Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A szemlélődő imádságról szóló egyes mai tanítások a Tanítóhivatal megnyilatkozásainak fényében

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Zsámolyok

A szemlélődő imádságról szóló egyes mai tanítások a Tanítóhivatal megnyilatkozásainak fényében

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Zsámolyok

A szemlélődő imádságról szóló egyes mai tanítások a Tanítóhivatal megnyilatkozásainak fényében

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db

A szemlélődő imádságról szóló egyes mai tanítások a Tanítóhivatal megnyilatkozásainak fényében

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Xeravits Géza

Morzsák Dánieltől Bárukig

Újabb tanulmányok a korai zsidóság irodalmáról

A Krisztus születése körüli időszak zsidóságának gazdag irodalmi öröksége – legyen az a mi szempontunkból , , kanonikus\" vagy , , biblián-kívüli\" – kiemelkedő fontosságú adatokkal szolgál a zsidó-keresztény kultúrkör szellemi formálódásáról az ókorban. E kötet néhány kisebb írást gyűjt egybe, amelyek azt tűzték ki célul, hogy a korai zsidóság irodalmának művészi vagy teológiai jellegzetességeit tárgyalják.

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Baán Izsák

Szóra bírt magány

Közösségben egymással és Istennel

 

 

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Baán Izsák

Csendhez szokott szív - Tíz szó a benedeki hagyományból

A kötetben összegyűjtött írások a monasztikus szerzetesi élet hagyományból táplálkozó jelenére irányítják a figyelmet. A benedeki és az azt megelőző tradíció fényében kérdeznek rá arra, hogy ki a szerzetes ma, hogy milyen ösvények kínálkoznak azok számára, akik a krisztuskövetés útján az atyák nyomdokain próbálnak járni.

2.500 Ft 2.000 Ft
Gyártó: Xeravits Géza

Izsák megkötözése

Történet és hatástörténet

Kötetünk témája az Ószövetség egyik legérdekesebb perikópája, Izsák megkötözésének (a rabbinikus terminológia szerint az „Aqédának”) a Genesis 22. fejezetében elbeszélt története. A kötet összeállításánál nem csupán biblikus kutatók működtek közre, hanem ennek az olyannyira fontos elbeszélésnek a hatástörténete egyfajta tágabb perspektívába kerül. A kötet anyagának alapjául a Sapientia Főiskola Bibliatudomány Tanszékének 2009. őszi szimpóziumán elhangzott előadások szolgálnak.

2.200 Ft 1.760 Ft
Gyártó: Xeravits Géza

A liturgiáról ökumenikus megközelítésben

Az istentisztelet, a liturgia: kultusz, amely a szó eredeti értelmében "művel, alakít". Műveli a transzcendens és az immanens közötti kapcsolatot, művel a közösség személyköi kapsolatait, és végeredményben - ezekkel összefüggésben - műveli magát a kultuszban részt vevő egyént is. 
 

1.700 Ft 1.360 Ft
Gyártó: Xeravits Géza

Krisztus köztünk...! Gondolatok a Szentírásról

Az alábbi szövegek — természetükből következően — egyfajta sajátos, „kettős exegézis” tanúi: vallanak arról, ahogy a magyarázó megérti a Bibliát, de arról is árulkodnak, ahogy a Szent Szöveg magáévá teszi az Őt megérteni kívánót. E kötet ennélfogva sokkal inkább személyes és szubjektív, mint a Szentírás bármilyen szaktudományos megközelítése; s éppen az olvasónak a Szöveggel benső azonosulása az a kaland, amelyre meghív. 

1.200 Ft 960 Ft

A kánon többszólamúsága

A Héber Biblia/Ószövetség szöveg- és kánontörténete

A neves református lelkész-teológus, hebraista, Zsengellér József, a Károli Gáspár Református Egyetem bibliai teológiai és vallástörténeti tanszékének vezetője tekintélyes terjedelmű tanulmánykötetében arra vállalkozik, hogy kalauzolja olvasóját a Héber Biblia vagyis az Ószövetség keletkezésének forrásvidékén.

4.900 Ft 3.920 Ft

Leírás

Hidas J. Zakariás OSBobl. 1970-ben született, eredeti végzettsége jogász, később teológus diplomát és mentálhigiénés segítő képesítést szerzett. Bencés oblátus. 2018-ban Tatabányán keresztény közösségi házat és könyvesboltot hozott létre Élesztő Ház néven, ahol egyéni lelki segítséget nyújt és szemlélődő imacsoportokat vezet.

 

Prekoncepciókban, előítéletekben oly gazdag világunkban miért pont a kontempláció témakörét kerülné el a korszellem egyszerűsítően kritikus megközelítése? Tudjuk és értjük, hogy könnyebb, gyorsabb és sokak számára emészthetőbb az előre gyártott sarkosan pontos fogalmak és címkék igen-nem, fekete-fehér dobozába belehelyezni dolgainkat. Ám imaéletünket illetően mégsem javasolt ezt az utat járni. Helyette talán megengedtetik egy paradox képpel élve, a szemlélődés csendes és mozdulatlan táncába hívnom mindazokat, akik újra, vagy még mindig, vagy – Isten kegyelméből – mindvégig vállalják a belebocsájtkozást a Végtelenbe.

 

A zsámoly a láb feltámasztására, vagy ülőhelyül szolgáló bútordarab. A Szentírásban Isten rendkívüli nagyságának kifejezésére, valamint Krisztus győzelmének és a világ feletti uralmának bemutatására szolgáló képi elem. Mi csak csendesen ücsörgünk rajta, hogy így is részt vegyünk Isten csodálatos tervében, mint cselekvő imádók. Imánkkal magát a világot szenteljük Istennek akként, hogy a szemlélődés során lelki áldozatot ajánlunk fel, önmagunkat adjuk oda áldozatul, hogy Krisztus által, Ővele egyesülve váljunk Istennek tetsző kedves lelki áldozattá.

 

Van még üres zsámoly. Szabad egy táncra?

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Hidas J. Zakariás
Megjelenés 2024
Terjedelem 180 oldal
Kötészet ragasztott, kartonált
ISBN 978-963-646-094-5
Sorozat Lectio Divina sorozat
Arrow Forward