Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táguló realitás

20%
3.490 Ft 2.790 Ft
Menny.:db

Hasonló termékek

Gyártó: Balogh István

Nem lesz béke, nem lesz kánaán

Történeti-társadalomelméleti vázlat

2.790 Ft 2.230 Ft

Hun házasodunk hun meg elválunk

Párkapcsolatok megszűnése és új kapcsolatok kialakulása

A kötetben a párkapcsolatok felbomlásával és az új párkapcsolatok kialakulásával foglalkozó, 2005 és 2015 között született szociológiai, demográfiai írások szerepelnek. 

2.800 Ft 2.240 Ft

Női beszély

A női mentalitáskutatás és életmódelemzés aktualizált problematikája, hogy az emancipálódott nők miért találják nehezen önálló hangjukat, és a patriarchátus alakította rendszerbe simulva hogyan próbálnak helytállni. A Női beszély című kötetben összefoglaló olvasható egy történeti kutatássorozat következő állomásáról, amelynek visszatérő kérdésfeltevése, hogy a több évezredes lemaradásban lévő nők miképpen élnek a publicitás adta lehetőségekkel, valamint hogy megnyilvánulásaikban hasonló hatásfokot érnek-e el, mint a gyakorlottabb férfitársak.

2.800 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Christian Moreh

Alcalái románok - Migráció és társadalmi differenciálódás

A nemzetközi migráció a kortárs társadalomtudományok egyik központi kérdésköre, a Romániához köthető népvándorlás pedig az Európán belüli migrációs folyamatok egyik fő jelensége. Jelen kötet e komplex kutatási területet ismerteti meg az olvasóval a románok migrációjának sajátos esetén keresztül.

2.800 Ft 2.240 Ft

(Vész)jelzések a kultúráról

A tanulmánykötet az MTA Politikai Tudományok Intézetében folyó Jelentés a magyar kultúra állapotáról című kutatási projekthez kapcsolódik.A kutatási projekt elsődleges célja:átfogó kulturális állapotfelmérést megalapozó munkálatok elvégzése,egyben a program egészére vonatkozó"modell"kimunkálása,amely során az adatokat nemcsak rögzítik,de kutathatóvá,elemezhetővé is válnak.

2.800 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Wiener György

Értekezések a materialista történetfelfogásról

Történelemelméleti és politológiai tanulmányok

A kötet válogatás a szerző 1978–2008 között született történelemelméleti és politológiai tárgyú tanulmányaiból.

2.700 Ft 2.160 Ft

Leírás

Íme az első magyar nyelvű szociodráma kézikönyv. Megjelenése nagyon aktuális. A szociodráma ugyanis olyan csoportmódszer, amely közösségeket tesz képessé önnön cselekvőerejük megtalálására és mozgósítására. Olyan kereteket kínál, amelyek valódi demokratikus együttműködést tesznek lehetővé. Lehetőséget ad arra, hogy mindenkinek a hangja hallhatóvá váljon. Azoké is, akik nincsenek jelen. Mindezt úgy teszi, hogy a realitást egy játék erejéig kitágítja. Azért, hogy teret adhasson a megértésnek és a változásnak. Persze ahhoz, hogy ez megtörténjen, a módszer működtetőjének szaktudására is szükség van. Ez a könyv azért született, hogy a szociodráma minél többekhez eljuthasson: értsék az elméletét, a működését, és akár kedvük legyen szociodramatistává válni.
Könyvünk a PERFORMERS szociodráma kiadványsorozat részeként jelenik meg. A sorozat életre hívói mind gyakorló szakemberek, akiknek célja, hogy Moreno módszere Európa-szerte minél több közösséghez eljuthasson. A szociodrámát mindannyian kiváló eszköznek tartják a sérült társas viszonyok gyógyítására, és az együttélés élhető formáinak kidolgozására. A PERFORMERS könyvsorozat szemléletet, módszert, eszközöket, példákat kínál az oktatás, a szociális ellátás, a közösség- illetve szervezetfejlesztés területein dolgozók és minden, a helyi és globális közösségeink ügyei iránt elkötelezett olvasó számára.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Blaskó Ágnes,Durst Móni,Fóti Orsolya,Galgóczi Krisztina,Horváth Kata,Kocsi Andrea,Pados Eszter
Megjelenés 2022
Terjedelem 258 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-858-6
Arrow Forward