Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyvesboltunk a héten (02.19. – 02. 22.) technikai okok miatt zárva tart. A webshopos rendelések átvételéről a későbbiekben értesítjük vásárlóinkat.

Lehetséges-e összekapcsolni a politikai asszociatív és disszociatív felfogását?

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Konfliktus és politika

Lehetséges-e összekapcsolni a politikai asszociatív és disszociatív felfogását?

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Konfliktus és politika

Lehetséges-e összekapcsolni a politikai asszociatív és disszociatív felfogását?

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db

Lehetséges-e összekapcsolni a politikai asszociatív és disszociatív felfogását?

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Csizmadia Ervin

A történelem fortélya

A magyar demokrácia az átmenettől napjainkig

Hét tanulmány geopolitikáról, demokráciáról, politikai pártokról, személyiségekről, migrációról, filmekről s magáról a politikai elemzésről.

2.400 Ft 1.920 Ft

Az elveszejtett alkotmány

Rossz a közérzete? Fáj a feje és gyenge? A fél gyógyszeres fiókot kiürítette, bekapkodott minden létező immunerősítőt és fájdalomcsillapítót? Nem itt kell kezdeni! Először tudja meg, mi a baj okozója, aztán jöhetnek a pirulák. E kötet végre felállította a dianózist, most már "csak" néhány jó orvosra és receptre lenne szükségünk...

Kálmán Olga, (újságíró, ATV)

2.400 Ft 1.920 Ft
Gyártó: Mészáros István

A tőkén túl IV.

Közelítések az átmenet elméletéhez. IV. rész. A tárgyalt témákhoz kapcsolódó tanulmányok

1995-ben jelent meg Londonban és New Yorkban a tőkeviszony és a tőkerendszer velejáró korlátait s meghaladásuknak történelmi lehetőségeit elemző, monumentális, angol nyelvű filozófiai mű, amelyet azóta gyakran a szerző „opus magnumaként” emlegetnek világszerte. Ennek befejező, negyedik része jelenik meg most magyarul.

 

2.350 Ft 1.880 Ft
Gyártó: Koller Boglárka

Nemzet, identitás és politika Európában

A nemzetek története és Európa története összefonódott. Európában sokáig a nemzethez kötődés jelentette a legfontosabb referenciapontot az egyén számára. Az európai integrációval azonban egy nemzetek feletti azonosulás lehetősége is megszületett. Európa nemzeteit ma már a kialakult jogi és intézményes struktúrák és a közös reálpolitikai és gazdasági érdekek szövevénye is az Európai Unióhoz köti.

2.300 Ft 1.840 Ft

1914-1918, Az újraírt háború

A kötet igen sokféle forrást használ; a háborútörténetek igazoló beszédei helyett a szerzők a kortársak indíttatásaira kíváncsiak. A kulturális antropológiától ösztönözve 1914 emberei felé fordulnak, tudván, hogy a történész számára nem a felejtés a legfőbb rossz, hanem az automatizmus.

 

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Szabó Gabriella

Kritikus kampány

A 2010-es országgyûlési választási kampány elemzése

A kötet célja a 2010-es országgyűlési választásokat megelőző korteskedésnek és a kampány médiatálalásának a bemutatása. Kritikus volt ez a kampány, hiszen néhány régi párt megsemmisült a küzdelemben, a médiában szinte mást sem lehetett olvasni, mint a múlt éles bírálatát, s a bekövetkezett politikai fejlemények hatására a kampánykutatásnak is kritikát kell gyakorolnia saját paradigmája felett.

2.300 Ft 1.840 Ft

Leírás

Lehetséges-e összekapcsolni a politikai asszociatív és disszociatív felfogását? Hogyan mélyíthető el a konfliktusok konstitutív képességéből kiinduló demokratikus agonizmus-elmélet az asszociáció értelmezése felől? És megfordítva: a politika asszociatív megközelítésmódja hogyan értelmezhető tovább a konfliktusközpontúság felől? E problémáknak a tárgyalásához olyan értelmezési keretek ajánlkoznak, mint a disszociatív politikafelfogás szempontjából középponti politikai, a politikai intenzitás különböző formáit átfogó sztazisz, valamint az asszociatív politikai szempontjából kulcsfontosságú, a retorikusságot a polisszal összekötő logosz

 

Horváth Szilvia (1981), politikai filozófus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Politikatudományi Intézetének posztdoktori kutatója. Politikatudományi doktorátusát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2015-ben, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen dolgozott tudományos munkatársként. Korábban megjelent könyve: Demokrácia és politikai közösség (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 2015), mely 2016-ban megkapta a Magyar Politikatudományi Társaság Kolnai Aurélról elnevezett publikációs díját.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Horváth Szilvia
Megjelenés 2023
Terjedelem 178 oldal
Kötészet ragasztókötött, puhatáblás
ISBN 978-963-414-985-9
Sorozat Posztmodern politológiák
Arrow Forward