Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Études sur Jean-Luc Nancy

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Entre nous

25%
3.600 Ft 2.700 Ft
Menny.:db

Études sur Jean-Luc Nancy

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

A viszály

"Egy áldozat nem bizonyíthatja, hogy sérelmet szenvedett. Egy panaszos olyan valaki, aki kárt szenvedett, de rendelkezik az eszközökkel, hogy ezt bizonyítsa. Áldozattá akkor válik, ha elveszti ezeket az eszközöket." Vannak tehát "esetek", amikor nem jogvita, hanem viszály keletkezik (amikor "a panaszos meg van fosztva az érvelési eszközöktől, és ennélfogva áldozattá válik"). "Viszály esete két fél között akkor lesz, - mondja Lyotard - amikor az őket szembeállító konfliktus megoldása az egyikük idiómájában történik, noha a sérelem, amitől a másik szenved, nem fejeződik ki ebben az idiómában."

2.700 Ft 2.025 Ft
Gyártó: Márton Miklós

Az észlelési tartalom konceptualista értelmezése

A szerző az észlelési tartalom konceptualista értelmezése mellett érvel. Márton Miklós könyve azonban nem csupán az analitikus ismeretelméletés elmefilozófi a kérdései iránt érdeklődő olvasók figyelmére tarthat számot: a kötet függelékében részletes elemzést olvashatunk Hegel filozófiájáról mint a konceptualista álláspont egyik első karakteres megjelenéséről.

2.700 Ft 2.025 Ft
Gyártó: Denis Diderot

Esztétika, filozófia, politika

A kötetben egy olyan kornak, a Felvilágosodás korának filozófiája szólal meg, amelyben politika, filozófia és esztétika még nem különültek el egymástól szigorúan, hanem termékeny kölcsönhatásban álltak. Maga Denis Diderot (1713-1784), akit itthon elsősorban az Enciklopédia szerkesztőjeként és szerzőjeként ismerünk, a korszak egyik intellektuális fejedelme, és kivételes módon mindhárom területen maradandót alkotott.

2.700 Ft 2.025 Ft
Gyártó: Schmidt-Biggemann

Teodícea és tények

A német felvilágosodás filozófiai profilja

 

A kötet a német felvilágosodás filozófiáját nem Kant felől visszatekintve ábrázolja, hanem olyan önálló filozófiaként, amilyenként a korszak szerző
tekintettek rá. Csak a kanti perspektíváról történő tudatos lemondás alapján mutatkoznak meg a német felvilágosodás filozófiájának alapvető sajátosságai, amelyeket tömören a teodícea és a tények címszó jellemez.

 

2.700 Ft 2.025 Ft

Leírás

Le présent volume rassemble les actes du colloque consacré à Jean-Luc Nancy, qui a eu lieu à Budapest en février 2017. Honoré par la présence en personne de son sujet, le colloque tenait à rester digne à l’idée d’une « rencontre avec le penseur de l’ouverture », il tenait donc à rester ouvert, accueillant, libre. Ainsi, chaque intervenant du colloque présentait son sujet de prédilection, l’unique critère de présentation étant de rester le plus près possible de la pensée de Jean-Luc Nancy. Pourtant, malgré toute liberté de choix, la grande majorité des intervenants ont décidé de reprendre à leur compte un seul sujet, notamment « le Sujet » : sujet-ego, sujet-corps, sujet-chose, sujet-nous. À la limite, le colloque aurait pu se définir comme une sorte de compte-rendu du sujet de Jean-Luc Nancy, qui aurait mis en évidence la multiplicité d’approches au sujet de son oeuvre multiple, au Sujet qui n’arrête de renaître sous sa plume depuis un demi-siècle.
Anikó Ádám est historienne de la littérature, maître de conférence, HDR à l’Université catholique Pázmány Péter, co-directrice du groupe de recherche comparatiste « Connexion française » à l’UCPP, et membre associée du Labo AIAC (Arts des Images & Art Contemporaine) à l’Université Paris 8, ainsi que du groupe de recherche européen LEA (Lire en Europe aujourd’hui).
Anikó Radvánszky est spécialiste de théorie littéraire, comparatiste, maître de conférence à l’Université catholique Pázmány Péter, co-directrice du groupe de recherche comparatiste « Connexion française » à l’UCPP, et membre associée du groupe de recherche européen LEA (Lire en Europe aujourd’hui).
Eszter Horváth est philosophe, spécialiste de la philosophie performative contemporaine, ses travaux se focalisent sur la déconstruction et son impact sur le courant réaliste de la pensée contemporaine. Membre associée du groupe de recherche « Connexion française » à l’UCPP.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Anikó Radvánszky,Anikó Ádám
Megjelenés 2018
Terjedelem 116 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-2-343-16755-8
Sorozat A propos

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward