Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyvesboltunk a héten (02.19. – 02. 22.) technikai okok miatt zárva tart. A webshopos rendelések átvételéről a későbbiekben értesítjük vásárlóinkat.

Diskurzusjelölõk és társulásaik a magyar nyelvben

Diskurzusjelölõk és társulásaik a magyar nyelvben

20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db

Hasonló termékek

Gyártó: Péter Ágnes

Forradalom és retorika

Tanulmányok az angol romantikáról

E kötet tanulmányai egyrészt az angliai romantikus korszak elméleti és költészeti konstrukcióit (Blake, Wordsworth, Coleridge és Keats), másrészt a romantikus látásmód és műeszmény előzményeit (Shaftesbury, Burke, Charlotte Smith) és recepciójának néhány aspektusát vizsgálják (preraffaeliták, pszichoanalízis). 

2.400 Ft 1.920 Ft

Párhuzamok, történetek

Ebben a kötetben a kutatócsoport elsõ konferenciájának elõadásait olvashatja a tisztelt olvasó: az orosz, német, osztrák, lengyel, szlovén, cseh, román, magyar regényekrõl írt értelmezések a mûvek tágabb európai beágyazottságát is igyekeznek felmutatni.

2.400 Ft 1.920 Ft

Tapasztalatcsere

Esszék és tanulmányok Bodor Ádámról

A látszat ellenére egy térképet tart kezében az érdeklődő. Egy térképet, a kortárs magyar irodalom kétségkívül egyik legnagyszerűbb írójának, Bodor Ádámnak sűrűn benőtt útvesztőihez, amely a "korai novellákon, majd a szerző számára szélesebb ismertséget hozó regényeken, végül a díjnyertes interjúköteten át kalauzolja az olvasót. De vigyázat! Az útjelzések bizony csalhatnak! Hiába válogatták össze szerkesztők a kartográfusok nemes csapatát Balassa Pétertől Margócsy Istvánon és Szirák Péteren át Angyalosi Gergyelyig, hiába gyűltek össze ifjú térképészek, hogy felülvizsgálják a mesterek munkáit, hozzáadva a saját perspektívájukat: az útnak nekivágni így is nagy kihívás. Csak kalandvágyóknak javasolhatjuk, akik megfelelő kétkedéssel fogadják az útmutatásokat -- annyi viszont előre is elárulható, hogy számos rafinált csapda várja majd őket...

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Péter Ágnes

Keats levelei

Keats viszonylag későn kezdett írni, s nem volt még egészen huszonhat éves, mikor tüdővészben meghalt. E roppant szűkre mért idő alatt azonban megírta azokat a remekműveit, melyekben – Szerb Antal szerint – „a költő »intenzitásában« már olyan igazságokról beszél, amelyek túl vannak megismerésünk határain – és elfog bennünket a horror sacri”.

2.300 Ft 1.840 Ft
Gyártó: Weiss János

A modernség esztétikai programja

Előadások Walter Benjamin Műalkotás-tanulmányáról

2.490 Ft 1.990 Ft
Gyártó: Bereti Gábor

Szétszórt jelen

Esszék, kritikák

 

2.490 Ft 1.990 Ft

Leírás

A könyv magyar diskurzusjelölők és társulásaik funkcionális csoportjával kapcsolatos elemző vizsgálatok eredményeit mutatja be. Három jelenséget állít a fókuszba: elsőként az oralitásban gyakori, stigmatizált diskurzusjelölők (hát, így, ilyen) korpuszelemzésein keresztül tárja fel azok összefüggéseit egyes műfajokkal és szociodemográfiai jellemzőkkel (életkor, nem). Másodsorban ellentétes diskurzusjelölő-társulások (pl. de viszont, de mégis) korpusz- és kérdőíves vizsgálatát elvégezve ad képet jelenkori szinkróniában való elterjedtségükről, illetve a stigmatizációjuk mögött meghúzódó nyelvi ideológiákról. Külön tárgyalja e diskurzusjelölői alcsoportnak a műszaki és a tudományos szaknyelvre jellemző sajátosságait. A záró rész a véleményjelölőkkel foglalkozik, közelebbről a szerintem és az azt hiszem (~ asszem) használatával, szinkrón és diakrón korpuszok anyagát felhasználva. A kötetet egy kérdőíves kutatás bemutatása zárja, amely a véleményjelölőknek az udvariassággal és az ellentmondás mértékével való kapcsolatára irányul.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Dér Csilla Ilona
megjelenés 2020
méret 158×226 mm
terjedelem 248 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward