Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Filozófiai problémák és megoldások

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Az emberi tudatosság

Gyártó:

Filozófiai problémák és megoldások

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Az emberi tudatosság

Gyártó:

Filozófiai problémák és megoldások

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron
Címkék:
Boda Mihály
20%
2.000 Ft 1.600 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Filozófiai problémák és megoldások

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Isten gazdagsága

A kereszténység szentháromsági istenképe

A kereszténység legbelsőbb titkának tekintett Szentháromságra irányuló hívő reflexió meglepő módon csak az elmúlt évtizedekben került a teológiai érdeklődés homlokterébe. A mára kialakult számos különböző szentháromságtani elmélet azonban hiányérzetet is kelt: az egyházi dogma türelmes, higgadt, elmélkedő megértési kísérletei híján a hívő tudat egyre nehezebben tud eligazodni a bonyolult elgondolások között. Bertram Stubenrauch bibliai alapú esszéje pontosan ilyen türelmes gondolatmenettel szolgál, sőt a konkrét életet, a konkrét egyházi létezést előtérbe állító könyvében önálló megértési javaslatokat is kidolgoz.

1.600 Ft 1.280 Ft

Tudás az időben

A ​kötet szerzői arra vállalkoztak, hogy a tudás általuk vizsgált területén valamilyen fordulópontot mutassanak be, ahol a korábbi elképzelésekben vagy az alkalmazott (kísérleti vagy gondolkodási) módszerekben valamilyen változás következik be, valami új jelenik meg. A Tudás az időben cím éppen arra utal, hogy az itt közreadott tanulmányok a tudás episztemológiai jellemzőit történeti változásukban követik nyomon.

1.600 Ft 1.280 Ft

A Leibniz-Clarke levelezés

Az újkori filozófia iránt érdeklődő magyar olvasók előtt sem Isaac Newton, sem Gottfried Wilhelm Leibniz alapgondolatai nem ismeretlenek. Mindketten az új tudomány és világkép alapvetésén munkálkodtak.

1.500 Ft 1.200 Ft

Jacques Maritain

A tanulmánykötet Jacques Maritain, a XX.századi francia neotomista filozófus gondolatvilágának néhány jellegzetes témakörébe nyújt bepillantást. Maritain alkotó módon járult hozzá a keresztény bölcselet fejlődéséhez, Aquinói Szent Tamás korszerű értelmezéséhez, az európai humanista és perszonalista gondolkodáshoz, az egyház szociális tanításának, katolicizmus és politika viszonyának, az emberi jogok elméletének korszerű megfogalmazásához.

1.500 Ft 1.200 Ft
Gyártó: Szabó Zsigmond

A keletkezés ontológiája

A végtelen fenomenológiája

Szabó Zsigmond sorozatnyitó könyve, mely világosságánál és pontos elemzéseinél fogva méltán érdemelte ki a 2004-ben először kiosztott díjat, az első magyar monográfia Maurice Merleau-Ponty-ról, a XX. század egyik legnagyobb hatású francia gondolkodójáról.

 

 

1.500 Ft 1.200 Ft

Útkereső értelmezések

 - A Magyar Filozófiai Társaság Hermeneutikai Szakosztályának munkáiból.

 

 

1.750 Ft 1.400 Ft

Leírás

Boda Mihály a magyar analitikus filozófusok fiatal nemzedékének jeles képviselője, azé a nemzedéké, mely az ELTE Filozófiai Doktoriskolájának padjaiból került ki, és már teljes egészében úgy szocializálódott, hogy a filozófiai problémákat pontosan, szakszerűen, logikailag tiszta formában kell megfogalmazni, mert csak így adható rájuk értelmesen megvitatható, mások által is ellenőrizhető, plauzibilis válasz. Tanulmányai a metafizikától kezdve az elmefilozófián át az etikáig átfogják a filozófiai problémák széles körét, köztük a szubsztanciára és az azonosságra, az érzéki tapasztalatra, az első és a másodlagos minőségekre, a személy fogalmára, végül pedig a fenomenális és az erkölcsi tudatosságra vonatkozó kérdéseket. Világos és precíz megfogalmazásukkal, logikus és áttekinthető érvelésükkel bizonyítják, hogy az a filozófiai iskola, mely iránt a szerző elkötelezte magát, mennyire termékeny. Azt is kiválóan példázzák, hogy a logikai szabályok szigorú alkalmazása és a technikai igényesség nem akadálya az eredetiségnek, hanem éppen ellenkezőleg: megkönnyíti az új gondolatok megfogalmazását és újként való elismertetését. A filozófia problémái nem egyik vagy másik iskola monopóliumai. A Boda Mihály által tárgyalt kérdések is a filozófia nagy, hagyományos kérdései közé tartoznak. Könyve éppen azért érdekes, mert megmutatja, hogy e régi kérdésekre új és új válaszok adódhatnak. Mindenki számára, aki érdeklődik a filozófia legújabb fejleményei iránt, melegen ajánlom Boda Mihály friss hangvételű, új szempontokban gazdag tanulmányainak olvasását. 
Kelemen János

Boda Mihály (Sümeg, 1976) történelemi, jogi és filozófiai tanulmányok után 2003-ban végzett az ELTE filozófia szakán. Tanulmányai jelentek meg jelentős magyar folyóiratokban jogelmélet, metafizika, elmefilozófia és etika témakörökben. Jelenleg az ELTE filozófiai doktori iskola analitikus filozófia program végzős hallgatója, és meghívott tanár az ELTE jogi karának filozófiai tanszékén.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Boda Mihály
Megjelenés 2008
Terjedelem 170 oldal
Kötészet ragasztott, puhatáblás
ISBN 9789632360669
Sorozat Argumentum sorozat
Arrow Forward