Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Quoniam tecum est fons vitae in lumine tuo videbimus lumen

Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Quoniam tecum est fons vitae in lumine tuo videbimus lumen

Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
3.600 Ft 2.880 Ft
Menny.:db
Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Lázár Imre

A nevelés kozmológusai

Karácsony és Kodály a néplélektani megközelítés jegyében a pedagógia és antropológia között rejtett közös keretet teremtett, és ez a keret tanítványaik révén is életképesnek bizonyult a hivatalos pedagógia körein belül és kívül, de e modell általános érvényét bizonyítja Németh László pedagógiájának sikere is, még ha tárgya folytán másképp is jutott ez érvényre. Szellem, lélek és az anyagi világ egysége, hármasságában is egységes antropológiai vállalkozás: az ontológiai helyreállítás pedagógiája. Egy közösség sorsa áll vagy bukik rajta, de nyertesei mindig személyek, a tanítványok.

2.900 Ft 2.320 Ft
Gyártó: Komlósi Piroska

Családi életre és kapcsolati kultúrára felkészítés


E kötet 10 tanulmánya a családi életre és kapcsolati kultúrára való felkészítés főbb témaköreinek az oktatásához kíván segítséget nyújtani, igyekezve az elméleti ismeretek mellé gyakorlati, módszertani eszközöket is felkínálni.
A kötet olvasója mind a saját családi önismeretéhez, mind szakmai fejlődéséhez egyaránt értékes ismeretekkel gazdagodhat, s a pedagógusok továbbképzésében szinte nélkülözhetetlen.

2.950 Ft 2.360 Ft

Tehetségek hite

Hallgatói tanulmánykötet
2.790 Ft 2.230 Ft
Gyártó: László Emőke

A szolgálat ékessége

Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából
2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Hessky Regina

Das wort - ein weites Feld

„Wenn du bei all deinem Tun immer der gesunden Vernunft folgst, dasjenige, was dir im Augenblicke zu tun obliegt, mit Eifer, Kraft, Freundlichkeit betreibst und, ohne auf eine Nebensache zu sehen, den Genius in dir rein zu erhalten suchst, als ob du ihn sogleich zurückgeben müßtest, wenn du so ohne Furcht und ohne Hoffnung handelst, dir an der jedesmaligen naturgemäßen Tätigkeit und heldenmütigen Wahrheitsliebe in deinen Reden und Äußerungen genügen lassest, so wirst du ein glückliches Leben führen, und es gibt niemanden, der dich hindern könnte so zu handeln.“
Marc Aurel.
 

2.990 Ft 2.390 Ft

Leírás

 „…nálad van az élet forrása, a te világosságod által látunk világosságot.” Két olyan költõi metafora, amelyek az élet alapjait képezik. 
Érdekes egybeesés, hogy Kocsev Miklós két alma mater-jének, – ha lehet valakinek kettõ, akkor neki igen – azaz mind a budapesti, mind a kampeni teológia címerében szerepel a világosság, ami az isteni értelem és bölcsesség metaforája. Lehet-e egy keresztyén embernek és egy teológiai tanárnak nagyobb vágya annál, hogy megtapasztalja az Isten világosságát az életében? Az Istentõl jövõ világosságnak célja van. Vezetni akarja az emberek életét az Isten és az egymás felé való nyitottságra, elfogadásra és szeretetre. 
Az élet forrása pedig arra mutat rá, hogy Isten nemcsak külsõ vezetést ad a maga világossága által, hanem a legbelsõ és a legalapvetõbb szükségeink kielégítését is. Ahogy a forrás vize biztosítja az élet alapfeltételeit, úgy adja Isten önmagát minden szomjazónak, aki Rá vágyik. A – gyakorlati – teológiának nem lehet más célja, mint megmutatni az utat ehhez a forráshoz, az élet forrásához, az örök élet forrásához, magához Istenhez. A kötet tanulmányaival – ha töredékes módon is, de – a szerzõk is ebben az útmutatásban kívánnak részt venni. 
Kocsev Miklós ünnepeltet pedig szívbõl köszöntjük áldást kérve életére, családjára és az elõtte álló feladatok elvégzésére.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Literáty Zoltán
megjelenés 2018
méret 158×226 mm
terjedelem 352 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward