Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A szolgálat ékessége

Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A szolgálat ékessége

Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
20%
2.990 Ft 2.390 Ft
Menny.:db
Tanulmányok Fruttus István Levente hetvenedik születésnapja alkalmából Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Jakab Éva

Állam és demokrácia

Törvényhozás és törvénykezés az ókori Athénban

 

3.290 Ft 2.630 Ft

Az emberáldozattól az istennév kimondhatatlanságáig

Az Ószövetség gondolatvilágának kétféle megközelítése, a vallástörténeti és a teológiai, igen közel áll egymáshoz, mégsem azonos. A vallástörténeti a vallási gondolatok kialakulását, azok hátterét és a gyakorlatban való megjelenését, a vallásgyakorlatot vizsgálja, míg a teológiai magukra a gondolatokra, azok tartalmára és összefüggésrendszerére koncentrál.

 

3.290 Ft 2.630 Ft
Gyártó: Karasszon István

Az Ószövetség teológiai üzenete

Az Ószövetség vagy Héber Biblia magyarázatának számtalan megközelítési módja lehetséges, és valóban, számtalan magyarázat született: irodalmi és ikonográfiai, régiségtani és történeti, geográfiai és botanikai - és még ezernyi egyéb szempont szerint történt és történik a szövegek újracsoportosítása és (át)értelmezése. 

 

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Zila Gábor

Hitetek mellé tudományt

Az alábbi kötet a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok V. Nemzetközi Teológus Konferenciáján résztvevõ elõadások publikálásra érdemesnek talált felszólalásainak írott anyagait tartalmazza. Az angol és magyar nyelven megjelent mûvek a teológia szinte minden területét érintik, de nem csupán a szûken vett hittudomány kérdéseit vizsgálják.

 

3.600 Ft 2.880 Ft
Gyártó: Karl Rahner

A Szentháromság

Az üdvtörténet eredendő, transzcendens alapja

 

1.800 Ft 1.440 Ft
Gyártó: Nagy-Alpár Csaba

A dél-erdélyi református egyházkerületi rész története

Az új határ példátlan módon szakította ketté Erdély területét. Történelmi régiókat, évszázadok óta összefonódott gazdasági, társadalmi,kulturális kapcsolatrendszert, falvakat, családokat vágott ketté minden pragmatikus szempont mellőzésével.

4.300 Ft 3.440 Ft
Gyártó: Orosz Gábor

Idegen méltóság

Preimplantációs genetikai diagnosztika és az emberi méltóság elve a teológia kontextusában 

2.000 Ft 1.600 Ft

Leírás

A görög eredetű diakónia (szolgálat) szó jelenkori használata elválaszthatatlan a keresztyén kontextustól. A diakónia az Isten szeretetét megtapasztalt ember engedelmes és cselekvő válasza, amely által tanúságtételével, erejével, tehetségével és javaival maga is az isteni szeretet közvetítőjévé válik. Ahogyan Fruttus István Levente egyik tanulmányában írja: „Számomra a diakóniai szolgálat a nagy parancsolat két meghatározó dialektikáját jelenti: Istenre (Jézusra) tekintve, a Szentlelket segítségül hívva, sőt a Szentlelket befogadva cselekedjük az Igéből következő parancsolatot: enyhíteni testvérem testi/lelki szükségein, szenvedésén.” Ez a hitből fakadó belső indíttatás a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Kara lelkiségének, identitásának is az alapja. 
Jelen kötettel Fruttus István Levente pszichológust, főiskolai docenst, a nagykőrösi képző 1990-es újraindítása óta az intézmény meghatározó és megbecsült oktatóját, a Szociális munka és Diakónia Intézet egyik alapítóját köszöntik kollégái, volt tanítványai. Az írások között találunk teológiai, egyházművészeti, vallásszociológiai, pedagógiai, a szociális munka és diakónia tárgykörébe tartozó tanulmányt, amely jól jelzi, hogy ez a sajátos értelmű szolgálat olyan küldetés és feladat, amely felöleli a keresztyén hivatás egészét, s amelynek ékessége megbízójának és Urának dicsőségéből fakad.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) László Emőke
megjelenés 2018
méret 158×226 mm
terjedelem 264 oldal
kötés ragasztókötött
Arrow Forward