Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elérhetőség:
Raktáron

Cédulák sötétség ellen

Elérhetőség:
Raktáron

Cédulák sötétség ellen

Elérhetőség:
Raktáron
20%
2.500 Ft 2.000 Ft
Menny.:db
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Bori István

Milyen a magyar? - 50 hungarikum

A könyvet azoknak a Magyarországra érkező turistáknak vagy huzamosabb ideig itt tartózkodó külföldieknek ajánljuk, akiket érdekel a magyarság kultúrája és az útikönyvek mellett szívesen olvasnak egy kislexikont, vagy egyszerűen csak el szeretnének igazodni a mai magyar kultúrában, se ehhez az első viszonyítási pontokat keresik.

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Arday Géza

Ami a tankönyvekből kimaradt

Irodalomtörténet haladóknak.

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Szabó Ádám

Canudos ösvényein

Márai Sándorral és Mario Vargas Llosával Euclides da Cunha nyomán

Canudos. ​A brazil történelem egyik különös helyszíne. 1896–97-ben több ezer vallási fanatikus lázadt fel itt egy megszállott prédikátor, a Tanácsadó vezetésével a hivatalos rend,a fiatal Brazil Köztársaság ellen.

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Sajó László

Írottkő

Tegnap ​megvolt a búcsúest is. Eleinte a vezetőség is ott volt de aztán elmentek és mi késő éjjelig fennmaradtunk. A nagyfiúk vettek tojáslikőrt és azt ittak. Én is ittam de nem éreztem semmit. Szerintem a többiek se de azért nagyon jókedvünk volt. Mi hárman fiúk ahogy a többiek mondták: a „Botlábuak klubja” közkívánatra előadtuk amit a kultúrműsorban táncoltunk.

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Pápay József

Osztják hősénekek

Kötetünkben ​két olyan hőséneket közlünk, melyek eddig csak Pápay kéziratos anyagában voltak ismertek. A Jégvárosi nép énekét Pápay 1899-ben Obdorszkban jegyezte föl egy igen tehetséges énekestől,

2.000 Ft 1.600 Ft
Gyártó: Váradi Péter

Papírfigurák

Filmszerű vizualitás, inszomniás fantáziák, spontán emlékképek, ironikus rezignáció, kísérteties zajok és szerelmi vallomások rajzolják meg a Gérecz Attila-díjas és Móricz-ösztöndíjas szerző második kötetének kontúrjait.

2.000 Ft 1.600 Ft

Leírás

A történet, amely – mondjuk így – történet is, meg nem is, arra keres választ, hogy miként éljük meg a jelent, amelyben létezünk, és a jelenből visszatekintve miként látjuk a saját múltunkat? Kállai Katalin könyve műfaji újítás. Apró cédulákból áll össze a töredékes, nyomokban regényszerű mű.
Korunk látványos és háttérben zajló folyamataival átitatva, a harmadik évezred harmadik évtizedéből tekint vissza gyerekkorára a szerző – egy képzeletbeli családi legendárium szakadozott lapjait forgatva. A sűrű, pillanatonként változó szöveg előbb a karantén befelé néző, kényszerű bezártságában, majd a visszakapott szabadság óvatos tobzódása közepette invitálja az olvasót – olykor csak villanásokra – a hatvanas évekbe. Abba a korba, mikor az ateizmus erény volt, a kifli pedig húsz fillér...

Könnyen olvasható, villódzó, lehetetlen olvasmány.

***

..A szabadságot, amelyet első pillantásra sokszor kényelmetlennek érzett, anyja nem tanította neki. Rákényszerítette.
Egyebek mellett azzal, hogy egész életében zsigeri szabadságharcos volt. Mélyen megvetett minden gyávaságot.
(Például a dödölleevést balatoni nyaralás helyett.) Anyja megvetésének ezt a formáját reflektálatlanul, ám permanensen érezte. De azért hálás volt neki.

***

...Vannak kifejezések, amelyek látványosan leplezik le az emberi nyelv szegényes mivoltát. Ilyen a szeretet. Nincs rá példa, hogy bármikor, bármilyen módon leírva ugyanazt jelentené.
***

...A macskafejű űrlények egyből fölmérték, hogy többségben vannak. Éjszakánként földúlják az ágyat, bemocskolnak, lerángatnak, szétszaggatnak mindent. Nem is innen a Marsról jöttek, hanem a messzi dzsungelből. Született dzsungelharcosok.
Gondolkodom, hogy lehetne visszavinni őket az őserdőbe.
***

...A napló, amit írt, nem napló. Közkedvelt kifejezéssel élve valamiféle tudatfolyam. A nagy közös tudat folyamából merítve. Szűrt valóság. A valóság mása. A valóság torz mása. Valótlanságok tudatába hatoló valósága. Más szóval hazugság. Hűen a korhoz.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Kállai Katalin
Megjelenés 2023
Terjedelem 134 oldal
Kötészet kartonált
ISBN  978-615-5436-48-2
Arrow Forward