Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Quoniam tecum est fons vitae in lumine tuo videbimus lumen

Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Quoniam tecum est fons vitae in lumine tuo videbimus lumen

Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
3.600 Ft 2.700 Ft
Menny.:db
Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Pap Ferenc

Dicsőség tükre

Kálvin Institutiójában azt írja, hogy ez a világ Isten dicsőségének tükreként teremtetett. Amikor a teremtett világra, a teremtett emberre tekintünk, a dicsőség tükrébe nézünk és az örökkévalóságba pillantunk. Egyúttal nem feledhetjük, hogy kezünk alkotása, a szavak és a hangok összefűzése, a művészetek és a teológia művelése akkor teljesedik be és ki, ha egyedül az örökkévaló Isten dicsőségét tükrözi vissza.

2.700 Ft 2.025 Ft

Tehetségek hite

Hallgatói tanulmánykötet
2.790 Ft 2.090 Ft
Gyártó: Erdélyi Erzsébet

Az üzenetjét, azt kell megbecsülni

Tanulmányok Barabás László hetvenedik születésnapja alkalmából

2.600 Ft 1.950 Ft
Gyártó: Lázár Imre

A nevelés kozmológusai

Karácsony és Kodály a néplélektani megközelítés jegyében a pedagógia és antropológia között rejtett közös keretet teremtett, és ez a keret tanítványaik révén is életképesnek bizonyult a hivatalos pedagógia körein belül és kívül, de e modell általános érvényét bizonyítja Németh László pedagógiájának sikere is, még ha tárgya folytán másképp is jutott ez érvényre. Szellem, lélek és az anyagi világ egysége, hármasságában is egységes antropológiai vállalkozás: az ontológiai helyreállítás pedagógiája. Egy közösség sorsa áll vagy bukik rajta, de nyertesei mindig személyek, a tanítványok.

2.900 Ft 2.175 Ft

Leírás

 „…nálad van az élet forrása, a te világosságod által látunk világosságot.” Két olyan költõi metafora, amelyek az élet alapjait képezik. 
Érdekes egybeesés, hogy Kocsev Miklós két alma mater-jének, – ha lehet valakinek kettõ, akkor neki igen – azaz mind a budapesti, mind a kampeni teológia címerében szerepel a világosság, ami az isteni értelem és bölcsesség metaforája. Lehet-e egy keresztyén embernek és egy teológiai tanárnak nagyobb vágya annál, hogy megtapasztalja az Isten világosságát az életében? Az Istentõl jövõ világosságnak célja van. Vezetni akarja az emberek életét az Isten és az egymás felé való nyitottságra, elfogadásra és szeretetre. 
Az élet forrása pedig arra mutat rá, hogy Isten nemcsak külsõ vezetést ad a maga világossága által, hanem a legbelsõ és a legalapvetõbb szükségeink kielégítését is. Ahogy a forrás vize biztosítja az élet alapfeltételeit, úgy adja Isten önmagát minden szomjazónak, aki Rá vágyik. A – gyakorlati – teológiának nem lehet más célja, mint megmutatni az utat ehhez a forráshoz, az élet forrásához, az örök élet forrásához, magához Istenhez. A kötet tanulmányaival – ha töredékes módon is, de – a szerzõk is ebben az útmutatásban kívánnak részt venni. 
Kocsev Miklós ünnepeltet pedig szívbõl köszöntjük áldást kérve életére, családjára és az elõtte álló feladatok elvégzésére.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Literáty Zoltán
megjelenés 2018
méret 158×226 mm
terjedelem 352 oldal
kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward