Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyvesboltunk a héten (02.19. – 02. 22.) technikai okok miatt zárva tart. A webshopos rendelések átvételéről a későbbiekben értesítjük vásárlóinkat.

Gyártó:
Tanulmányok Fehér M. István hatvanadik születésnapjára Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Idealizmus és hermeneutika

Gyártó:
Tanulmányok Fehér M. István hatvanadik születésnapjára Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Idealizmus és hermeneutika

Gyártó:
Tanulmányok Fehér M. István hatvanadik születésnapjára Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron
20%
3.900 Ft 3.120 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Tanulmányok Fehér M. István hatvanadik születésnapjára Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: George Berkeley

Tanulmányok az emberi megismerés alapelveiről és más írások

Az Argumentum sorozat újabb kötete Berkeley filozófiai főműveinek és kisebb tudományelméleti írásainak második, jórészt változatlan kiadása. 
3.100 Ft 2.480 Ft
Gyártó: Pavlovits Tamás

Logika és gondolkodás

A megismerés elméletei a korai felvilágosodásban

 

 

 

 

3.100 Ft 2.480 Ft
Gyártó: Kicsák Lóránt

Aporiák próbatétele

Az Aporiák próbatétele tizenkét tanulmánya a jelenkori filozófiai viták tizenkét alapproblémáját mutatja be: a filozófia mint teória és mint performativitás kérdésétől ember és természet viszonyának kérdésén át a társadalmi tervezés és a totális állam aporiáin keresztül egészen a tolerancia és másság elvi és gyakorlati határainak kitapogatásáig.

Maga a címbéli kifejezés, pontosabban az általa megjelölt törekvés, illetve az ennek révén előidézett gondolati és egzisztenciális tapasztalat Jacques Derrida filozófiai tevékenységének központi eleme. Bár a szövegek közül kettő tárgyalja kifejezetten a dekonstrukció filozófiáját, a dekonstruktív éthosz mindegyik írást áthatja. Áthatja, hiszen, Derrida önértelmezése szerint, a dekonstrukció nem filozófia, nem tudomány, nem módszer, nem doktrína, nem is mechanikusan alkalmazható értelmezői vagy kritikai eljárás, hanem egy különös készenlétre épülő attitűd manifesztációja.

Aporia, ez a filozófia ősi rétegéből ránk hagyományozódott szó valójában a filozofálás eredendő tapasztalatát nevezi meg: a határaira kifuttatott gondolkodás elakadásának, egy helyben toporgásának a tapasztalatát, amely a könyv filozófus hőseinek mindegyikét elérte előbb vagy utóbb, köztük Nietzschét és Heidegger, Husserlt és Mannheim Károlyt, Vajda Mihályt és Jacques Derridát.

Kicsák Lóránt a XIX. és XX. századi német és francia filozófia kutatója, az Egri Eszterházy Károly Főiskola docense. Jacques Derrida műveiből készült fordításai (Az idő adománya, 2013; Bitangok, 2015; Törvényerő, 2016) a francia filozófus egyik legértőbb magyar tolmácsolójává tették. Kutatási területén belül az utóbbi időben különös hangsúlyt kapott a performativitás elmélete és Michel Foucault filozófiai életműve.
3.200 Ft 2.560 Ft
Gyártó: Ullmann Tamás

Az értelem dimenziói

3.200 Ft 2.560 Ft

Husserl és a Logikai vizsgálódások

Ismeretfilozófia és fenomenológiai filozófia

Magyar nyelven elsőként ez a kötet közöl terjedelmes szemelvényeket a Logikai vizsgálódások kulcsfontosságú részeiből és a művet értelmező tanulmányokat Bacsó Béla, Schwendtner Tibor, Vajda Mihály, Tőzsér János, Ullmann Tamás, Jani Anna, Varga Péter András és Zuh Deodáth tollából. A kötetet egy részletes bevezető, Husserl korabeli és későbbi visszatekintései és Dieter Lohmar kommentárja teszik teljessé.

 

3.000 Ft 2.400 Ft
Gyártó: Schmal Dániel

Lélek és elme a kartezianizmus korában

 Elmefilozófiai szöveggyűjtemény

3.000 Ft 2.400 Ft

Leírás

Fehér M. István kutatóként is, oktatóként is nagyra becsült tagja a magyar és nemzetközi szellemi életnek. Hatvanadik születésnapja alkalmából kollégái, kutatótársai, tanítványai köszöntik tanulmányokkal, reflexiókkal, gondolatmenetekkel, amelyeket különböző módokon inspirált, ösztönzött vitára Fehér M. István életműve. Az írások széles spektruma megfelel az ünnepelt széles érdeklődési körének. Rózsa Erzsébet, Weiss János, Gyenge Zoltán és Schwendtner Tibor a német idealizmus fő alakjait és fontosabb kritikusait tárgyalják. Kulcsár Szabó Ernő, Csejtei Dezső, Juhász Anikó, Kelemen János és Bárdos Judit a kultúra és művészet bizonyos aspektusait elemzik. Nyíri Kristóf és Gáspár Csaba teológiai, Boros Gábor, Nyírő Miklós, Olay Csaba hermeneutikai témájú munkákkal szerepel a könyvben. Király István, Veres Ildikó és Bognár László pedig tematikus tanulmányokkal járulnak a kötethez.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Olay Csaba
Megjelenés 2010
Terjedelem 448 oldal
Kötészet ragasztott, puhatáblás
ISBN 9789632363141
Arrow Forward