Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Gyártó:

Elszánt történetek 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A fiú

Gyártó:

Elszánt történetek 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

A fiú

Gyártó:

Elszánt történetek 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron
Címkék:
Kontra Ferenc
20%
3.490 Ft 2.790 Ft
Menny.:db
Gyártó:

Elszánt történetek 

Többet a könyvről
Elérhetőség:
Raktáron

Hasonló termékek

A színész titkos művészete

Színházantropológiai szótár

A kézikönyv célja, hogy bővítse tudásunkat a színpadi test lehetséges megjelenéseiről és az előadás dinamikájára adott nézői válaszreakciókról. Az egyensúlyról, az ellentétről, a montázsról és egyéb színpadi technikákról szóló gyakorlati fejezeteket olyan elméleti szócikkek követnek, mint a Szöveg és színpad vagy a Tágítás. A szerzők az előadóművészek összetett mesterségét, titkos művészetét helyezik kutatásaik középpontjába.

5.990 Ft 4.790 Ft
Gyártó: Jorge Amado

Galád Kandúr és Fecske kisasszony

Ez a szomorú, mégis bájos történet, egy macska és egy fecske be nem teljesülhető szerelméről szóló mese, annak idején nem a nagyközönségnek készült. Jorge Amado, a világhírű brazil író, 1948-ban, Párizsban írta fia, Joao Jorge egyéves születésnapjára ajándékul. Első kiadására is csak sokkal később, 1976-ban került sor, amikor a neves bahíai festőművész barát, Carybé akvarelljeivel díszítette könyvet, amely mély élettapasztalata, ellenállhatatlan humora, költői nyelvezete, és a szöveg világához közel álló, kedves illusztrációi miatt is méltán sorolható a modern meseirodalom legszebb, nem csak a gyerekek, de a felnőttek érdeklődésére, szeretetére is számot tartó művei, Saint-Exupery Kishercege vagy Milne Micimackója közé.

2.500 Ft 2.000 Ft
Gyártó: Visky András

Mire való a színház?

Útban a theatrum theologicum felé

A színháztörténet modernitást lezáró műve, amely a színházat még Isten-kérdésnek fogja fel, minden bizonnyal Samuel Beckett Godot-ra várva című drámája, amely A játszma vége tökéletessé csiszolt metafizikai sakkjátékszínházban teljesedik be.

 

3.490 Ft 2.790 Ft

Leírás

Kontra Ferenc novelláskötete fordulatos időutazásra invitál. A századelő világával indít. A szereplőknek még nevük sincs, a feszültség, az izgalmas jelenetek viszik előre a történeteket. A kötet címadó alakja, a fiú alakmása vonul végig a huszadik századon. Valójában sosem nő fel, a kamaszkor őszinteségével válaszol minden kihívásra. Középiskolás lesz, majd katona és békefenntartó valós veszedelmek forgatagában. Közben több generáció élményei peregnek le sok iróniával, boldog és fájdalmas jelenetekkel. A végkifejlet sem lehet más, mint az óceán végtelenbe nyíló horizontja, ahova a főhős tart.
 
KONTRA FERENC 1958-ban született, a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, a szegedi József Attila Tudományegyetemen diplomázott. Babérkoszorú-, Márai Sándor- és József Attila-díjas író.
 
Huszonhárom könyve jelent meg. Munkái nyolc nyelven olvashatók. Regényeire és novelláira az idegenség, a sehova nem tartozás, a lélektan sokrétegű ábrázolása, a váratlan fordulatokat hozó történetek és az önéletrajzi elemek jellemzőek.
 

Paraméterek

Szerzők(vesszővel elválasztva) Kontra Ferenc
Megjelenés 2023
Terjedelem 256 oldal
Kötészet kartonált
ISBN 9789634149934
Arrow Forward