Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron

Török szövetség - Habsburg kiegyezés. A Bocskai-felkelés történetéhez

Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron

Török szövetség - Habsburg kiegyezés. A Bocskai-felkelés történetéhez

Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Papp Sándor
25%
3.800 Ft 2.850 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Izrael, szembesítve a múlttal

 Tanulmány az „új történelem” hatásáról

A Palesztina két államra osztását elrendelő ENSZ-határozatot, majd Izrael Állam megalakulását követő szentföldi háború (1947-1949) után 30 évvel az izraeli levéltári források nagyrészt hozzáférhetővé váltak a történeti kutatás számára. Az ország valódi történelmét megismerni kívánó értelmiségiek szűk köre haladéktalanul nekilátott annak, hogy az izraeli múltat övező mítoszokat, „autolegendákat” szembesítsék a valódi történeti tényekkel és összefüggésekkel.

2.900 Ft 2.175 Ft
Gyártó: Lanier Amelie

Széchényi István és Széchenyi Béla cikkei a Timesban

Széchenyi István a Blick kiadása után a döblingi tébolydából sajtóhadjáratot indított Európa-szerte, hogy a közvéleményt befolyásolva az osztrák kormányt rávegye a magyar alkotmány visszaállítására. Fia segítségével a Timesban is publikált cikkeket. Ezek először jelennek meg, bemutatva Széchenyi István és Széchenyi Béla szerepét a kiegyezés felé vezető úton.

2.900 Ft 2.175 Ft

Zsidósors Kiskunhalason

Kisvárosi út a holokauszthoz

A könyv egy Duna–Tisza közi város zsidó lakosságának történetét mutatja be. A zsidótörvények, majd az 1944-es zsidóellenes rendeletek az alapvető állampolgári, a gettósítás és a deportálás pedig az elemi emberi jogaitól fosztottak meg közel hétszáz kiskunhalasi polgárt.

2.900 Ft 2.175 Ft

"Állami titok"

Internáló- és kényszermunkatáborok Magyarországon 1945-1953

Tóth Géza volt a recski tábor legalacsonyabb embere; az egyetlen, aki az emeletes priccsek alsó traktusán egyenesen tudott ülni anélkül, hogy beverte volna a fejét. Korábban a Meteorológiai Intézet egyik vezetője volt. Internálását annak köszönhette, hogy az általa szerkesztett időjárás-előrejelzések egyike másnapra "lágy nyugati szellőket" ígért, majd a prognózis úgy folytatódott, hogy "a következő napokra északkelet felől" - azaz a Szovjetunió irányából - "fagyos légrétegek betörése várható".

2.900 Ft 2.175 Ft

Leírás

A magyar történelem egyik legmozgalmasabb időszaka a tizenöt éves háború, és azzal részben párhuzamosan, 1604 és 1606 között a Bocskai István vezette felkelés. Ezen belül Bocskai mozgalmával foglalkozik Papp Sándor kötete, leginkább olyan területekre fókuszálva, amelyek eddig kevésbé álltak a kutatások kereszttüzében. A bevezetésben a szerző elsősorban a forrásokról és az irodalomról ír, majd bemutatja az előzményeket és a felkelés kezdetét. Ír a diplomáciai tárgyalások előzményeiről és a Portával történő szövetségkötésről, Bocskai közjogi helyzetéről Erdélyben és Magyarországon, a magyarok megsegítésére indult szultáni hadjáratról (ennek végén kapta Bocskai azt a koronát, amely a kötet borítóján is szerepel), a Habsburg-oszmán béketárgyalásokról, Bocskai betegségéről, megmérgezéséről és haláláról. Az utolsó fejezet a hajdúk és az oszmánok kapcsolataival foglalkozik. A szerző végig a kötetben igyekszik rámutatni: egyáltalán nem olyan egyoldalú volt Bocskai török-szövetsége, mint azt sokan gondolják (a felkelés történetében négyszer mutatható ki, hogy Bocskai a törökkel való együttműködése közben megtorpant, és kereste a tárgyalás folytatását a királypárti urakkal). Az összefoglalás után személynévmutató és bibliográfia zárja a kötetet. Végig jegyzetelt, alapos mű - széles körben ajánlható beszerzésre.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Papp Sándor
Megjelenés 2015
Terjedelem 398 oldal
Kötészet puhatáblás
ISBN 9789632368597
Sorozat Károli könyvek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ajánljuk még

Arrow Forward