Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Tanulmányok Spannraft Marcellina tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Ha kiderül az alkony

Tanulmányok Spannraft Marcellina tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Ha kiderül az alkony

Tanulmányok Spannraft Marcellina tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
3.500 Ft 2.620 Ft
Menny.:db
Tanulmányok Spannraft Marcellina tiszteletére Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Erdélyi Erzsébet

Az üzenetjét, azt kell megbecsülni

Tanulmányok Barabás László hetvenedik születésnapja alkalmából

2.600 Ft 2.080 Ft
Gyártó: Pap Ferenc

Dicsőség tükre

Kálvin Institutiójában azt írja, hogy ez a világ Isten dicsőségének tükreként teremtetett. Amikor a teremtett világra, a teremtett emberre tekintünk, a dicsőség tükrébe nézünk és az örökkévalóságba pillantunk. Egyúttal nem feledhetjük, hogy kezünk alkotása, a szavak és a hangok összefűzése, a művészetek és a teológia művelése akkor teljesedik be és ki, ha egyedül az örökkévaló Isten dicsőségét tükrözi vissza.

2.700 Ft 2.160 Ft

Korpusznyelvészet és nyelvi közvetítés

A kötet a MANYE Fordítástudományi Szakosztálya és a Károli Gáspár Református Egyetem Interkulturális Kutatócsoport és Fordítóműhely Kontrasztív szövegnyelvészeti fordítói alcsoportja 2020. január 20-án a BTK-n tartott negyedik országos és határon túli szakmai napjának Korpusznyelvészet és nyelvi közvetítés című konferenciaanyagát tartalmazza.

 

2.490 Ft 1.990 Ft

Tehetségek hite

Hallgatói tanulmánykötet
2.790 Ft 2.230 Ft
Gyártó: Lázár Imre

A nevelés kozmológusai

Karácsony és Kodály a néplélektani megközelítés jegyében a pedagógia és antropológia között rejtett közös keretet teremtett, és ez a keret tanítványaik révén is életképesnek bizonyult a hivatalos pedagógia körein belül és kívül, de e modell általános érvényét bizonyítja Németh László pedagógiájának sikere is, még ha tárgya folytán másképp is jutott ez érvényre. Szellem, lélek és az anyagi világ egysége, hármasságában is egységes antropológiai vállalkozás: az ontológiai helyreállítás pedagógiája. Egy közösség sorsa áll vagy bukik rajta, de nyertesei mindig személyek, a tanítványok.

2.900 Ft 2.320 Ft

Leírás

Köszöntőkötetet tart kezében az olvasó, amely egyszerre számadás és tisztelgés. Számadás egy gazdag, sokoldalú életmű eredményeiről és tisztelgés a pályatársak, kollégák, családtagok, barátok részéről. 
A kötet címe Juhász Gyula versét idézi, melynek sorai az életről és az élet bizonyos pontjain való megállásról, visszatekintésről szólnak. E sorok inspirálták a konferencia szervezőit és a kötet szerkesztőit, s ennek szellemében csatlakozott hozzájuk maga az ünnepelt, és mutatta meg életrajzszőttesében a szerzőtársakhoz való viszonyát, szakmai kapcsolatát. A tanulmányok, köszöntő esszék e visszatekintés jegyében kapcsolódnak szerteágazó, ugyanakkor mégis koherens életművének egy-egy darabjához, s állnak össze jelen kötetté, melyet szeretettel ajánlunk az olvasó figyelmébe. 
Az ünnepelt munkásságához hasonlóan a tanulmányokat is interdiszciplinaritás jellemzi, így az egyes tanulmányok folyamatosan párbeszédbe kerülnek egymással – s egyben a teljes életművel is. A kötet tudományterületi és műfaji sokszínűsége nem a véletlen műve: tükrözi Spannraft Marcellina szakmai pályafutásának, tudományos teljesítményének heterogenitását s a szakmai-baráti kapcsolatok sokaságát.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Béres István, Korpics Márta
Megjelenés 2020
Méret 158×226 mm
Terjedelem 320 oldal
Kötés ragasztókötött
Arrow Forward