Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Táncoló fák

Gyártó:

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Táncoló fák

Gyártó:

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.990 Ft 4.000 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Korbai Hajnal

Az aranytök

Terápiás történetek és mesék traumát átélt gyerekeknek

A Mosoly Alapítvány módszertani kiadványsorozatának első kötetét a gyógyító terápiás történeteknek és meséknek szenteltük. Olyan történeteket válogattunk a könyvbe, melyeket traumát átélt gyerekeknek mesélhetnek a szülők vagy a különböző területről érkező szakemberek.

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Korbai Hajnal

Lotilko szárnyai

TERÁPIÁS TÖRTÉNETEK ÉS MESÉK TRAUMÁT ÁTÉLT GYEREKEKNEK

A Mosoly Alapítvány módszertani kiadványsorozatának második kötetét a terápiás hatással bíró népmeséknek szenteltük. Olyan történeteket válogattunk a könyvbe, melyeket traumát átélt gyerekeknek mesélhetnek a szülők vagy a különböző területekről érkező szakemberek. 

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Kovács Dóra

Az empátia tudománya és mûvészete

Az empátia fogalma nem új fogalom, több mint száz éve szerepel a pszichológiai irodalomban, sok definíciója született, több elméletalkotó foglalkozott vele. A könyv kísérlet az empátia tudományos szakirodalmának körüljárására: számos közlemény taglalja, hogy pontosan mi az empátia, hogyan fejlődik ki, milyen idegi mechanizmusai vannak, mi fejleszti, mi gátolja. Részletezi az empátia evolúciós eredetének elméletét, csecsemőkori kialakulását, fejlesztési lehetőségeit, anatómiai és fiziológiai vetületét, az empátiát gátló tényezőket, az empátia hiányát, valamint csökkent voltát különböző pszichés állapotokban. A könyv ismerteti az empátia jelentőségét különböző gyógyító tevékenységekben, a pszichoterápiában, az oktatásban és a mindennapi élethelyzetekben is. A függelékben egy kutatás részletes bemutatása található: a kutatás azt vizsgálja, mely tényezők lehetnek hatással az empátiás készség fejlődésére. A könyv nem kizárólag szakembereknek szól, a téma iránt érdeklődők, valamint az egyetemi tanulmányaikat folytató hallgatók is élvezettel forgathatják.

2.990 Ft 2.390 Ft

Új utak a pszichoterápiában

A kötetet ajánljuk minden olyan szakembernek, aki szeretne átfogó képet kapni a kognitív viselkedésterápiák új hullámához kapcsolódó terápiás módszerekről. A kötet a Benda Kálmán Szakkollégium Pszichológiai Műhelyének együttműködésével valósult meg.

 

4.990 Ft 3.990 Ft

Pszichodinamikus mozgás- és táncterápia

A szabad mozgásra és a testi érzetekre való tudatos figyelemre építő önismereti és pszichoterápiás lehetőségekről szól ez a hiánypótló kötet. A Magyarországon kifejlesztett pszichodinamikus mozgás- és táncterápiáról (PMT) számos rangos folyóiratban jelentek meg elméleti és módszertani tanulmányok, de ez az első olyan könyv, amely a hazai szakemberek írásait integrálja.

 

3.990 Ft 3.190 Ft

Nem feketével

Egy pszichiátria mindennapjai

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Nagy Zsolt

Az üveghegyen túl

Magyarországon ​az „alkoholista” és a „drogos” súlyosan megbélyegző szavak. Ez a stigmatizáció rontja a segítségkérés esélyeit, végső soron a gyógyulás lehetőségét. Ezért fontos megismernünk minden olyan lehetőséget, ami javítja a szenvedélybetegek életminőségét. A felépülési szemlélet a gyógyítás és gyógyulás, a beteg-betegség fogalmak újraértelmezését jelenti.

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Punk Mária

Testábécé a rituálpedagógiában

A módszer – melyet Jerzy Grotowski világhírű színházi reformer elméleti és gyakorlati alapvetésére épített fel Punk Mária drámapedagógus ,kisgyermekkortól egészen időskorig igyekszik megszólítani az érdeklődőt, hogy mozgáselemei által ösztön és értelem kapcsolatában megtalálhassa egészség és teljesség egységét.

 

1.500 Ft 1.200 Ft

Leírás

Huszonöt évvel ezelőtt a Mosoly Alapítvány épphogy csak útjára indult néhány beteg gyermekekért tenni akaró üzletember segítségével. Napjainkra már a hajdani kezdeményezésből egy stabilan működő szervezet lett jól kidolgozott szakmai stratégiával, krónikus beteg gyerekek számára kifejlesztett mese- és művészetterápiás programokkal. Ez a jubileumi kiadvány az alapítvány szakmai fejlődésének történetén vezeti végig az Olvasót érdekes esettanulmányokkal, színes terápiás módszerek leírásával. A kötet három nagy részre tagolódik: Múlt, Jelen és Jövő. A Múlt tanulmányai olyan programokba nyújtanak betekintést, melyek éveken át eredményesen futottak, mostanra azonban már lezárultak, vagy más formában folytatódnak. A Jelen rész a ma is működő Mosoly-terápiás programokról szól, míg a Jövő részben olyan módszerekről lehet olvasni, melyek a terápiás szakemberek munkájára inspirálóan hathatnak.
A kötetben szereplő tanulmányokból kitűnik, hogy a Mosoly terapeuták nehéz terepen – például
gyermekonkológiai vagy akut pszichiátriai osztályokon –, állandóan változó feltételek mellett dolgoznak, mely munkamód nagyfokú improvizációs és alkalmazkodóképességet igényel. A nehézségek azonban nem riasztják el e szakembereket, mindig találnak valamilyen kreatív megoldást a felmerülő problémákra, kihívásokra. Épp ezért lett e kiadvány központi eleme az ágas-bogas életfa szimbólumában is megjelenő innováció, mely a múltban felhalmozott értékes szakmai tapasztalatokban gyökerezik, és hajt évről-évre új ágakat, leveleket a terápiás gyakorlatban.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Korbai Hajnal,Rábainé Domszky Zsófia,Varga Andrea Helena
Megjelenés 2023
Terjedelem 360 oldal
Kötészet keménytáblás
ISBN 978-963-236-307-3
Sorozat Mosoly - terápiák sorozat
Arrow Forward