Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Pasztorálantropológia

Elérhetőség:
Nincs raktáron

Pasztorálantropológia

Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
4.200 Ft 3.360 Ft
Menny.:db
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Leírás

A pasztorálantropológia kétpólusú tudomány. A szerző arra a nehéz feladatra vállalkozik, hogy a teológiát és a pszichológiát „egy asztalhoz ülteti” és beszélgetést kezdeményez közöttük az emberről, rólunk. Sorra veszi azokat az emberi léttel összefüggő alapvető kérdéseket, amelyekre mind a teológia, mind a pszichológia keresi a választ – a teológia a bibliai kijelentésen tájékozódva, a pszichológia pedig az ember viselkedésének és átéléseinek a megfigyeléséből következtetve. 
A könyv igazolja, hogy a két nézőpontból együttesen teljesebb, és az ember életvalóságát pontosabban visszaadó képet nyerhetünk önmagunkról és egymásról. Feltárja a lelki mozgatórugókat és összekapcsolja azokat teológiai értelmezésekkel a hit szükségszerű voltáról, a közösségi élet vallási vonatkozásairól, belső vívódásainkról és a lelki egészségről az Isten-kapcsolat dimenziójában. 
Mindenkinek segítségül kíván lenni ez a könyv, aki lelkipásztori, lelkigondozói vagy világi lelki segítő munkája számára, vagy akár csak egyéni érdeklődésből szeretné megérteni az ember transzcendensre irányultságának a titkát.
Dr. Németh Dávid a pasztorálpszichológia és a valláspedagógia professzora a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Németh Dávid
Megjelenés 2013
Terjedelem 510 oldal
ISBN 978-963-236-636-4
Sorozat
Arrow Forward