Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Az emberi gonoszság eredete

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A hét főbűn

Gyártó:

Az emberi gonoszság eredete

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A hét főbűn

Gyártó:

Az emberi gonoszság eredete

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Mirkó Erika
20%
4.990 Ft 3.990 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Az emberi gonoszság eredete

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Olay Csaba

Klasszikus egzisztencializmus

A kötet írásai az egzisztencializmushoz sorolt szerzőket tárgyalnak. E gondolkodókat egyaránt jellemzi az egzisztencia „klasszikus” értelmezése, álláspontjuk közös nevezője az egyéni emberi létezés, az egyénként való létezés tematizálása.

2.990 Ft 2.390 Ft
Gyártó: Szilágyi Zsolt

Kánságtól a köztársaságig

Mongólia története a mandzsu kortól a 21. századig

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Szummer Csaba

Spontán értelemképződés módosult tudatállapotokban

Trauma, álom és pszichedelikus élmény

 

3.990 Ft 3.190 Ft
Gyártó: Kovács Zsolt

Utcakő, barikád, mámor

Az 1968-as párizsi diáklázadás és legfőbb külpolitikai vonatkozásai

 

 

4.990 Ft 3.990 Ft

Leírás

A bűn, a vétek mindig is megmozgatta az emberek fantáziáját. A mára már kulturális ikonná vált hét főbűn hosszú évszázadok óta kísérti az emberi képzeletet, s számos alkotás létrejöttéhez szolgált inspirációul.

 

E könyv valódi időutazásra hívja az olvasót. Nem csupán a hét halálosnak bélyegzett vétek megszületését tárja elénk, de az emberiség hajnaláig visszanyúló eredetükre is rávilágít. Megtudhatjuk belőle, hogy a régmúltban miképp szolgálták őseink túlélését, s hogy a még napjainkban is vadászó-gyűjtögető életmódot folytató népcsoportok hogyan tekintenek az emberi természet ezen hét aspektusára.

 

Elkalauzol bennünket az európai kultúrkör bölcsőjének számító ókori görög világba, s elénk tárja, hogyan vélekedtek a korabeli gondolkodók e hét vétekről. Ezt követően a Római Birodalom mindennapi életébe és e bűnöket illető értékítéletébe nyerhetünk bepillantást, mígnem elérkezünk a kora középkor időszakáig, a hét főbűn megszületésének idejéig.

 

Innen egyenesen vezet utunk a keresztény tanításoktól a reneszánszon, majd a felvilágosodás eszméin át egészen napjainkig, miközben megismerjük azokat a történelmi mérföldköveket, melyek az idők folyamán előbb az újkor, majd modern világunk normarendszerét formálták

 

MIRKÓ ERIKA

A szerző elsőként a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett mesterfokozatú diplomát, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán folytatta tanulmányait, ahol etológia szakirányban szerzett doktori fokozatot. Legfőbb célkitűzései közé tartozik, hogy az emberi viselkedés működési elveit új perspektívákból mutassa be a viselkedéstudományok iránt érdeklődők számára. Kiemelt érdeklődést mutat emellett a kognitív vallástudomány iránt, Magyarországon elsőként ő indított egyetemi kurzust e tárgykörben a Debreceni Egyetemen.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Mirkó Erika
Megjelenés 2024
Terjedelem 250 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-646-091-4
Arrow Forward