Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron

Török szövetség - Habsburg kiegyezés. A Bocskai-felkelés történetéhez

Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron

Török szövetség - Habsburg kiegyezés. A Bocskai-felkelés történetéhez

Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Papp Sándor
20%
3.800 Ft 3.040 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Magyarország 1938

Margaret Bourke-White gyönyörű fényképeket készített, melyek felidézik az 1938-as év Magyarországát. Reményeket és vágyakat, ambíciókat és súlyos félelmeket. A Kádár Lynn Katalin által megtalált és csokorba szedett nagyszerű képekhez Szerencsés Károly esszéket, Strausz Péter jegyzeteket írt.

3.000 Ft 1.500 Ft
Gyártó: Hettyey András

Hegemónia helyett - magyar-német kapcsolatok 1990−2002

Jelen könyv célja az 1990-2002 közötti magyar külpolitika egyik fontos fejezetének, a magyar-német kapcsolatoknak a bemutatása. A kötet a sokszínű és sokrétű magyar-német viszonyrendszeren belül a rendszerváltozás utáni első három magyar kormány ideje (1990-2002) alatti magas szintű politikai kapcsolatokra fókuszál, de természetesen szerepet kapnak gazdasági, biztonságpolitikai, kulturális aspektusok is. 

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Kovács Teréz

A paraszti gazdálkodás és társadalom átalakulása

A szerző a paraszti gazdálkodás és társadalom kialakulását és átalakulását kíséri végig négy történelmi - a hűbéri, a kapitalista, a szocialista és az újkapitalista - korszakon keresztül. Kitér a hazai viszonyok régiónkénti különbségeinek elemzésére, valamint a magyar viszonyok európai térben való elhelyezésére.

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Tóth István

Pannóniai vallástörténet

A könyv kutatási témái közül a legjelentősebbnek, a római vallástörténetnek pannoniai szintézise. Ezzel a Magyar Tudományos Akadémiától akadémiai doktori címet nyert (2005), a Magyarországon elérhető legmagasabb tudományos minősítést. Emléktáblája áll a PTE Botanikus kertjében és a fertőrákosi mithraeum előtt.

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Péterfi Gábor

Népiblog

"A kötet ama bibói szabadság kis körei egyikének a bemutatkozása. S mint ilyen: példamutató." 

Romsics Ignác

2.990 Ft 2.390 Ft

Leírás

A magyar történelem egyik legmozgalmasabb időszaka a tizenöt éves háború, és azzal részben párhuzamosan, 1604 és 1606 között a Bocskai István vezette felkelés. Ezen belül Bocskai mozgalmával foglalkozik Papp Sándor kötete, leginkább olyan területekre fókuszálva, amelyek eddig kevésbé álltak a kutatások kereszttüzében. A bevezetésben a szerző elsősorban a forrásokról és az irodalomról ír, majd bemutatja az előzményeket és a felkelés kezdetét. Ír a diplomáciai tárgyalások előzményeiről és a Portával történő szövetségkötésről, Bocskai közjogi helyzetéről Erdélyben és Magyarországon, a magyarok megsegítésére indult szultáni hadjáratról (ennek végén kapta Bocskai azt a koronát, amely a kötet borítóján is szerepel), a Habsburg-oszmán béketárgyalásokról, Bocskai betegségéről, megmérgezéséről és haláláról. Az utolsó fejezet a hajdúk és az oszmánok kapcsolataival foglalkozik. A szerző végig a kötetben igyekszik rámutatni: egyáltalán nem olyan egyoldalú volt Bocskai török-szövetsége, mint azt sokan gondolják (a felkelés történetében négyszer mutatható ki, hogy Bocskai a törökkel való együttműködése közben megtorpant, és kereste a tárgyalás folytatását a királypárti urakkal). Az összefoglalás után személynévmutató és bibliográfia zárja a kötetet. Végig jegyzetelt, alapos mű - széles körben ajánlható beszerzésre.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Papp Sándor
Megjelenés 2015
Terjedelem 398 oldal
Kötészet puhatáblás
ISBN 9789632368597
Sorozat Károli könyvek
Arrow Forward