Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Közösségben egymással és Istennel

 

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Szóra bírt magány

Gyártó:

Közösségben egymással és Istennel

 

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Szóra bírt magány

Gyártó:

Közösségben egymással és Istennel

 

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron
Címkék:
Baán Izsák
20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Közösségben egymással és Istennel

 

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Bertalan Péter

Az Opus Deitől a Provida Materig

Állambiztonsági hálózatok és egyházi kisközösségek

A könyv a korabeli állambiztonsági nyomozó szervek (politikai rendőrség) csak manapság hozzáférhetővé váló forrásanyagaira támaszkodva tárja fel és követi nyomon a Vatikán és a közép-kelet-európai katolikus egyház hálózati kapcsolatrendszerét, egyfelől a titkos ellenálló egyházi sejtek működését, másfelől ennek kifutásaként a nemzeti katakomba egyházak létesítésére tett erőfeszítéseket Kelet-Közép-Európában. A szerző a politikai rendőrség kriminalizáló célzatú interpretálásaihoz képest következetesen érvényesített forráskritikával a történtek igaz, komplex, okadatolt feltárására törekszik.

2.400 Ft 1.920 Ft
Gyártó: Schreiner Dénes

A mítosz filozófiája

A ​mítosz filozófiája az emberi kultúra egyik legzseniálisabb teljesítményén, a görög mitológián keresztül közelít normalitás és őrültség, szerelem és felejtés, emberi és nem-emberi, élet és halál határainak és ellentéteinek alapkérdéseihez – azzal a célkitűzéssel, hogy kitapogassa a határok létrejöttének, megképződésének forrását. Mi a normalitás, és mi az őrület? Beszélhetünk-e az őrület valóságáról, vagy inkább – az őrület illúziójáról?

2.400 Ft 1.920 Ft

Teória és praxis között, avagy a filozófia gyakorlati arcáról

Vajon mit jelent a sapientia? Hogyan segíthet a filozófia,a bölcsesség szeretete jobbá, igazabbá, boldogabbá, bölcsebbé válni? Miként változott teória és praxis, filozófiai elmélet és gyakorlat viszonya évszázadokon át kultúránkban?

2.400 Ft 1.920 Ft

Emberi jogok a Katolikus Egyház életében és jogában

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 60. évfordulója alkalmából számos, a Nyilatkozat természetével, eredményeivel és kihívásaival foglalkozó munka született. Jelen kötet az emberi jogok kérdését egy sajátos nézőpontból mutatja be. Ez a sajátos nézőpont a Katolikus Egyház filozófiai, teológiai, illetve kánonjogi felfogása és hagyománya.

2.300 Ft 1.840 Ft

Az egyházi jogi személy a régi és az új egyházügyi törvényben

,,Csiziné Schlosser Annamária doktori értekezése nagyon aktuális kérdéssel, az egyházak jogalanyiságának kérdésével foglalkozik. A kérdés
aktualitását nemcsak az adja, hogy a törvényhozás is most foglalkozik az egyházak jogállásának kérdésével, hanem az is, hogy a jogalanyiság
kérdése tudományos vonalon ilyen alapos feldolgozást még nem nyert."

(Dr. Boleratzky Lóránt, egyetemi magántanár

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Fodor György

Jövővárás az Ószövetségben

A könyv az Ószövetség eszkatalógikus gondolkodásának történeti fejlődését, alapvető témáinak kialakulását vizsgálja. A magyar nyelvű teológiai szakirodalomban elsőként kísérli meg átfogóan bemutatni ennek a zsidó-keresztény gondolkodás számára annyira fontos teológiai szemléletmódnak jellemzőit.

2.300 Ft 1.840 Ft

Leírás

Milyen utak nyílnak előttünk, amikor mélyen megélve saját magunkat és mindazt, ami távol tartana másoktól és Istentől, keressük a kapcsolódást, az individualizmus és izoláció beszorító sötétségeiből való kilépés lehetőségét? A könyv a szeretetben megnyíló magányról, az emberi, közösségi, testvéri kapcsolódásról és – ami mindennek az alapja – az Istenhez való kapcsolódásról, az imádságról, imaéletről szól. A cselszövő, fondor magány tapasztalatából kiindulva keresi az utat a másokkal vállalt sorsközösség, az osztozás, az önátadás felé, s végül eljut a „szóra bírt mindenségig”, az Istennel kegyelemből megélt egység tapasztalatáig. A szerző, mint mindig, itt is két forrásból merít. Az egyik az első századok szerzeteseinek elfeledett, újra felfedezett bölcsessége, lelki tanítása, a másik a mai, emberi, szerzetesi tapasztalat, amire a bakonybéli közösség tagjaként, papként, lelki vezetőként tett szert a monostori mindennapokban, emberi találkozásokban, olvasmányélményekben.

 

Baán Izsák (1978-) bencés szerzetes, teológus, a bakonybéli monostor elöljárója. Írásainak tárgya a korai szerzetesség irodalma és teológiája, valamint a jelen kori szerzetesi útkeresés. Görög, szír és latin szerzetesi források fordítója, tanított több felsőoktatási intézményben, számos könyv és tanulmány szerzője. A Lectio Divina sorozatban korábban megjelent kötetei: Evagriosz Pontikosz a gondolatokról (2006), Csendhez szokott szív (2018)

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Baán Izsák
Megjelenés 2023
Terjedelem 188 oldal
Kötészet ragasztott, kartonált
ISBN 978-963-646-030-3
Sorozat Lectio Divina sorozat
Arrow Forward