Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tanulmányok Kisbali László emlékére

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Esztétika - történelem - hermeneutika

Tanulmányok Kisbali László emlékére

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Esztétika - történelem - hermeneutika

Tanulmányok Kisbali László emlékére

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
2.990 Ft 2.240 Ft
Menny.:db

Tanulmányok Kisbali László emlékére

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Tóth Árpád

Önszervező polgárok

A pesti egyesületek társadalomtörténete a reformkorban

Az 1848-as polgári forradalmat megelőző évtizedekben a születőben lévő első magyar nagyváros, Pest addig nem ismert lehetőséget teremtett a társadalmi keveredésre, nemesek és polgárok együttműködésére. Az egyesületek nyugat-európai városokból átvett szervezeti formája termékeny talajra talált a páratlan sebességgel növekvő városban.

2.250 Ft 1.688 Ft
Gyártó: Gyáni Gábor

Történészdiskurzusok

A magyar történetszemlélet és történelemértelmezés jelenkori körképét feltáró, az elmúlt évtized alatt keletkezett írásaiból válogatva állította össze tanulmánykötetét a történész szerző. 
2.250 Ft 1.688 Ft

Leírás

A kötetben szereplő tanulmányok Kisbali László (1954–2009) halálának tizedik évfordulójára való megemlékezésként születtek, s megpróbálják – amennyire lehetséges – reprezentatív módon bemutatni, hol tartanak ma Magyarországon azok a tudományterületek, amelyeket Kisbali is művelt, és amelyekre számottevő hatást gyakorolt és gyakorol: elsősorban esztétika-, vallás-, művelődés- és filozófiatörténet. A tanulmányokat részben olyan szerzők jegyzik, akik tanítványként vagy kollégaként ismerték őt, részben pedig olyanok, akik már csak publikációiból – amelyek egybegyűjtve ugyanebben a sorozatban jelentek meg tíz évvel ezelőtt – inspirálódhattak.

Kisbali László (1954-2009) a pécsi egyetemen folyó esztétika-képzés egyik alapítója és nagy hatású tanára volt sok éven át. A tanszék jelenlegi oktatóinak többségét tanította. Jópáran épp miatta lettünk 'esztéták'. A kötet halála tízéves évfordulójára jelent meg. A tanszék több jelenlegi oktatója (Gálosi Adrienne, Horváth Károly és Popovics Zoltán) és korábbi munkatársa (Papp Zoltán, Somlyó Bálint, Szécsényi Endre), valamint alumnusa (Reményi Édua és Tóth Orsolya) is publikált a kötetben. A fedőlapon Losonczy István festményének részlete látható, aki szintén tanszékünk alumnusa (valamint Kisbali tanítványa volt Pécsen).

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Popovics Zoltán,Szécsényi Endre
Megjelenés 2019
Terjedelem 266 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 9789634145684
Sorozat Laokoón sorozat

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward