Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

A három muzsikus cigány

Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

A három muzsikus cigány

Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron
25%
3.200 Ft 2.400 Ft
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség:
Nincs raktáron

Hasonló termékek

Gyártó: Alice Zeniter

Szomorú vasárnap

A Magyarországon írott Sombre Dimanche (Szomorú vasárnap) a tehetséges fiatal írónőknek járó Closerie des Lilas-díj, a Nevers város díja és a Prix du livre Inter a francia közszolgálati rádió díja után, 2013. június 18-án megkapta az Express című folyóirat olvasóinak díját.

2.450 Ft 1.838 Ft
Gyártó: Sajó László

Kujjon éneke szeretőjéhez

„S midőn szerelmet a leánynak esdék,
Nem olyan szagú volt, mint a nyomdafesték.”
Arany János 

A kötetben Arany János elégetett, tűzből mentett költeményei, Juhász Gyula, Ady, Ladányi Mihály „versei”, Kujjon Ferenc hajléktalan költő erotikus, erotikán túli balladái, „műfordításai”, átiratai. 18 éven felülieknek!

2.490 Ft 1.867 Ft

Mosolyok árnyéka

Az esszégyűjtemény - akár egyes, jelentős kortársak egyéni hangú méltatásait, akár tragikus sorsú Kádár-korszakbéli poétákat, akár Camus és a magyar '56 viszonyának játékos-komoly képzeletbeli feldolgozását, netán Tormay Cecil életművének 1945 utáni sorsát vagy éppen a szerb néplélek mélységeit vagy a forradalom alatt alig néhány esztendős nemzedék '56-élményét mutatja fel: igyekszik hű maradni a nagy mesterekhez.

 

2.490 Ft 1.870 Ft

Üvegfészek

A novella és az elbeszélés, úgy vélem, egyszerre kell felmutassa múlt és jelen, egyén és közösség, lélek és külvilág megannyi rendkívüli vetületét - ennek szellemében igyekeztem prózai írásaim gyűjteményét összeállítani.

 

2.490 Ft 1.870 Ft

Leírás

Amikor a „gyűjtők" a frissen meszelt fehér házhoz értek - ne feledjük, éppen húsvét volt, - kísérőjük bekiabált a házba: Totó, gyere ki, édesapádat keresik. A ház hosszanti, udvarra néző oldalán két ajtó volt. A jobboldali kitárult, kinézett egy fiatalember, Totó, és kijött egy idősebb férfi, akinek korát nem tudták megállapítani a jövevények. Dús fehér haja volt, mosolygott a szeme, s frissen borotvált volt az arca. Kezében egy szipkát tartott, abban egy lábatlan cigaretta füstölgött.
Ahogy ez lenni szokott, a „mesemondó" kezdetben szabadkozott, ő már alig-alig mesél, senki sem kíváncsi már a meséire, inkább mindenki a tévét bámulja, pedig valamikor még megbecsülték a meséket is, meg a mesemondókat is, volt olyan, hogy több estén keresztül is mesélt, s annyian vették körül, hogy nem fértek be a szobába, pedig csak felnőttek hallgathatták. Karácsonykor pedig még a szigetvári rokonok is eljöttek, az éjféli misét is ki akarták hagyni, csak hogy menjen a mese, szóval már öreg is, felejti is a meséket. A „gyűjtők" azonban ezt a próbát is sikeresen teljesítették, addig-addig könyörögtek és bizonygatták, hogy a meséket csak úgy nem lehet elfelejteni, meg mekkora híre van Pista bácsi tudományának, s különben is a folklorisztika térképén fehér folt dél-Somogy is, meg a cigány mesék is, hogy a „mesemondó" kötélnek állt.

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Szuhay Péter (szerk.)
Megjelenés 2003
Terjedelem 491 oldal
Kötészet ragasztott papírkötés
ISBN 9639457213

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ajánljuk még

Arrow Forward