Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Pasztorálantropológia

Elérhetőség:
Nincs raktáron

Pasztorálantropológia

Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
4.200 Ft 3.360 Ft
Menny.:db
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Földbolygó szívmagasságban

Domokos Johanna költészetéről

 

3.290 Ft 2.630 Ft
Gyártó: Jakab Éva

Állam és demokrácia

Törvényhozás és törvénykezés az ókori Athénban

 

3.290 Ft 2.630 Ft
Gyártó: Németh László

Vidéki ellenségképek a Szabad Népben

A kötet célja, hogy bemutassa a kommunista hatalomátvétel
időszakának a vidéki társadalommal kapcsolatos sajtópropagandáját,
a sajtót mint hatalmi eszközt és harci fegyvert.

 

3.490 Ft 2.800 Ft
Gyártó: Gálffy László

Anjou és grófjai

A politikai területformálódás útjai és sajátosságai Franciaországban (9-13. század)

3.490 Ft 2.790 Ft

Jézus csodáiról szóló elbeszélések

Módszerét illetően a szerző bevezeti a bibliai csodaelbeszélések értelmezésébe korunknak az olvasóval és a befogadással kapcsolatos új felismeréseit. A könyv izgalmas olvasmány mindazoknak, akiket foglalkoztatnak az újtestamentumi csodaelbeszélések, ugyanakkor hasznos elméleti adattár a hermeneutika iránt érdeklődők nagy táborának.

 

3.500 Ft 2.800 Ft
Gyártó: Honti László

Magyar nyelvtörténeti tanulmányok

A Magyar nyelvtörténeti tanulmányok címmel készült kötet Honti László magyar és uráli nyelvtörténeti írásai köréből válogatott tanulmányait tartalmazza. A könyv három fejezete: „A magyar nyelv őstörténetéről”, „A magyar nyelv történetéről” és „A magyar nyelv nem rokoni kapcsolatairól”. A kötetben szereplő írások eredetileg is mind magyar nyelvűek, ezek megjelentetésével az is célunk, hogy az egyetemi oktatásban tankönyvként is használható kötetet adjunk közre.

3.500 Ft 2.800 Ft

Leírás

A pasztorálantropológia kétpólusú tudomány. A szerző arra a nehéz feladatra vállalkozik, hogy a teológiát és a pszichológiát „egy asztalhoz ülteti” és beszélgetést kezdeményez közöttük az emberről, rólunk. Sorra veszi azokat az emberi léttel összefüggő alapvető kérdéseket, amelyekre mind a teológia, mind a pszichológia keresi a választ – a teológia a bibliai kijelentésen tájékozódva, a pszichológia pedig az ember viselkedésének és átéléseinek a megfigyeléséből következtetve. 
A könyv igazolja, hogy a két nézőpontból együttesen teljesebb, és az ember életvalóságát pontosabban visszaadó képet nyerhetünk önmagunkról és egymásról. Feltárja a lelki mozgatórugókat és összekapcsolja azokat teológiai értelmezésekkel a hit szükségszerű voltáról, a közösségi élet vallási vonatkozásairól, belső vívódásainkról és a lelki egészségről az Isten-kapcsolat dimenziójában. 
Mindenkinek segítségül kíván lenni ez a könyv, aki lelkipásztori, lelkigondozói vagy világi lelki segítő munkája számára, vagy akár csak egyéni érdeklődésből szeretné megérteni az ember transzcendensre irányultságának a titkát.
Dr. Németh Dávid a pasztorálpszichológia és a valláspedagógia professzora a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Németh Dávid
Megjelenés 2013
Terjedelem 510 oldal
ISBN 978-963-236-636-4
Sorozat
Arrow Forward