Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Interjúkötet táncházmozgalmárokkal

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Józan részegség

Interjúkötet táncházmozgalmárokkal

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Józan részegség

Interjúkötet táncházmozgalmárokkal

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
3.990 Ft 3.200 Ft
Menny.:db

Interjúkötet táncházmozgalmárokkal

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Dupcsik Csaba

A magyar szociológiai gondolkodás története 1990-ig

A kötetben döntő többségében szépírók, nyelvészek, néprajzkutatók, gyakorló vagy elvetélt pályát befutó politikusok, vagy csak egyszerűen gondolkodó értelmiségiek műveiről lesz szó, a korszak végén felbukkanó hivatásos szociológusok egy jelentős része pedig az egyetem után, autodidakta módon szerzett kellő szakmai tudást.

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Lányi András

The Philosophy of Eco–Politics

The greens do not wish to either destroy from its foundations or bring back the past; they share neither the utopias of left-wing radicalism or the nostalgias of right-wing populism.

 

3.790 Ft 3.000 Ft

Bauer Ervin élete és munkássága

Főműve, az ELMÉLETI BIOLÓGIA szövegével

 

6.990 Ft 5.600 Ft

Leírás

A táncházmozgalom 2022-ben ünnepelte ötvenedik születésnapját. Zenésze és táncosa talán van elég, de krónikása alig. Szilvay Gergely, aki gyermekkora óta néptáncol, 2014-ben kezdett el szisztematikusan interjúkat készíteni a táncházmozgalom muzsikusaival, táncosaival és más szereplőivel - koreográfusokkal, viseletkészítőkkel, népmesemondókkal. Ezeket az interjúkat gyűjti egybe ez a kötet, ami a mozgalom előző, ötödik évtizede lenyomatának is tekinthető. Nem "rajongói" interjúkról van szó, a kötet elsősorban nem pályaíveket mutat be; a szerző a megkérdezettek gondolataira kíváncsi, habár persze az izgalmas történetek sem maradtak ki a beszélgetésekből. Az előző évtizedekben alig született néhány hasonló kötet, ami így a szakma számára forrásértékű lehet, bár elsődlegesen az érdeklődő olvasók számára készült.

SZILVAY GERGELY (Pásztó, 1983) újságíró, a Mandiner főmunkatársa. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett történelem-kommunikáció szakon, s ugyanott szerezte meg doktorátusát politikaelméletből. Kiskora óta néptáncol. 2016-2017-ben a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként tanított néptáncot a New York-i Magyar Házban. 2019-ben elvégezte a Hagyományok Háza Magyar népmese - hagyományos mesemondás tanfolyamát. Ez az ötödik kötete.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Szilvay Gergely
Megjelenés 2023
Terjedelem 346 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 9789634149415
Arrow Forward