Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Török szövetség - Habsburg kiegyezés. A Bocskai-felkelés történetéhez

Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Török szövetség - Habsburg kiegyezés. A Bocskai-felkelés történetéhez

Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron
Címkék:
Papp Sándor
20%
3.800 Ft 3.040 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Horn Ildikó

A könnyező krokodil

Jagelló Anna és Báthory István házassága

Könyvünk ennek a tisztán érdekházasságként induló kapcsolatnak a politikai intrikákkal, emberi drámákkal, csalódásokkal teli történetét szeretné közelebb hozni a mai olvasóhoz úgy, hogy közben bemutatja a kor számos, ma már alig ismert színes egyéniségét, dinasztiáját, akik a két főszereplő életében jelentős szerepet játszottak.

 

 

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Péter Katalin

Házasság a régi Magyarországon

16–17. század

Sok forrás adatai alapján írja le a jó házasság társadalmi normájának érvényesülését, valamint ugyancsak sok forrás segítségével a norma sérelmeit. A könyv különös érdekessége az, hogy egyszerre szól hatalmas várak és falusi kis házak lakóiról.

 

 

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Gennep Arnold van

Átmeneti rítusok.

A magyar társadalolmtudományi könyvkiadás nagy adósságai közé tartozik a 20. század elejének klasszikus vallásantropológiai értekezése, Arnold van Gennep Átmeneti rítusok című műve. Noha közel száz évvel ezelőtti (1909) megjelenése óta a rítuskutatás egyik alapművévé (és nyomában az "átmeneti rítus" fogalma mára általánosan bevett terminus technicusszá) vált, a magyar olvasóközönség számára mindeddig nem volt hozzáférhető magyar nyelven.

2.990 Ft 2.390 Ft

A levél mint történeti forrás

A jelen kötetbe foglalt tanulmányok szerzői elmélyedést kínálnak az olvasó számára, illetve korszakokon átívelő fejlődésrajzot adnak a levél történeti forrásként való értelmezését célzó vizsgálatukkal.

 

3.790 Ft 3.030 Ft

Az emberáldozattól az istennév kimondhatatlanságáig

Az Ószövetség gondolatvilágának kétféle megközelítése, a vallástörténeti és a teológiai, igen közel áll egymáshoz, mégsem azonos. A vallástörténeti a vallási gondolatok kialakulását, azok hátterét és a gyakorlatban való megjelenését, a vallásgyakorlatot vizsgálja, míg a teológiai magukra a gondolatokra, azok tartalmára és összefüggésrendszerére koncentrál.

 

3.290 Ft 2.630 Ft
Gyártó: Zila Gábor

Hitetek mellé tudományt

Az alábbi kötet a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok V. Nemzetközi Teológus Konferenciáján résztvevõ elõadások publikálásra érdemesnek talált felszólalásainak írott anyagait tartalmazza. Az angol és magyar nyelven megjelent mûvek a teológia szinte minden területét érintik, de nem csupán a szûken vett hittudomány kérdéseit vizsgálják.

 

3.600 Ft 2.880 Ft

A kiegyezés és a dualista korszak emlékezete Közép-Európában

A dualista korszak fél évszázada Közép-Európa modern történetének meghatározó idõszaka volt. Jelen kötetünk magyarországi, csehországi, lengyelországi, romániai és szlovákiai kutatók az osztrák-magyar kiegyezés létrejöttének 150. évfordulójára készült tanulmányait tartalmazza.

 

3.490 Ft 2.790 Ft

Leírás

A magyar történelem egyik legmozgalmasabb időszaka a tizenöt éves háború, és azzal részben párhuzamosan, 1604 és 1606 között a Bocskai István vezette felkelés. Ezen belül Bocskai mozgalmával foglalkozik Papp Sándor kötete, leginkább olyan területekre fókuszálva, amelyek eddig kevésbé álltak a kutatások kereszttüzében. A bevezetésben a szerző elsősorban a forrásokról és az irodalomról ír, majd bemutatja az előzményeket és a felkelés kezdetét. Ír a diplomáciai tárgyalások előzményeiről és a Portával történő szövetségkötésről, Bocskai közjogi helyzetéről Erdélyben és Magyarországon, a magyarok megsegítésére indult szultáni hadjáratról (ennek végén kapta Bocskai azt a koronát, amely a kötet borítóján is szerepel), a Habsburg-oszmán béketárgyalásokról, Bocskai betegségéről, megmérgezéséről és haláláról. Az utolsó fejezet a hajdúk és az oszmánok kapcsolataival foglalkozik. A szerző végig a kötetben igyekszik rámutatni: egyáltalán nem olyan egyoldalú volt Bocskai török-szövetsége, mint azt sokan gondolják (a felkelés történetében négyszer mutatható ki, hogy Bocskai a törökkel való együttműködése közben megtorpant, és kereste a tárgyalás folytatását a királypárti urakkal). Az összefoglalás után személynévmutató és bibliográfia zárja a kötetet. Végig jegyzetelt, alapos mű - széles körben ajánlható beszerzésre.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Papp Sándor
Megjelenés 2015
Terjedelem 398 oldal
Kötészet puhatáblás
ISBN 9789632368597
Sorozat Károli könyvek
Arrow Forward