Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dr. Thurn-Rumbach István élete és munkássága

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Kalibában, katedrán

Dr. Thurn-Rumbach István élete és munkássága

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Kalibában, katedrán

Dr. Thurn-Rumbach István élete és munkássága

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
2.790 Ft 2.230 Ft
Menny.:db

Dr. Thurn-Rumbach István élete és munkássága

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

A kémikus, a pszichiáter, a jogász… és az irodalomtörténet - József Attila-értelmezések

"Csillagra akasztott homály!" Ezt a sort, József Attila gyönyörű verssorát választottuk annak a konferenciának a címéül, amelyet 2005. október 11-12-én rendeztünk meg az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

2.200 Ft 1.760 Ft

Rádiós történelem

A Magyar Rádióban elhangzott 25 történelmi ismeretterjesztő beszélgetés változatos témában Szent István korától napjaink kérdéseiig. (Pl. Mátyás király, Széchenyi, Kossuth, Prohászka, Bárdossy, Trianon, diplomácia, szabadkőművesség, Napóleon, Oroszország, liberalizmus).
2.200 Ft 1.000 Ft
Gyártó: Koudela Pál

Mágócsy-Dietz Sándor

Mindennapi történet egy egyetemi tanárról

Egy életút, egy család bemutatása mindig narratíva. Ez a könyv azonban igyekszik a biografikus történetalkotás hagyományos kereteit szétfeszíteni, s teszi ezt azzal a szándékkal, hogy - Giovanni Levi szavaival élve - a kisember életén keresztül mutassa meg a hétköznapi élet törvényeit.

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Bori István

Being Hungarian - 50 Facts & Facets of Nationhood

Compacting this wealth of knowledge into an irresistible little book, The Essential Guide to Being Hungarian is an indispensable reference that will teach you how to be Hungarian, even if you already are.

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Kovács Marika

1956 a munkástanácsok

Sokan, sokszor, sokféle politikai szemszögből értékelték már 1956-ot. Kovács Marika visszaemlékezése annyiban különbözik ezektől, hogy – saját sorsába ágyazva – a magyar munkásosztály egy jobb világ megteremtéséért vívott, elszánt harcát mutatja be. Élete meghatározó élményéről, a munkástanácsok forradalmáról beszél, melynek megértését és bukásának okát fiatal lány korában elkötelezetten és kétségbeesetten kereste, míg végül Lev Davidovics Trockij írásaiban találta meg Franciaországban. A visszaemlékezés Párizsban íródott franciául, de tanulságul szolgálhat a mai nemzetközi munkásmozgalom számára is.

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Bori István

Milyen a magyar? - 50 hungarikum

A könyvet azoknak a Magyarországra érkező turistáknak vagy huzamosabb ideig itt tartózkodó külföldieknek ajánljuk, akiket érdekel a magyarság kultúrája és az útikönyvek mellett szívesen olvasnak egy kislexikont, vagy egyszerűen csak el szeretnének igazodni a mai magyar kultúrában, se ehhez az első viszonyítási pontokat keresik.

2.000 Ft 1.600 Ft

Leírás

Ha tippelnünk kellene, hogy milyen pályát fut be az a fiú, akinek már a szépapja is orvos volt, az üknagyapja pedig olyan hírnevet szerzett e hivatás gyakorlása során, hogy utcát neveztek el róla a fővárosban, azt mondanánk, hogy a fiú útja ki van kövezve az orvosi Nobel-díjig. Ha arra a kérdésre kellene felelnünk, hogy viszi-e valamire az életben az a kamasz, aki ugyan még gyerekként nagy vagyont örökölt, de már az apja is megbukott a gimnáziumban – ahogy ő maga is – leginkább azt valószínűsítenénk, hogy könnyelmű, élvhajhászó ember lesz belőle, akinek nevéhez senki nem fog jelentős teljesítményt társítani.

Mindkét esetben tévednénk. Dr. Thurn-Rumbach István a saját jogán szerzett hírnevet, mint orvos, vadász, író és kynológus. Kivételes sokoldalúsága és elhivatottsága teszi példaképpé a ma embere számára is. A sors kegyetlen fintora, hogy élete utolsó éveiben betegsége miatt éppen a cselekvés lehetőségétől fosztatott meg. A munkától, amely éltette. E könyv tisztelgés az emléke előtt, egyúttal példa azok számára, akik még nem tettek le arról, hogy a munkájuk által hagyjanak kitörölhetetlen nyomot maguk után.

 

Pólik Sándor 1980-ban született Kazincbarcikán. Középiskolai tanulmányait Pannonhalmán, a Bencés Gimnáziumban végezte, majd Keszthelyen, a Georgikonban szerzett okleveles agrármérnöki végzettséget. Húsz éve vadászik, a vadgazdálkodás és a vadászati közélet témájában írt publicisztikáit korábban a Magyar Vadászlap és a Nimród közölte, ezen felül vadászattörténeti és életrajzi vonatkozású írásai jelentek meg a kapszli.hu portálon, valamint az Orvostörténeti Közleményekben. Nős, egy fiúgyermek édesapja.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Pólik Sándor
Megjelenés 2023
Terjedelem 162 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-983-5
Arrow Forward