Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tanulmányok, esszék és kritikák Kosztolányiról és másokról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Még mosolyog a rég letűnt fény

Tanulmányok, esszék és kritikák Kosztolányiról és másokról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Még mosolyog a rég letűnt fény

Tanulmányok, esszék és kritikák Kosztolányiról és másokról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.990 Ft 3.190 Ft
Menny.:db

Tanulmányok, esszék és kritikák Kosztolányiról és másokról

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Szuhay Péter

A három muzsikus cigány

 Babos István meséi

3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Mikos Éva

Árpád pajzsa

A magyar honfoglalás-hagyomány megszerkesztése és népszerûsítése a XVIII-XIX. században

A szerző a népnek szánt népszerű olvasmányok nemzeti narratívájának alakulását követi végig, azt a folyamatot, amelynek során az elit soraiban a középkorból fennmarad nyomok alapján megkonstruálódott a honfoglalás elbeszélése, majd a középosztály szűrőjén keresztül popularizálódott, a célközönség igényeihez alkalmazkodott.

 

3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Kiss Farkas Gábor

Imagináció és imitáció Zrínyi eposzában

E tanulmánykötet Zrínyi Miklós főművének, a Szigeti veszedelemnek az imitációs technikáját vizsgálja. Maga a téma a magyar irodalomtörténet és az összehasonlító irodalomtudomány egyik klasszikus témája: a szöveg epikus párhuzamainak keresését és értelmezését még Kazinczy Ferenc kezdte el, majd Arany János egyik legfontosabb irodalomtörténeti és elméleti megnyilatkozását, a Zrínyi és Tassót szentelte a témának.

3.100 Ft 2.480 Ft

A könyv csábítása

„A könyv megtéveszt és irányt mutat, mélyre visz és magasra, mindent betöltő örökös hermészi játéktér, hisz minden könyv egy másik is, és a másik megint egy másik: a teknősön hárfázó Hermész csintalanságsorozata.Ez az utazás kimozdítottság a mindennapokból, lehetőség a „minden megtörténhet”-re, kitettség az ismeretlennek, az ismeretlenbe:az olvasás könyvutazás, az olvasó utazó, a könyv a szerzőtől elvált pszychopompos Hermész tisztét és szerepét veszi át. Hermész a könyvben visz üzenetet, mely az isteni szó értelme és értelmezendője is.”

3.000 Ft 2.400 Ft

Jókai & Jókai

„Ismétlem, nem hiszek Jókai hanyatlásában. Jókai több mint író, ma is több, Jókai jelenség. Pótolhatatlan, őrizni való kincsünk még akkor is, ha irodalmi életünk jelenleg éppen szokott fáziseltolódásai egyikét éli, és Joyce, Woolf és Kafka korszakát magyarítja, így aztán egy kezdő esztéta szemében majdnem nevetséges lehet egy a Zalán keletkezése és a percek múlva kitörő ezerkilencszázötös orosz forradalom között élt alkotó optikája. Nem kell félteni, hadd nevessék ki, elviseli. Jókai, ha mostanában nem divat is kiejteni a nevét, és a külföld is nyilván elfelejtette, világjelenség, legjobb önmagunk, legrosszabb önmagunk összefoglalása, éppúgy a nemzet lelke, mint Arany vagy Petőfi." (Szabó Magda)
3.000 Ft 2.400 Ft

Szalamandra

Regénybe ​illő kalandos életút, regénybe illő hősi, nagy jellem: „sápadt, karcsú fiatalember, világos szemű, szép, mint a romantika hősei”. Szekeres György a 30-as évek közepén utazott Párizsba, s csaknem másfél évtizedig élt Franciaországban.

2.990 Ft 2.390 Ft

Leírás

Kik azok, akik örömmel és haszonnal forgathatják ezt a könyvet?
Egyfelől néhány irodalomtudós, illetve irodalomkritikus, akik mindenekelőtt Kosztolányiról, de egy-egy kortárs műről is lelhetnek benne néhány új vagy meglepő értelmezési szempontot. Másfelől, és remélhetőleg ők lesznek többen, azok az irodalomszerető emberek, akik szeretnek véleményeket olvasni könyvekről – újakról, régiekről –, szeretik saját olvasmányélményeiket másokéval összevetni, adott esetben tágabb kontextusba helyezni, és nagyon szeretnek beszélgetni. E kötetet forgatva kedvet kapnak egy-egy regény vagy verseskötet elolvasásához, és visszatérve aztán a szerző értelmezéseihez, bátran vitatják vagy megerősítik ezeket, és örömmel elgondolkodnak szavain akkor is, ha nem értenek egyet velük.

Bodrogi Csongor (1981)
Az ELTE magyar–német szakán végzett bölcsész és tanár. Számos blog írója, a Szófa irodalmi portál szerkesztője és állandó szerzője. Tanulmányai, versei, kritikái, esszéi és műfordításai jelentek már meg folyóiratokban. Ez az első önálló kötete.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Bodrogi Csongor
Megjelenés 2023
Terjedelem 290 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-615-5436-47-5
Arrow Forward