Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Filozófusok a konyhában nem szakácskönyv, ilyesmit ne várjanak két bölcsésztől. A benne szereplő receptek - bár bátran elkészíthetők! - alapvetően illusztrációként szolgálnak egy filozófiatörténeti ismeretterjesztő műhöz. 

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Filozófusok a konyhában

A Filozófusok a konyhában nem szakácskönyv, ilyesmit ne várjanak két bölcsésztől. A benne szereplő receptek - bár bátran elkészíthetők! - alapvetően illusztrációként szolgálnak egy filozófiatörténeti ismeretterjesztő műhöz. 

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Filozófusok a konyhában

A Filozófusok a konyhában nem szakácskönyv, ilyesmit ne várjanak két bölcsésztől. A benne szereplő receptek - bár bátran elkészíthetők! - alapvetően illusztrációként szolgálnak egy filozófiatörténeti ismeretterjesztő műhöz. 

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db

A Filozófusok a konyhában nem szakácskönyv, ilyesmit ne várjanak két bölcsésztől. A benne szereplő receptek - bár bátran elkészíthetők! - alapvetően illusztrációként szolgálnak egy filozófiatörténeti ismeretterjesztő műhöz. 

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Inzelt György

Mély kútforrása a bölcsességnek

Esszék a természettudomány világából.

A mai világunkat úgy érthetjük meg, ha megismerjük azt a folyamatot, amelynek eredményeként létrejött, és e tudással alakíthatjuk a jövőnket is. Tudósok, kutatók pályájáról, küzdelmeiről olvashatunk tanulságos történeteket. Számos érdekességet tudhatunk meg a tudomány kevéssé ismert szereplőiről, így például Plesch Jánosról, Einstein orvosáról, Róna Erzsébet atomtudósról, de arról is, hogy a só, a bronz vagy a fűszerek hogyan alakították a világtörténelmet. Választ kapunk arra is, mit tudott Bartók Béla az atomtitokról, melyik a legújabb elem vagy a ritkaföldfémek jelenleg miért okoznak politikai konfliktust. Érdekes és ritka képek teszik még élvezetesebbé a könyv forgatását.

2.400 Ft 1.920 Ft

Az új Husserl

Szemelvények az életmű ismeretlen fejezeteiből


Edmund Husserl nem csupán a huszadik századi európai filozófia egyik kiindulópontja, akit alapító gondolkodójaként tisztel a fenomenológia, hanem filozófiája egyike a század legrejtélyesebb életműveinek.
Válogatta, fordította és bevezetőkkel ellátta: Varga Péter András és Zuh Deodáth

2.400 Ft 1.920 Ft
Gyártó: Czétány György

A transzcendentális illúzió keletkezése és története

A jelen könyv egy transzcendentális kritika kifejtésének kísérlete. A kritika alapvető tárgya a valóság valamely szintetikus elvének egyoldalú használata a többi háttérbe szorítása, illetve elfedése által.

 

2.400 Ft 1.920 Ft
Gyártó: Schwendtner Tibor

Hatalom és filozófia

Hermeneutikai, fenomenológiai megközelítések

A ​politikum természete mindig is a filozófiai gondolkodás előterében állt. A fenomenológia és a filozófiai hermeneutika esetében azonban eleinte úgy tűnhetett, hogy meglehetősen apolitikus irányzatokról van szó, ám még az alapító Husserl és Heidegger esetében is – a hagyatékok feldolgozása után – markáns politikafilozófiai koncepciók rekonstruálhatók.

 

2.400 Ft 1.920 Ft
Gyártó: Schreiner Dénes

A mítosz filozófiája

A ​mítosz filozófiája az emberi kultúra egyik legzseniálisabb teljesítményén, a görög mitológián keresztül közelít normalitás és őrültség, szerelem és felejtés, emberi és nem-emberi, élet és halál határainak és ellentéteinek alapkérdéseihez – azzal a célkitűzéssel, hogy kitapogassa a határok létrejöttének, megképződésének forrását. Mi a normalitás, és mi az őrület? Beszélhetünk-e az őrület valóságáról, vagy inkább – az őrület illúziójáról?

2.400 Ft 1.920 Ft

Határmunkálatok a tudományban

Bár a fenti kérdések látszólag függetlenek egymástól, mindegyikük ugyanahhoz a problémához kapcsolódik: ahhoz, hogy milyen határmunkálatok folynak a tudományban. A tudomány folyamatos viták és harcok színtere, amelyekben a nyilvános térben megnyilatkozó szereplők újra- és újrarajzolják a tudományterületek közötti és a tudományt körülölelő határokat. A kötet tíz tanulmánya közös elméleti keretben elemzi ezeket a határmunkálatokat.

2.400 Ft 1.920 Ft

Leírás

A Filozófusok a konyhában nem szakácskönyv, ilyesmit ne várjanak két bölcsésztől. A benne szereplő receptek - bár bátran elkészíthetők! - alapvetően illusztrációként szolgálnak egy filozófiatörténeti ismeretterjesztő műhöz. A kötet további sajátossága, hogy a nyugati gondolkodás mély filozófiai kérdéseit rövidebb-hosszabb sztorik, vicces és kevésbé vicces történetek szakítják meg, mintegy aperitifként két fogás között. A könnyebb emésztés kedvéért, ha úgy tetszik. Jó étvágyat e szellemi táplálékhoz!
Benedetti Gábor, PhD (1972-) Budapesten született, egyetemi tanulmányait Miskolcon végezte, majd 2007-ben az ELTE BTK-n doktorált politikafilozófiából. Disszertációját politika és erkölcs kapcsolatáról írta, kutatási területe napjainkban az etika, vallás-, társadalom- és történelemfilozófia. Újságíróként és kommunikációs szakemberként is dolgozik.
Boros Bence Máté (1996-) végzős történészhallgató az ELTE BTK-n. Fő kutatási területei közé tartozik a vallástörténet, a keresztes hadjáratok, illetve az ókori birodalmak szervezési rendszere. Egyetemi tanulmányait megelőzően nemzetközi filmes tanulmányokat végzett (BFA), melynek során forgatókönyvíróként és producerként is részt vett kis- és nagyjátékfilmek készítésében.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Benedetti Gábor,Boros Bence Máté
Megjelenés 2020
Terjedelem 242 oldal
Kötészet ragasztott, puhatáblás
ISBN 9789634146605
Arrow Forward