Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Az élet értelmének keresése

Gyártó:

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Az élet értelmének keresése

Gyártó:

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Franco Piotti
20%
4.900 Ft 3.920 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Az isteni szerelmek himnuszai

Szent Simeont, az új teológust (949-1022) a „legnagyobb bizánci misztikusként” tartják számon. Jelentősége azonban túllép a szigorú értelemben vett misztika területén. Radikális vallási újítóként és társadalmi reformerként lépett fel Konstantinápolyban. Azt hirdette, hogy az isteni jelenlét, a megváltás közvetlen és valóságos érzékelése a keresztény egyén és társadalom megítélésének egyetlen ismérve, és hogy ebben a perspektívában csak az elfogadható, ami megfelel Krisztus parancsolatainak, és az isteni valóság fényének közvetlen megismeréséhez vezet, de elfogadhatatlan minden, ami anyagi érdekből, evilági gondolkodásból, vagy akár csak lanyhaságból fakad.

 

 

3.900 Ft 3.120 Ft

A spirituális közvetítő (átdolgozott, javított kiadás)

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Magyar Vallástudományi Társaság 2013. május 21-22-én konferenciát rendezett A spirituális közvetítő címmel. Jelen kötet e konferencia válogatott, szerkesztett anyagát tartalmazza.

3.900 Ft 3.120 Ft
Gyártó: Szatmári Györgyi

Sokszor és sokféle módon

Kötetünket ajánljuk mindazoknak, akik a „sokszor és sokféle módon…”, próféták által és prófétai gyűjteményekben is megjelenő Isten szavával szeretnének mélyebben megismerkedni, s ennek a Szónak történelemben, kultúrák változása közepette és változó korokban megnyilvánuló hatékonyságát újra és eleven módon felfedezni.

3.900 Ft 3.120 Ft
Gyártó: Fülöp József

Kapcsolatban – Istennel és emberrel. Pszichológiai és bölcsészeti tanulmányok

A személyközi kapcsolatok építő és károsító hatásainak vizsgálata napjainkban általánosan elismert, népszerű kutatási téma. Tudományos elméletek sora érinti, tárja fel és rendszerezi e terület újabbnál újabb kihívásait, melyek a 21. században is igen sokrétűek, hiszen a kapcsolati terek a globalizációval a végtelenbe nyúlnak, s nemcsak a hétköznapi kontextus színezi át és alakítja emberi viszonyainkat, hanem a virtuális valóság és annak sokszor korlátok nélküli információáradata is. Hogyan viszonyulunk tudományos megközelítésben az interperszonális viszonyok gazdag területéhez? Kötetünk pszichológiai, bölcsészeti, teológiai és társadalomtudományi területen, négy tematikai egységbe rendezve, több nézőpontból enged betekintést e jelenség spektrumába: a kapcsolatok egészségét, fejlesztő erejét, árnyoldalait bemutatva és rámutatva az Isten iránti, sajátos spirituális kapcsolat vonatkozásaira is.

 

3.900 Ft 3.120 Ft
Gyártó: Szetey Szabolcs

Adatok a magyar református prédikációs gyakorlat újraértékeléséhez

Szetey Szabolcs munkája körültekintően, adatgazdagon és érzékenyen tárja fel az 1784-1878 közötti homiletika-oktatás nemzetközi és hazai tankönyvirodalmát, valamint az igehirdetői gyakorlat összefüggéseit. Magyar nyelven még nem jelent meg ilyen átfogó bemutatás és értékelés erről az időszakról, ill. a korszak homiletika- és igehirdetés-történetéről. A könyv számos ponton további kutatások lehetőségét készíti elő és adataival kijavítja, árnyaltabbá teszi a korábbi, alapkutatások nélküli, berögzült, sematikus megállapításokat és vélekedéseket. A monográfiában összegyűjtött és közreadott adatok, bemutatott összefüggések egyértelműen bizonyítják, hogy újra kell értékelnie a teológiatörténetnek a hosszú XIX. század elvihomiletikai teljesítményét és igehirdetési gyakorlatának eredményeit. 
 
 
3.900 Ft 3.120 Ft

Leírás

„A [világban tapasztalható] rendetlenség felfogása és az istenfélelem közötti kapcsolat a Prédikátor könyvében [...] olyan hozzáállás, amely az egész Ószövetség egyik  legproblematikusabb, de egyben egyik legizgalmasabb és legmodernebb szerzőjévé teszi a Prédikátort, akit nem ártana gyakrabban és nagyobb figyelemmel újraolvasni, különösen azokban az időkben, amikor tombolnak a hitről és az észről szóló meddő és előrelátható kimenetelű viták, amelyek nélkülözik azt a bátor elfogulatlanságot, amellyel a Prédikátor korának kínos vallási kérdéseit kezelte.”
(Franco Piotti)

Franco Piotti a Milánói Katolikus Egyetem oktatója, kutatója volt nyugdíjba vonulásáig (1971–2021). Már diplomamunkájában (Il problema della lingua originale nell’Ecclesiaste) a Prédikátor könyve felé fordult figyelme. Tudományos érdeklődésének e fő irányát számos tanulmány tanúsítja. A bibliai bölcsességi irodalommal foglalkozó cikkei mellett filológiai, héber nyelvtörténeti témájú írásai jelentek meg.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Franco Piotti
Megjelenés 2023
Terjedelem 292 oldal
Kötészet puhatáblás
ISBN 978-615-6277-09-1
Sorozat Sapientia - Bibliatudomány Tanszék Kiadványai
Arrow Forward