Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Táncoló fák

Gyártó:

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Táncoló fák

Gyártó:

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.990 Ft 4.000 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Terápiás történetek és módszerek a mosoly kincsestárából

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Farkas Péter

Senki sem sziget

A család az új emberi élet bölcsője, amelyben testileg és szellemileg ki tud bontakozni az emberi személy, ahol a gyermek képességei kifejlődhetnek a szeretetben  való életre. 
3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Kőváry Zoltán

Alkotás és élettörténet

A pszichobiográfiai kutatás módszere több mint száz éves múltra tekint vissza. Klasszikus időszakában főként pszichoanalitikusok alkalmazták, és Magyarországon sem volt ismeretlen eljárás, ám a 20. század második felében a tudományos korszellem megváltozása nyomán az élettörténeti megközelítés periférikus helyzetbe került a pszichológiában. A 80-as, 90-es évek "narratív fordulata" azonban újra visszahozta a köztudatba, aminek köszönhetően a 2000-es évektől a pszichobiográfia reneszánszáról beszélhetünk. Ez Magyarországon is érezteti hatását: megjelent több monográfia, szimpóziumok, kurzusok bukkantak fel szakmai rendezvényeken és a felsőoktatásban, sőt az ismeretterjesztés műfajában is. Az Alkotás és élettörténet ezt az újra kibontakozó hagyományt gazdagítja tovább, bemutatva, hogyan vált a 21. századra a pszichobiográfia tágabb fókuszú, eklektikus, önreflektív, modell értékű interdiszciplináris megközelítésmóddá. A kötet az Imágó Budapest folyóirat korábban megjelent "Modern pszichobiográfia" című tematikus számára épül, de a tanulmányok száma a szerkesztés során örvendetesen megduplázódott. A hazai és nemzetközi szerzőket felvonultató kötetben ismert művészek, tudósok, filozófusok alkotói tevékenységének pszichológiai-élettörténeti dimenziót ismerhetjük meg izgalmas elemzéseken keresztül, és reményeink szerint a kiadvány hozzá járulhat ahhoz, hogy a pszichobiográfia szélesebb körben is elismertté váljon Magyarországon. 
3.990 Ft 3.190 Ft

Sociodrama

The Art and Science of Social Change

 

3.990 Ft 3.200 Ft
Gyártó: Korbai Hajnal

Lotilko szárnyai

TERÁPIÁS TÖRTÉNETEK ÉS MESÉK TRAUMÁT ÁTÉLT GYEREKEKNEK

A Mosoly Alapítvány módszertani kiadványsorozatának második kötetét a terápiás hatással bíró népmeséknek szenteltük. Olyan történeteket válogattunk a könyvbe, melyeket traumát átélt gyerekeknek mesélhetnek a szülők vagy a különböző területekről érkező szakemberek. 

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Erdélyi Ildikó

A lélek színháza

A könyv megszólítja az olvasót, és azt közvetíti, hogy a lélek színháza a mintha térben zajlik, a kétszemélyes terápiában a résztvevők kapcsolati terében, a pszichodrámában pedig a játéktérben, ahol a problémahozó a saját története főszereplőjévé válik, csoporttársai pedig élete egyéb szereplőit jelenítik meg, játsszák el számára. A rendező kísérő és alkotótárs a folyamatban.

 

3.990 Ft 3.190 Ft

Leírás

Huszonöt évvel ezelőtt a Mosoly Alapítvány épphogy csak útjára indult néhány beteg gyermekekért tenni akaró üzletember segítségével. Napjainkra már a hajdani kezdeményezésből egy stabilan működő szervezet lett jól kidolgozott szakmai stratégiával, krónikus beteg gyerekek számára kifejlesztett mese- és művészetterápiás programokkal. Ez a jubileumi kiadvány az alapítvány szakmai fejlődésének történetén vezeti végig az Olvasót érdekes esettanulmányokkal, színes terápiás módszerek leírásával. A kötet három nagy részre tagolódik: Múlt, Jelen és Jövő. A Múlt tanulmányai olyan programokba nyújtanak betekintést, melyek éveken át eredményesen futottak, mostanra azonban már lezárultak, vagy más formában folytatódnak. A Jelen rész a ma is működő Mosoly-terápiás programokról szól, míg a Jövő részben olyan módszerekről lehet olvasni, melyek a terápiás szakemberek munkájára inspirálóan hathatnak.
A kötetben szereplő tanulmányokból kitűnik, hogy a Mosoly terapeuták nehéz terepen – például
gyermekonkológiai vagy akut pszichiátriai osztályokon –, állandóan változó feltételek mellett dolgoznak, mely munkamód nagyfokú improvizációs és alkalmazkodóképességet igényel. A nehézségek azonban nem riasztják el e szakembereket, mindig találnak valamilyen kreatív megoldást a felmerülő problémákra, kihívásokra. Épp ezért lett e kiadvány központi eleme az ágas-bogas életfa szimbólumában is megjelenő innováció, mely a múltban felhalmozott értékes szakmai tapasztalatokban gyökerezik, és hajt évről-évre új ágakat, leveleket a terápiás gyakorlatban.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Korbai Hajnal,Rábainé Domszky Zsófia,Varga Andrea Helena
Megjelenés 2023
Terjedelem 360 oldal
Kötészet keménytáblás
ISBN 978-963-236-307-3
Sorozat Mosoly - terápiák sorozat
Arrow Forward