólaltatunk helyi munkatársakat, szakembereket, településvezetőket és célcsoporttagokat, jól leírja e programok komplexitását és eredményeit, amellett, hogy bemutatja azokat a nehézségeket és kihívásokat is, amelyekkel a résztvevőknek szembesülniük kellett a megvalósítás során.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Kiss Márta,Perpék Éva
Megjelenés 2023
Terjedelem 224 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-418-054-8
Arrow Forward