Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

"Helyenként merészebben írtam nektek”

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

"Helyenként merészebben írtam nektek”

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.600 Ft 3.700 Ft
Menny.:db

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Michael Casey

Idegenek a város szemében

Elmélkedések a benedeki regula eszméiről és értékeiről

A benedeki Regulát olvasva a szerző nem kevesebb, mint 13 olyan témát vesz sorra, melyek a monasztikus szerzetesi élet, de tágabb értelemben a keresztény élet szerves részét képezik.

 

3.690 Ft 2.950 Ft

Buddhizmus

A gyűjteményben olvasható tizenöt tanulmány a Buddha korától több esetben napjainkig végigvezetve mutatja be a választott témákat Indiától egészen Mongólia, Japán és Indonézia vidékéig.

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Literáty Zoltán

Quoniam tecum est fons vitae in lumine tuo videbimus lumen

Teológiai témák a 65 éves Kocsev Miklós tiszteletére
3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Zila Gábor

Hitetek mellé tudományt

Az alábbi kötet a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok V. Nemzetközi Teológus Konferenciáján résztvevõ elõadások publikálásra érdemesnek talált felszólalásainak írott anyagait tartalmazza. Az angol és magyar nyelven megjelent mûvek a teológia szinte minden területét érintik, de nem csupán a szûken vett hittudomány kérdéseit vizsgálják.

 

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Manns Frédéric

Bibliai szövegek értelmezése a zsidó és keresztény hagyományokban

A ​rabbinikus irodalom máig érvényes információkkal látja el az Újszövetség szövegét kitartóan tanulmányozó kutatót. A múltban sokat tettek azért, hogy feltárják az evangéliummal közös hagyományokat, ezzel segítve elő mindkét szöveg megértését. Keresztények és zsidók többéves kutatása eredményeként ma nagyobb érzékenységgel és több megértéssel vagyunk a keresztény és a rabbinikus írások intertextualitása iránt.

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Luca Mazzinghi

A Bölcsesség útja

„A Bölcsesség könyve által kínált út nagy fontossággal bír számunkra, mai hívő emberek, különösen keresztények számára. A mi történelmi közegünkben nem kell újra felkínálni olyan normákat, amelyeknek alig van értelme napjainkban. A Bölcsesség könyve megvilágításában a Törvény inkább az üdvtörténet változó történelmi helyzetekben aktualizált egészét jelenti egy olyan jövőre tekintve, amely túlmutat minden jelenlegi lehetőségünkön, és abban a meggyőződésben, sőt, abban a hitben, hogy Isten bölcsessége jelen van minden teremtményben és minden emberben.”

3.600 Ft 2.880 Ft

Leírás

Bár kétségtelen az evangélium tartalmáról és következményeiről Pál legkomplexebb reflexiója, A rómaiaknak írt levél bizonyos értelemben társtalanul áll írásai között. Ez ugyanis az egyetlen, amelyet egy olyan gyülekezetnek küldött, amelyet nem ő alapított, sőt amelyet a levél keletkezésekor csak hírből ismert. Írásainak műfaja, a konkrét élethelyzetekre választ adó levél, már önmagában is sokat felfed szerzőjük teológiájából. Pál apostol leveleket írva műveli a teológiát. Ha tehát gondolatvilágáról átfogó képet akarunk kapni, nem vonatkoztathatunk el attól, hogy ez levelekben körvonalazódik, azaz egy olyan kommunikációs folyamatban ölt alakot, amelyben egy adott személy konkrét címzettekhez fordul, akiknek esetleges körülmények között, sajátos problémákkal szembenézve kell életre váltaniuk az evangéliumot. E kötet A rómaiaknak írt levél néhány részletére fókuszálva ad szempontokat a kereszténység e meghatározó dokumentumának az olvasásához.


Simon Tamás László (1963) bencés szerzetes. 2000 óta Rómában, a Pontificio Ateneo Sant’Anselmo egyetem teológiai fakultásán tanít. A Pannonhalmi Főapátság az ő fordításában adta ki az Újszövetséget (2014), valamint a Zsoltárok könyvét (2020).

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Simon Tamás László
Megjelenés 2023
Terjedelem 250 oldal
Kötészet puhatáblás
ISBN
Sorozat Sapientia - Bibliatudomány Tanszék Kiadványai
Arrow Forward