Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Covid-19-járvány hatásai a jogrendszerre

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Jogi diagnózisok III.

A Covid-19-járvány hatásai a jogrendszerre

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Jogi diagnózisok III.

A Covid-19-járvány hatásai a jogrendszerre

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.990 Ft 3.990 Ft
Menny.:db

A Covid-19-járvány hatásai a jogrendszerre

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Jogi diagnózisok

A COVID-19 - világjárvány hatásai a jogrendszerre

A 2020-as esztendőt a koronavírus okozta COVID-19 betegség határozta meg szerte a világban. Amíg nem áll rendelkezésre hatékony védőoltás vagy gyógyszer, addig elsődlegesen a jogi szabályozás teremti meg a védekezés alapjait. Ezek a szabályok pedig, bár ideiglenesek, jelentős mértékben változtatnak a jogrendszer működésén és a szabályok tartalmán. A Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete a járvány kezdete óta vizsgálja az ezzel összefüggő kérdéseket hazánkban és nemzetközi összehasonlításban.

3.990 Ft 3.190 Ft

Kontextus által világosan: A Sólyom-bíróság antiformalista elemzése

Az alkotmánybíróság felállításának harmincadik évfordulója kiváló alkalmat szolgáltat, hogy reflektáljunk a hazai alkotmánybíráskodás kezdeteire, valamint arra az örökségre, amit a Sólyom-korszak bírósága hagyott hátra. Ezt az időszakot már számos szakirodalmi munka tárgyalta behatóan, ezért a könyv arra törekszik, hogy új fényben világítsa meg az Alkotmánybíróság működésének első éveit.

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Homicskó Árpád

A magyar társadalombiztosítási és szociális ellátások rendszere

„A szakkönyv elsõsorban a tág értelemben vett szociális ellátások és igazgatás alapvetõ szabályainak megismerésére törekvõ olvasók – elsõsorban a jogászképzésben, az igazgatási szakok alap- és mesterképzéseiben, valamint a szociális felsõoktatási képzésekben résztvevõ hallgatók – számára nyújt óriási segítséget. Mindezeken túl fontos segítséget nyújthat az ellátások igénybevevõinek is a különféle juttatások útvesztõiben való eligazodáshoz, valamint a jogalkalmazók számára is, akik pontosan szeretnék nyomon követni ezt a dinamikusan változó joganyagot.”

Dr. Hoffman István

 

3.990 Ft 3.190 Ft

Ülnök a bíróságon

Jogszociológiai vizsgálat

2016-ban a magyar laikus bírósági rendszer átalakítására tett az Igazságügyi Minisztérium javaslatot a büntetőeljárási reform keretében. A szándék, mely 2018-tól jelentősen csökkentette a jogi végzettséggel nem rendelkező laikusok szerepét az igazságszolgáltatásban, beleillett abba a folyamatba, mely a volt szocialista országokat az 1990-es évek óta jellemzi.

 

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Mezei Kitti

A kiberbűnözés aktuális kihívásai a büntetőjogban

A kiberbűnözés olyan dinamikusan változó terület, amely mind a büntetőjogi szabályozást, mind a jogalkalmazást kihívások elé állítja. A könyv az informatikai bűncselekmények mindannyiunkat érintő aktuális kérdéseivel foglalkozik, mint például a hacker- vagy DDoS-támadások, a számítógépes vírusok, az adathalászat.

 

3.790 Ft 3.030 Ft

European Politics. Crises, fears, and debates.

The European Union has been struggling with a multilevel poly-crisis, weakening popular support for European integration, over the past more than a decade. Political leaders aim to reverse these dynamics through democratising and politicising the Union in order to bring it closer to citizens. However, this runs counter to a trend of increasing political alienation among the same citizens at the national level.
3.590 Ft 2.870 Ft

Leírás

Míg „A jogrendszer reagálóképessége – Jog és epidemiológia” kutatási projekt keretében megjelent első kötetünk célja az volt, hogy a hatékony vakcina vagy gyógyszer kifejlesztéséig szükséges jogi korlátozásokat vessük tudományos elemzés alá, a második kötet lezárásakor már nyilvánvalóvá vált, hogy hiába áll rendelkezésre alkalmas védőoltás, az esetszámok növekednek, így kérdéses, hogy hosszútávon megszüntethetőek-e a jogi szabályozást igénylő szabadság-korlátozások, illetve a járvány megszűne után tartósnak bizonyul-e a jogrendszer változása. Az MTA által támogatott „Posztcovid” projekt keretében megvalósuló harmadik kötetben is szerepelnek az újabb közjogi, magánjogi és büntetőjogi változásokra reflektáló tanulmányok. A sorozat jogágakon keresztül ívelő, elméleti és gyakorlati kérdéseket egyaránt érintő, tudományos érdeklődést tükröző áttekintését  adja a COVID-19 járványhoz kapcsolódó jogi változásoknak

 

A kötet szerzői:

Ambrus István, Bán-Forgács Nóra, Chronowski Nóra, Gajduschek György, Gárdos-Orosz Fruzsina, Gombos Katalin, Hollán Miklós, Friedery Réka, Hoffman István, Koi Gyula, Krasznay Csaba, Lőrincz Viktor Olivér , Mezei Kitti, Papp Mónika, Rácz Lilla, Szentgáli-Tóth Boldizsár

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Gárdos-Orosz Fruzsina,Lőrincz Viktor
Megjelenés 2023
Terjedelem 364 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-646-009-9
Arrow Forward