Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A szolgálat ékessége

Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A szolgálat ékessége

Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
25%
2.990 Ft 2.240 Ft
Menny.:db
Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Valóság és módszer

Test, történelem, elbeszélhetőség
2.242 Ft 2.240 Ft
Gyártó: Lator László

Sorsok és missziók

2.300 Ft 1.725 Ft
Gyártó: Fülöp József

A zenei hallás

E gyűjtemény olyan szerzők írásaiból válogat, akik elméleteikkel és problémaérzékenységükkel a zenei hallás tárgykörét gazdagították. Egyre árnyaltabbá váló kérdéseik és válaszaik meggyőzően mutatják a téma fontosságát és bőségét. Történeti vizsgálódás, gondolatkísérlet, zenei elemzés és kultúrszociológiai eszmefuttatás egyaránt található a kötetben. A téma megközelítésének változatossága azonban nem csak a műfaji eltérésekből fakad: zenetörténészek és zenetudósok mellett a 20. század néhány meghatározó zeneszerzője is kifejti nézeteit, hol határozott kiállást tanúsítva, hol higgadt értékelést nyújtva.

 

1.990 Ft 1.493 Ft

A reformáció örökségében élve

 A Budapesti Károli Református Egyetem Hittudományi Karán a reformáció 500. évforduló tiszteletére szervezett konferencia tanulmánykötetének mottója is lehetne a dr. Bogárdi Szabó István püspök igei köszöntőjében megfogalmazott kijelentés: „Ha valamit meg kell tanulnunk a reformációból, akkor az éppen az, hogy egy tapodt at sem előrébb lépni, ha a múltat rózsaszín szemüvegén át nézzük; és az 500. évfordulón eléggé megkísért ez.”Kocsev Miklós dékán pedig köszöntőjében rámutatott, hogy a reformáció szellemi örökségében na gyszerű lehetőséget lát, amely éltető, előbbre visz és ebből az örökségből a következő nemzedékek is élni fognak. Az oktatókon (is) múlik, hogyan adják át az örökséget, hogy azok jó impulzusokat eredményezzenek.

1.990 Ft 1.493 Ft

Leírás

A görög eredetű diakónia (szolgálat) szó jelenkori használata elválaszthatatlan a keresztyén kontextustól. A diakónia az Isten szeretetét megtapasztalt ember engedelmes és cselekvő válasza, amely által tanúságtételével, erejével, tehetségével és javaival maga is az isteni szeretet közvetítőjévé válik. Ahogyan Fruttus István Levente egyik tanulmányában írja: „Számomra a diakóniai szolgálat a nagy parancsolat két meghatározó dialektikáját jelenti: Istenre (Jézusra) tekintve, a Szentlelket segítségül hívva, sőt a Szentlelket befogadva cselekedjük az Igéből következő parancsolatot: enyhíteni testvérem testi/lelki szükségein, szenvedésén.” Ez a hitből fakadó belső indíttatás a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Kara lelkiségének, identitásának is az alapja. 
Jelen kötettel Fruttus István Levente pszichológust, főiskolai docenst, a nagykőrösi képző 1990-es újraindítása óta az intézmény meghatározó és megbecsült oktatóját, a Szociális munka és Diakónia Intézet egyik alapítóját köszöntik kollégái, volt tanítványai. Az írások között találunk teológiai, egyházművészeti, vallásszociológiai, pedagógiai, a szociális munka és diakónia tárgykörébe tartozó tanulmányt, amely jól jelzi, hogy ez a sajátos értelmű szolgálat olyan küldetés és feladat, amely felöleli a keresztyén hivatás egészét, s amelynek ékessége megbízójának és Urának dicsőségéből fakad.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) László Emőke
megjelenés 2018
méret 158×226 mm
terjedelem 264 oldal
kötés ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Arrow Forward