Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Adalékok a hazugság antropológiájához

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A hazugság stációi

Gyártó:

Adalékok a hazugság antropológiájához

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A hazugság stációi

Gyártó:

Adalékok a hazugság antropológiájához

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Sipos Endre
20%
2.990 Ft 2.400 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Adalékok a hazugság antropológiájához

 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

A színháztudomány az akadémiai diszciplínák rendjében

Bécsy Tamás életműve a hazai színháztudomány inspirálója, összetartó teoretikus kerete, mely rendszerszerűségre és vitára egyaránt késztet. A kötetben olvasható írásokban tanítványok, kollégák viszik tovább Bécsy Tamás gondolatait, s ezzel felrajzolják a kortárs teatrológia magyar palettáját.

2.400 Ft 1.920 Ft
Gyártó: Róka Enikő

Nacionalizmus és modernizmus

Ernst Lajos gyűjteménye és az Ernst Múzeum

Ezúttal nem hagyományos gyűjteménytörténeti munkát tart kezében az olvasó, hiszen nem az Ernst tulajdonában lévő műtárgyaknak ered a nyomába szerző, hanem ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására tesz kísérletet. Eközben kibontakozik a szemünk előtt egy kivételesen izgalmas pálya.

2.400 Ft 1.920 Ft

Levelek a táncról

Jean-Georges Noverre elsõként értelmezte a balettet a színházmûvészet sajátos mûfajaként. Elméleti fõmûve, a Levelek mégsem csupán páratlan kordokumentum, hanem a XXI. században is változatlanul érvényes mûvészeti kérdések tárháza, mert olyan alapvetõ esztétikai és gyakorlati kérdéseket vizsgál, amelyek semmit sem veszítettek idõszerûségükbõl: egyenrangú-e a tánc a többi mûvészettel; alkalmas-e és hogyan történetek elmesélésére; mibõl áll valójában a táncos mûvészete?

2.400 Ft 1.920 Ft

Final Cut – A tankönyv

Ez egy tankönyv, amelynek az a célja, hogy segítsen a Final Cut című filmet eljuttatni a nézőkhöz. Eljuttatni technikai értelemben, ugyanis jogi okok miatt a film csak oktatási segédanyagként jelenthet meg. És eljuttatni pedagógiai értelemben, amennyiben a kötet célja, hogy a Pálfi György filmje kapcsán a filmes vágás- és montázstechnika, valamint a felmerülő kulturális és jogi kérdések közül vezesse elő a legfontosabbakat. A kötet elsődleges célközönsége a mozgóképkultúrával foglalkozó, azt tanuló középiskolás korosztály, illetve az egyetemek és főiskolák alapszakos hallgatói, de természetesen rajtuk kívül minden filmszerető nézőnek, olvasónak ajánljuk szeretettel.

2.450 Ft 1.960 Ft

Dráma a tanteremben

Történetek cselekvő feldolgozása

 

2.490 Ft 1.990 Ft
Gyártó: Giuliano Campo

Munka hanggal és testtel - Jerzy Grotowski öröksége

Beszélgetések Zygmunt Molikkal

 

2.490 Ft 1.990 Ft

Leírás

A könyv a szerző 2017-2019 között írt, s a Trianoni Szemlében megjelent esszésorozatát tartalmazza, mely pontosan illeszkedik Szidiropulosz Archimédesz előszavában érintett alapkérdéshez.

Az első fejezetben megismerkedünk a hazugság hét típusával, mely valójában hét stációnak felel meg.

A következő fejezetekben ezek a kérdéskörök kerülnek újra és újra terítékre: társadalmi létünk különböző szeletéről, különböző nézőpontból szemlélve.

Az olvasó megismerkedhet az erkölcsi világrend elleni háborúval, a történelmi eszmék sorsával, a hamis meggyőződés természetrajzával, nemzeti identitásunk alapkérdéseivel, a szerző által vázolt érték- érzés elmélettel, az igazság feltárásának szükségszerűségével. Az utolsó fejezetben Konrad Lorenz fél évszázaddal ezelőtt született gondolatai nyomán az emberiség nyolc halálos bűne kerül terítékre. Mi változott 50 év alatt?

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Sipos Endre
Megjelenés 2023
Terjedelem 192 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 978-963-414-960-6
Arrow Forward