Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Társadalmi kommunikáció és szakralitás

Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Társadalmi kommunikáció és szakralitás

Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
3.490 Ft 2.620 Ft
Menny.:db
Közelítések és mélymerülések Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Erdélyi Erzsébet

Az üzenetjét, azt kell megbecsülni

Tanulmányok Barabás László hetvenedik születésnapja alkalmából

2.600 Ft 1.950 Ft
Gyártó: Pap Ferenc

Dicsőség tükre

Kálvin Institutiójában azt írja, hogy ez a világ Isten dicsőségének tükreként teremtetett. Amikor a teremtett világra, a teremtett emberre tekintünk, a dicsőség tükrébe nézünk és az örökkévalóságba pillantunk. Egyúttal nem feledhetjük, hogy kezünk alkotása, a szavak és a hangok összefűzése, a művészetek és a teológia művelése akkor teljesedik be és ki, ha egyedül az örökkévaló Isten dicsőségét tükrözi vissza.

2.700 Ft 2.025 Ft

Korpusznyelvészet és nyelvi közvetítés

A kötet a MANYE Fordítástudományi Szakosztálya és a Károli Gáspár Református Egyetem Interkulturális Kutatócsoport és Fordítóműhely Kontrasztív szövegnyelvészeti fordítói alcsoportja 2020. január 20-án a BTK-n tartott negyedik országos és határon túli szakmai napjának Korpusznyelvészet és nyelvi közvetítés című konferenciaanyagát tartalmazza.

 

2.490 Ft 1.870 Ft

Leírás

„Mélységes mély a múltnak kútja” – írja Thomas Mann, és ez a mélység óhatatlanul is vonzza a kutatót, hogy megismerje és értelmezze a felszín alatti jelenségvilág természetét. Ebben a mélységben rejtőznek ugyanis azok a bölcseleti tartalmak, világmodellek, amelyek áthatják mindennapjainkat, gondolkodásunkat, világképünket, Istennel való kapcsolatunkat. Kollektív emlékezetünkben, hagyományainkban, rítusainkban, családi szokásainkban és ünnepeinkben is meg-megmutatkozik valami ebből, amíg vannak közösségek, melyek őrzik, ápolják, a szent időben újra és újra felelevenítik, jelenvalóvá teszik. Ott él a mítoszokban, beavató meséinkben, ihletett írók és költők életművében, rituális és szakrális szövegeinkben is. A nyelv mint világmodell is fogódzót nyújt abban, hogy a benne rejlő bölcselet, tapasztalat, spirituális/szakrális nyomára bukkanhasson a kutató.
A kommunikáció és szakralitás kapcsolódási területei nagyon összetettek, az utóbbi évtizedben mind a nemzetközi, mind a hazai kommunikációkutatásban megnőtt az érdeklődés a téma iránt. A kötet tanulmányaiban a kommunikációtudomány mellett a nyelvészet, az antropológia, a néprajztudomány és az irodalomtudomány közös metszeteivel, egymásra hatásával találkozhat az olvasó.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Korpics Márta, Spannraft Marcellina
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 272 oldal
kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward