Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

"Helyenként merészebben írtam nektek”

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

"Helyenként merészebben írtam nektek”

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.600 Ft 3.700 Ft
Menny.:db

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Franco Piotti

Az élet értelmének keresése

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

4.900 Ft 3.920 Ft
Gyártó: Alberto Mello

Hárfa és lant ébredése

"A Zsoltárok könyve teológiáját sokféleképpen lehet leírni. Az itt bemutatott tanulmányok nem szisztematikusak és nem érvekre alapozott teológiát fejtenek ki. Bízom azonban abban, hogy hozzájárulhatnak egy új, egységesebb, integráltabb teológiai érzékenység kialakításához a Zsoltárok könyve olvasásában. Ez a kötet nem létezik olasz nyelven, kizárólag magyarul jelenik meg. Hogy megszülethetett, az Szabó Miklós Xavér, Szatmári Györgyi és tanítványaik türelmének és szorgalmának köszönhető, akikkel a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Bibliatudomány Tanszékén dolgoznak. Nekik és minden jóakaratú magyar nyelvű olvasónak szívbéli köszönetemet fejezem ki."

2.800 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Simon T. László

Közelítések az újszövetséghez

A sorozat jelen kötete a Lukács-evangélium és az Apostolok cselekedetei olvasásához jelöl ki néhány tájékozódási pontot, és adja az olvasó kezébe Lukács művének egy új fordítását. Azokban a helyi egyházakban, ahol az evangélista élt és dolgozott, a keresztény mozgalom tagjainak az első század utolsó évtizedeiben egy mély identitáskrízissel kellett szembenézniük.
3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Luca Mazzinghi

A Bölcsesség útja

„A Bölcsesség könyve által kínált út nagy fontossággal bír számunkra, mai hívő emberek, különösen keresztények számára. A mi történelmi közegünkben nem kell újra felkínálni olyan normákat, amelyeknek alig van értelme napjainkban. A Bölcsesség könyve megvilágításában a Törvény inkább az üdvtörténet változó történelmi helyzetekben aktualizált egészét jelenti egy olyan jövőre tekintve, amely túlmutat minden jelenlegi lehetőségünkön, és abban a meggyőződésben, sőt, abban a hitben, hogy Isten bölcsessége jelen van minden teremtményben és minden emberben.”

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Szatmári Györgyi

Sokszor és sokféle módon

Kötetünket ajánljuk mindazoknak, akik a „sokszor és sokféle módon…”, próféták által és prófétai gyűjteményekben is megjelenő Isten szavával szeretnének mélyebben megismerkedni, s ennek a Szónak történelemben, kultúrák változása közepette és változó korokban megnyilvánuló hatékonyságát újra és eleven módon felfedezni.

3.900 Ft 3.120 Ft
Gyártó: Lázár Imre

Érzelmek élettana járvány idején

A Szimbolikus kommunikáció és pszichofiziológiai következményeinek
komplex empirikus elemzése című kutatássorozatot
összegző kötet egyben sorsdokumentum is, mert történetünkben
a váratlan és korlátokat támasztó járvány maga is vizsgálat
tárgyává vált, tanulságaival gazdagítva a jelen kötetet. 

 

3.990 Ft 3.190 Ft

Új utak a pszichoterápiában

A kötetet ajánljuk minden olyan szakembernek, aki szeretne átfogó képet kapni a kognitív viselkedésterápiák új hullámához kapcsolódó terápiás módszerekről. A kötet a Benda Kálmán Szakkollégium Pszichológiai Műhelyének együttműködésével valósult meg.

 

4.990 Ft 3.990 Ft
Gyártó: Kovács Dóra

Az empátia tudománya és mûvészete

Az empátia fogalma nem új fogalom, több mint száz éve szerepel a pszichológiai irodalomban, sok definíciója született, több elméletalkotó foglalkozott vele. A könyv kísérlet az empátia tudományos szakirodalmának körüljárására: számos közlemény taglalja, hogy pontosan mi az empátia, hogyan fejlődik ki, milyen idegi mechanizmusai vannak, mi fejleszti, mi gátolja. Részletezi az empátia evolúciós eredetének elméletét, csecsemőkori kialakulását, fejlesztési lehetőségeit, anatómiai és fiziológiai vetületét, az empátiát gátló tényezőket, az empátia hiányát, valamint csökkent voltát különböző pszichés állapotokban. A könyv ismerteti az empátia jelentőségét különböző gyógyító tevékenységekben, a pszichoterápiában, az oktatásban és a mindennapi élethelyzetekben is. A függelékben egy kutatás részletes bemutatása található: a kutatás azt vizsgálja, mely tényezők lehetnek hatással az empátiás készség fejlődésére. A könyv nem kizárólag szakembereknek szól, a téma iránt érdeklődők, valamint az egyetemi tanulmányaikat folytató hallgatók is élvezettel forgathatják.

2.990 Ft 2.390 Ft

Leírás

Bár kétségtelen az evangélium tartalmáról és következményeiről Pál legkomplexebb reflexiója, A rómaiaknak írt levél bizonyos értelemben társtalanul áll írásai között. Ez ugyanis az egyetlen, amelyet egy olyan gyülekezetnek küldött, amelyet nem ő alapított, sőt amelyet a levél keletkezésekor csak hírből ismert. Írásainak műfaja, a konkrét élethelyzetekre választ adó levél, már önmagában is sokat felfed szerzőjük teológiájából. Pál apostol leveleket írva műveli a teológiát. Ha tehát gondolatvilágáról átfogó képet akarunk kapni, nem vonatkoztathatunk el attól, hogy ez levelekben körvonalazódik, azaz egy olyan kommunikációs folyamatban ölt alakot, amelyben egy adott személy konkrét címzettekhez fordul, akiknek esetleges körülmények között, sajátos problémákkal szembenézve kell életre váltaniuk az evangéliumot. E kötet A rómaiaknak írt levél néhány részletére fókuszálva ad szempontokat a kereszténység e meghatározó dokumentumának az olvasásához.


Simon Tamás László (1963) bencés szerzetes. 2000 óta Rómában, a Pontificio Ateneo Sant’Anselmo egyetem teológiai fakultásán tanít. A Pannonhalmi Főapátság az ő fordításában adta ki az Újszövetséget (2014), valamint a Zsoltárok könyvét (2020).

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Simon Tamás László
Megjelenés 2023
Terjedelem 250 oldal
Kötészet puhatáblás
ISBN
Sorozat Sapientia - Bibliatudomány Tanszék Kiadványai
Arrow Forward