Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tények, adatok, elemzések

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Alkoholhelyzet Magyarországon

Tények, adatok, elemzések

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Alkoholhelyzet Magyarországon

Tények, adatok, elemzések

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
4.990 Ft 3.990 Ft
Menny.:db

Tények, adatok, elemzések

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Addiktológiai problémák Magyarországon I.

Helyzetkép a lakossági kutatások tükrében I.

Szerhasználó magatartások

 

3.990 Ft 3.190 Ft

Pláza, ifjúság, életmód - egészséglélektani vizsgálatok a fiatalok körében

Az ipari társadalmak nagyvárosaiban a bevásárlóközpontok a posztmodern létforma különös színterei, ahol minden arra szolgál, hogy a fogyasztói igények vágyakat generáljanak és kielégülést nyerjenek. Elgondolkodtató tény, hogy a rendszeres plázalátogató fiatalok között gyakoribb a droghasználat, mint a velük összemérhető korosztályi átlagban, miközben e fiatalok életstílusa, mentalitása nagymértékben mintaadó. A kötet ennek a jelenségkörnek az első hazai kutatását és prevenciós perspektíváit tekinti át, a környezetlélektant, ifjúságszociológiát és az egészségfejlesztés határterületeit állítva fókuszba.

3.500 Ft 2.800 Ft

Drogprevenció és egészségfejlesztés az iskolában

Hazánkban is az iskola a legnépszerűbb terepe a prevenciós aktivitásoknak. Az utóbbi évtizedben egyre nagyobb igény fogalmazódott meg a különböző beavatkozások, így a prevenciós tevékenység értékelésével kapcsolatban is.

3.500 Ft 2.800 Ft
Gyártó: Fekete Péter

Szerencsejáték életre-halálra

A Szerencsejáték életre-halálra első ránézésre egy kissé hatásvadász, bulváros cím. Pedig nem az. Akik a klinikai gyakorlatban találkoznak előrehaladott állapotú szerencsejáték-függőkkel, jól tudják, hogy ez egy nagyon súlyos betegség. Nincs benne semmi romantikus, vidám vagy könnyed dolog, ami akár kicsit is hasonlítana a játék eredeti értelméhez. A könyv ezt a problémát mutatja be, a korábbi szenvedélybeteg, ma már több mint 20 éve absztinens szerző tollából.

3.490 Ft 2.790 Ft
Gyártó: Corbin-Strauss

A kvalitatív kutatás alapjai

A könyv az adatelemzés és adatgyűjtés valamennyi lépésére rámutat (a leírástól a grounded theory megfogalmazásáig) az elméleti mintavétel módszerének alkalmazásával.

4.490 Ft 3.590 Ft

Kamaszéletmód Magyarországon

A ​kötet a serdülők világába, életmódjába, egészséggel kapcsolatos szokásaiba kalauzolja az olvasót az Iskoláskorú Gyermekek Egészségmagatartása (Health Behaviour in Schoolaged Children) nemzetközi együttműködésben megvalósuló kutatás rendszeresen megjelenő, esedékes nemzeti jelentésén keresztül.

3.490 Ft 2.790 Ft

Leírás

Magyarországon a túlzott alkoholfogyasztás a vezető egészség károsító magatartások közé tartozik. Az alkoholfogyasztás jelentős szerepet játszik a hazai rossz halálozási mutatókban és az elveszített egészséges életévek magas számában. Ugyanakkor az alkoholprobléma csak alkalmanként, rövid időszakokra keltette fel a kutatók és a szakpolitikusok érdeklődését. A kötet szerzőinek az volt a célja, hogy egy olyan hiánypótló kiadványt készítsenek, amely bemutatja az alkoholproblémát leíró makrostatisztikai és kutatásokon alapuló adatokat, feltárja a rendelkezésre álló információk korlátait és megbízhatósági problémáit, majd ezek figyelembevételével bemutassa a hazai helyzetet az elmúlt 30 évre vonatkozóan.

A kötet áttekintést nyújt a fogyasztásra vonatkozó főbb makrostatisztikai adatoktól a nem regisztrált fogyasztás mérésével kapcsolatos módszertani problémákon át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adataiig. Továbbá az olvasó betekintést nyerhet az alkohol-fogyasztáshoz kapcsolódó károkba: halálozás, egészségügyi és szociális ellátásban kezeltek, bűnözés, közúti és munkahelyi balesetek, gyermekvédelem. Mindemellett bemutatásra kerülnek a három rendszeresen ismétlődő, önbevalláson alapuló kutatás (OLAAP, ESPAD, HBSC) alkoholra vonatkozó eredményei.

Elekes Zsuzsanna a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalom- és Politikatudományi Intézetének egyetemi tanára, az MTA doktora, az MTA-BCE Társadalom epidemiológiai Kutatócsoport vezetője. Fő kutatási területe az alkohol- és egyéb drogok epidemiológiája, társadalmi magyarázata. Számos nemzetközi kutatásban vett részt, ezek közül meg ha tározó az ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) program, amelynek 1995-től, tehát a kezdetektől fogva a magyarországi vezetője. Rizikó magatartásokról a BCE-n és több más egyetemen is rendszeresen tart órákat.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Demetrovics Zsolt, Felvinczi Katalin, Rácz József
Megjelenés 2023
Terjedelem 332 oldal
Kötészet karton
ISBN 978-963-414-934-7
Sorozat RendSzerTan
Arrow Forward