Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Az élet értelmének keresése

Gyártó:

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Az élet értelmének keresése

Gyártó:

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Franco Piotti
20%
4.900 Ft 3.920 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Válogatott tanulmányok a Prédikátor könyvéhez

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Simon T. László

"Helyenként merészebben írtam nektek”

Közelítések A rómaiaknak írt levélhez

 

4.600 Ft 3.700 Ft
Gyártó: Szabó András

Egyház és egyéniség

Tanulmányok a régi magyar irodalomról és művelődésről

 

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Kovács Dóra

Az empátia tudománya és mûvészete

Az empátia fogalma nem új fogalom, több mint száz éve szerepel a pszichológiai irodalomban, sok definíciója született, több elméletalkotó foglalkozott vele. A könyv kísérlet az empátia tudományos szakirodalmának körüljárására: számos közlemény taglalja, hogy pontosan mi az empátia, hogyan fejlődik ki, milyen idegi mechanizmusai vannak, mi fejleszti, mi gátolja. Részletezi az empátia evolúciós eredetének elméletét, csecsemőkori kialakulását, fejlesztési lehetőségeit, anatómiai és fiziológiai vetületét, az empátiát gátló tényezőket, az empátia hiányát, valamint csökkent voltát különböző pszichés állapotokban. A könyv ismerteti az empátia jelentőségét különböző gyógyító tevékenységekben, a pszichoterápiában, az oktatásban és a mindennapi élethelyzetekben is. A függelékben egy kutatás részletes bemutatása található: a kutatás azt vizsgálja, mely tényezők lehetnek hatással az empátiás készség fejlődésére. A könyv nem kizárólag szakembereknek szól, a téma iránt érdeklődők, valamint az egyetemi tanulmányaikat folytató hallgatók is élvezettel forgathatják.

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Luca Mazzinghi

A Bölcsesség útja

„A Bölcsesség könyve által kínált út nagy fontossággal bír számunkra, mai hívő emberek, különösen keresztények számára. A mi történelmi közegünkben nem kell újra felkínálni olyan normákat, amelyeknek alig van értelme napjainkban. A Bölcsesség könyve megvilágításában a Törvény inkább az üdvtörténet változó történelmi helyzetekben aktualizált egészét jelenti egy olyan jövőre tekintve, amely túlmutat minden jelenlegi lehetőségünkön, és abban a meggyőződésben, sőt, abban a hitben, hogy Isten bölcsessége jelen van minden teremtményben és minden emberben.”

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Alberto Mello

Hárfa és lant ébredése

"A Zsoltárok könyve teológiáját sokféleképpen lehet leírni. Az itt bemutatott tanulmányok nem szisztematikusak és nem érvekre alapozott teológiát fejtenek ki. Bízom azonban abban, hogy hozzájárulhatnak egy új, egységesebb, integráltabb teológiai érzékenység kialakításához a Zsoltárok könyve olvasásában. Ez a kötet nem létezik olasz nyelven, kizárólag magyarul jelenik meg. Hogy megszülethetett, az Szabó Miklós Xavér, Szatmári Györgyi és tanítványaik türelmének és szorgalmának köszönhető, akikkel a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Bibliatudomány Tanszékén dolgoznak. Nekik és minden jóakaratú magyar nyelvű olvasónak szívbéli köszönetemet fejezem ki."

2.800 Ft 2.240 Ft

Isten gazdagsága

A kereszténység szentháromsági istenképe

A kereszténység legbelsőbb titkának tekintett Szentháromságra irányuló hívő reflexió meglepő módon csak az elmúlt évtizedekben került a teológiai érdeklődés homlokterébe. A mára kialakult számos különböző szentháromságtani elmélet azonban hiányérzetet is kelt: az egyházi dogma türelmes, higgadt, elmélkedő megértési kísérletei híján a hívő tudat egyre nehezebben tud eligazodni a bonyolult elgondolások között. Bertram Stubenrauch bibliai alapú esszéje pontosan ilyen türelmes gondolatmenettel szolgál, sőt a konkrét életet, a konkrét egyházi létezést előtérbe állító könyvében önálló megértési javaslatokat is kidolgoz.

1.600 Ft 1.280 Ft
Gyártó: László Emőke

Kiválasztás Krisztusban

Az arminiánus vita teológiai háttere

 

2.790 Ft 2.230 Ft

Hitben növekedni

ÕSI GYÖKEREK ÉS ÚJ HAJTÁSOK

Tanulmányok Németh Dávid hatvanötödik születésnapjára

3.990 Ft 3.190 Ft

Leírás

„A [világban tapasztalható] rendetlenség felfogása és az istenfélelem közötti kapcsolat a Prédikátor könyvében [...] olyan hozzáállás, amely az egész Ószövetség egyik  legproblematikusabb, de egyben egyik legizgalmasabb és legmodernebb szerzőjévé teszi a Prédikátort, akit nem ártana gyakrabban és nagyobb figyelemmel újraolvasni, különösen azokban az időkben, amikor tombolnak a hitről és az észről szóló meddő és előrelátható kimenetelű viták, amelyek nélkülözik azt a bátor elfogulatlanságot, amellyel a Prédikátor korának kínos vallási kérdéseit kezelte.”
(Franco Piotti)

Franco Piotti a Milánói Katolikus Egyetem oktatója, kutatója volt nyugdíjba vonulásáig (1971–2021). Már diplomamunkájában (Il problema della lingua originale nell’Ecclesiaste) a Prédikátor könyve felé fordult figyelme. Tudományos érdeklődésének e fő irányát számos tanulmány tanúsítja. A bibliai bölcsességi irodalommal foglalkozó cikkei mellett filológiai, héber nyelvtörténeti témájú írásai jelentek meg.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Franco Piotti
Megjelenés 2023
Terjedelem 292 oldal
Kötészet puhatáblás
ISBN 978-615-6277-09-1
Sorozat Sapientia - Bibliatudomány Tanszék Kiadványai
Arrow Forward